Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 147 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,921
Merhaba arkadaşlar bilgi almak için soruyorum herkes parseldeki herkes %45 ile anlaştı ama ben %50'nin altına inmek istemiyorum ve hissem küçük bu durumda yasal bir yaptırım oluyor mu bana ya da ne olabilir

• #2,922
Merhaba arkadaşlar bilgi almak için soruyorum herkes parseldeki herkes %45 ile anlaştı ama ben %50'nin altına inmek istemiyorum ve hissem küçük bu durumda yasal bir yaptırım oluyor mu bana ya da ne olabilir
Kendiniz diyorsunuz ki hissem küçük bir durumda o halde çoğunluk sizemi uyacak bırak mahkemeyi sizinki oyun bozanlık oluyor.Burada hakim sizi art niyetli göreceği için her halükarda kaybedersiniz.

• #2,923
Ayrıca Dodurga köyü ve türkkonut bitişiği ise %50 den aşağı verilmez. çünkü alt yapı var.ama alt yapıya uzaksa şu anda %45 normal.(düşünsenize boş arazide tek bir bina %30 a bile yapmazlar)mütahit boş arazideki daireyi kime satacak

• #2,924
Kendiniz diyorsunuz ki hissem küçük bir durumda o halde çoğunluk sizemi uyacak bırak mahkemeyi sizinki oyun bozanlık oluyor.Burada hakim sizi art niyetli göreceği için her halükarda kaybedersiniz.
burada hakim öyle bir duruma bakmaz.

• #2,925
Mmc bey en fazla izaleyi şuyu davası açabilir diğer hisse sahipleri.Dava da uzun süreceği için ve dışarıdan teklif verilebileceği için bu riske girmezler.
Teklif içinize sinmediyse %45+bir miktar para isteyebilirsiniz sizin en doğal hakkınızdır.

• Beğen
Tepkiler: mmc
  • #2,926
Eğer hissenizin yeri 50 lik bulvarda ise ve maddi açıdan bir sıkıntınız yoksa şansınızı deneyin derim.

• Beğen
  • #2,927
Alp bey kusura bakmayın ama komik bir yorum oldu çoğunluğun bana uymasını istemiyorum geri istedaşlarımı isterlerse %25 ile versinler ancak ben sadece kendi hissemden sorumluyum ve %50'nin altında veya %60 veya %45 istediğim rakama vermediğim zaman zorla benim hissemi kimse alamaz kentsel dönüşüm bölgelerinde bu biraz farklıdır uygulama ancak kentsel dönüşüm olmayan bölgelerde hakkım var diye biliyorum oyun bozanlık da yapmıyorum sadece hakkımı savunuyorum

• #2,928
Mmc bey en fazla izaleyi şuyu davası açabilir diğer hisse sahipleri.Dava da uzun süreceği için ve dışarıdan teklif verilebileceği için bu riske girmezler.
Teklif içinize sinmediyse %45+bir miktar para isteyebilirsiniz sizin en doğal hakkınızdır.
Ümit bey izale-i şu ile ilgili gerçekten bilgim yok tabii ben bana şu an gelen bir teklif yok veya hisadaşlarınla ilgili de bir bilgim yok sadece ben kendi payımı değerlendirebilirim merak ettiğim olay böyle bir durumda biz nasıl haklara sahibiz onu öğrenmek istedim

• #2,929
Hissedar olduğunuz kişilerle eşit haklara sahipsiniz.1 m2 bile hisseniz olsa siz kabul etmeden hiçbir mütahitle anlaşma yapamazlar.Ya da kendi başınıza mütahtile anlaşma yapamazsınız.Şimdiden hissedarlarınızla bir görüşme yapıp herkesin taleplerine uygun bir mütahit bulun derim.Tapudan hissedarlarınızın telefon numaralarına ulaşabilirsiniz.

• Beğen
  • #2,930
Arkadaşlar davalarda olsun, iddialarda olsun hakimler,müfettişler,muhakkikler hepsi niyete göre kannaatini kullanır.

• #2,931
Arkadaşlar davalarda olsun, iddialarda olsun hakimler,müfettişler,muhakkikler hepsi niyete göre kannaatini kullanır.
Alp bey benim arkadaşım 2 yılı dolmasına 3 gün kala şufa açıldı ve bu konuyla ilgili bölge idare mahkemesi başkanı ile görüştüm ne yapabiliriz diye başkanın bana söylediği şu fayı açan kazanır evet şufa açanın niyeti kötü haksız bir kazanç sağlayacak ama kanun bunu emrediyor diyor biz kanunun üstünde değiliz niyet arayamayız diyor. Yani kanuniyet aramıyor kanun yazılı olan kurallara bakar bu minvalde karar verir. 🙂

• #2,932
Alp bey benim arkadaşım 2 yılı dolmasına 3 gün kala şufa açıldı ve bu konuyla ilgili bölge idare mahkemesi başkanı ile görüştüm ne yapabiliriz diye başkanın bana söylediği şu fayı açan kazanır evet şufa açanın niyeti kötü haksız bir kazanç sağlayacak ama kanun bunu emrediyor diyor biz kanunun üstünde değiliz niyet arayamayız diyor. Yani kanuniyet aramıyor kanun yazılı olan kurallara bakar bu minvalde karar verir. 🙂
Doğrudur şufayı açan kazanır.kanunlar her zaman üstündür.ama hakim insiyatifini kullanarak muhakkik atar v.s ile o şufayı açanın burnundan getirir.şufayı açtığına pişman ettirir.

• #2,933
Doğrudur şufayı açan kazanır.kanunlar her zaman üstündür.ama hakim insiyatifini kullanarak muhakkik atar v.s ile o şufayı açanın burnundan getirir.şufayı açtığına pişman ettirir.
hiç ömrümde biri şufa davası açtı diye hakimin şufa davası açanın burnundan getirdiğini görmedim

Son düzenleme:
  • #2,934
hiç ömrümde biri şufa davası açtı diye hakimin şufa davası açanın burnundan getirdiğini görmedim
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın deriz.yine ben derimki inşallah mahkemelere işimiz düşmez.düşersede allah vicdanlı hakimlerle karşılaştırsın.çünkü aynı olaya farklı mahkemelerde farklı kararlar verilebilir.işte o da hakimin kanaatidir.

• #2,935
Yok o öyle olmuyor. 🙂 Sufaci benim gözümde hırsızdır. Ama kanun öyle demiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ümit
  • #2,937
Arkadaşlar benimki sadece bir duyum - teyit edemedim- ama bölgede yüklü miktarda arsası olan birisinden duydum. Şöyle ki ;150 metrekare sınırını 130 metrekareye indirme gibi bir çaba varmış. Daire kombinasyonlarının biraz daha çeşitlenebilmesi , yatırımcının ve müteahhitlerin ilgi duyması için. Bazı kooperatiflerin itiraz noktalarını da minimuma indirmek için böyle bir söylenti varmış. O bölgede yatırımı olan bizler için önceden olsaydı güzel olabilirdi ama bu saatten sonra süreci uzatacağından iyi bir durum değil bu. İnşallah böyle bir şey olmaz. Yoksa tekrar işler başa sarar.

• #2,938
130m2 olması daha mı iyi, daha mı kötü bilemedim. Evet daha fazla daire çıkacak orası doğru ama dairelerin m2 si düşecek. Denk özellikte 150 m2 bir ev ile 130 m2 bir evin fiyatı aynı olmayacak sonuçta. Ayrıca daha fazla daire bölgede nüfusun artmasına neden olur.

Ticari+Konut parselinin zaten daire çeşitliliği tarafında sorun yok. Daha önce konuşulduğu gibi 1+1, 2+1 daireleri ticari olarak yapıp satabilirler. Sadece konut parsellerinde 2+1 sayısı artar belki. Maddi olarak aynı binada 4+1 ile 2+1’in m2 fiyatını karşılaştırırsak, 2+1’in ki biraz daha fazla oluyor genelde daire küçük olduğu için. Bu da öyle toplamda büyük farklar yaratır mı hesaplamak lazım.

• #2,939
Normalde bu 150 m sınırına kimsenin ses çıkartmaması lazım.
İlk başta 5000 lik plan yapılırken itiraz edilmesi lazımdı.
Abb nüfus yoğunluğu vb. diyerek tekrardan itirazı ret eder diye düşünüyorum.
Küçük bir ihtimal de olsa kabul edilirse 130 metre sınırı Çankaya belediyesinin tutumu pek olumlu olmaz diye düşünüyorum.Sonuçta ruhsatları Çankaya belediyesi veriyor.
Bakalım hayırlısı

• #2,940
Bende bu saatten sonra ,
150 yi - 130 'a çekmezler diye düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar