Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Araç Filosu | Sayfa 5 | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

İETT Araç Filosu

Belediyenin kendi parası da var, illa CB’ye gidecekler diye bir şey yok. Aksi halde süreç öyle uzar gider.

Öz kaynakla 20 tane de olsa Mercedes, Man alabilirler. Mercedes fabrikası İstanbul’da zaten. En azından Conecto siparişi vermek çok zor olmamalı.

Az olsun öz olsun. Akia gibi 100+ teneke daha alınacağına 20 Conecto alınsın daha iyi.

Konya ve İstanbul aynı süreçte başvuru yapmıştı, Konya araçları aldı belki 100 bin km ye getirdi İstanbul halen onay bekliyor 😬

Dediğiniz gibi Özkaynak ile parça parça araç alınabilir ama toplu alınınca fiyat başta olmak üzere birçok konuda güzellik yapılır

ÖHO’ya tek satarken bile opsiyonlar sunan markalar düzinelerce alıma neden özelleştirme yapmasın 😃

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
opsiyon harici özelleştirme. ÖHOcu gitsin Mercedese ben kameralı ayna istiyorum desin mercedes yapmaz. Manuel istiyorum vs. derse de yapmaz. Ama iett ben 300 tane alcam şunları yap derse yapar.

• Beğen
Oradaki araçların tabelası çok kötü, araçların karizmalarını neredeyse yok etmişler.

Akia gibi tatmin edici olmayan bir markadan toplu alım yapılmasının yerine parça parça MB/MAN/Otokar alınmasını tercih ederim. Hatta BMC bile olur.

Son düzenleme:
Screenshot_20240906-174716_Vanced

Acaba diyorum İETT yeni alacağı otobüslerin penceresini bu şekilde mi sipariş etse yani havadar olmadı açısından daha iyi olmaz mı?

Tamam mevcut halleri şıklık açısından daha iyi olabilir ama hava gelmedikten sonra anlıyor musunuz…

Fotoğraftaki araç yeni kasa Conecto G

Ya birde şu her tarafa istanbul senin etiketlerini yakıştırmaları hic iyi olmadı bence o ne öyle ya hem çirkin hem koyu renkli yani insanın ruhunu daraltıyor görüş açısını azaltıyor falan falan falan ayrıca birde olmadık yerlere de yapıştırmışlar yani sökmeye çalışsan altındaki güzel zemine de zarar verebilirsin hiç akıllı işi değil yaptıkları bence.

Son düzenleme:
Bilmem hatırlar mısın Pejo / karsan J9 ların camlarında parmaklık olurdu. Çocuklar düşmesin diye. Bizde de bu yüzden üstten cam ve ufak. Zaten klimalı araçlar bunlar. Cama bile gerek yok.

Ya ne alakası var. Yapmayın etmeyin, birde bunlar zaten klimalı cama da gerek yok demez mi akıl alır gibi değil.

Siz klimayla normal doğal temiz havayı bir tutamazsınız.

Sürekli şoföre mi dicez klimayı açar mısınız veya ayarını yükseltirmisiniz vs.

Çocuğun annesi babası yok mu?

Bir daha söylüyorum 5 yaşındaki çocuğun annesi babası yok mu otobüste?

Delicesine ağır parfüm sıkanlarda var ayrıca.

Son düzenleme:
Klima sadece iklimlendirme sistemi değildir. Anlık olarak sürekli dışarıdan gelen havayı filtreleyip soğutup içe üfler.
Urfada sen dışarıdaki tozlu havayı mı istersin yoksa içerdeki soğuk filtrelenmiş havayı mı?

Şehirler arası araçlarda açılır cam yok. Sadece sanruf var.

Araçlara otomatik klima koyarsan araç kendisi ayarlar sıcaklığı otomatik olarak. Aynı metrodaki gibi.

O zaman okul servislerindeki o kadar sensörü koymayalım. Kemer takmayalım tutunsak yeterli zaten. O camların artık sadece kelebek olma sebebi bile var. Sürgü camda kolunu çıkart. kaza anında baktın kol / el yok.

• Beğen
Rezalet bi cam tasarımı. Citaro’lardaki cam tasarımı ve içeriyi havalandırma mühendisliği daha iyi. Sürgülü camlar rezalet ve bu kadar büyük olması çok komik durmuş. Balkon mu bu anasını satayım bu ne böyle?

istanbul senin etiketlerini yakıştırmaları hic iyi olmadı bence
Bu bir saçmalıktı zaten, neyse ki çok sürmeden kaldırdılar. Neyin şovunu yaptılarsa artık!..

Aynı ismi taşıyan uygulamanın da bir faydası yok, çok ağır çalışıyor. Play Store’daki puanı da aşırı düşük. İnternet için bu uygulamaya yönlendiriyorlar. Eskiden günlük 2 GB sınır vardı ama uygulama olmadan doğrudan bağlanabiliyorduk.

Son düzenleme:
  • Beğen
Beyaz masa sayfasına mesela 1 haftadır giremiyorum akıl alır gibi değil. Başvuru yapıcam ama siteye giremiyorum ki başvurumu yapıyım.

Sizde de böyle bir sorun var mı merak ettim doğrusu.

Son düzenleme:
  • Beğen
Pardon pardon kafam daldı ben yanlış yazdım galiba mobiett yerine yapılan otobüsüm nerede uygulaması yok mu onu kastediyorum.

Siteye artık İstanbul Senin uygulamasıyla giriş yapılıyor. Ayrıca uygulama bende gayet stabil çalışıyor. Uygulama ilk çıktığında bayağı kasma sorunu vardı ancak şimdilerde çoğu cihaz için bu sorun düzeldi.

Uygulamanın %80’i İBB altyapısı değil bunu da unutmayalım. İçindeki bazı mini uygulamalar haricindeki tüm altyapı Kobil isimli bir şirkete ait.

Son düzenleme:
İETT/İBB kendi uygulamasını çıkaramıyor mu, bu kadar mı çapsızlar?

Mobiett’de 45 dakika sonra gelecek otobüsleri görebiliyorduk. Yeni uygulamayla bu süre 13-14 dakikaya düştü.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu ve Fury

Konu görüntüleyen kullanıcılar