Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Filosuna Veda Eden Otobüsler | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT Filosuna Veda Eden Otobüsler

Olur da Akia bunları üretip İETT tarafından alınırsa ben de arkadaş gibi düşüneceğim. Ama bu duruma bir ihtimal vermiyorum. Otokar veya BMC alınır gibi.
Akia Körüklü Üretmezse Yüksek İhtimal Körüklü Otobüsler Bmc Olur. Körüklü Otokar Ve Isuzu Ufak İhtimal. Solo Otobüsler Yüksek İhtimal Akia Olacak Akia Olmazsada Bmc Veya Temsa Gelir Gene Kaliteli Araç Alınmayacak Her Halukarda.

2 ay kadar önce M2553 ile 49GB hattında seyahat etmiştim. Öncesinde uzun zamandır Citaro G'lere binmemiştim. Araç performansından hiçbir şey kaybetmemişti çok çabuk ivmeleniyordu. Dersaadet yokuşunu da çok rahat bir şekilde çıkmıştı. İçimden de şunu geçirmiştim: Sen 18 yaşındasın ve bu performansla daha uzun seneler çalışmaya devam edeceksin. (Ama Ukrayna'da değil.) 😡

Sonrasında da 16S hattında K1803 ile yolculuk yapmıştım. Bu otobüsteyken de içimden şunu geçirmiştim: Biraz önce bindiğim Capacity ve Citaro otobüsse sen nesin veya sen otobüssen onlar ne?

Aradaki kalite farkı o kadar bariz ki. Kıyas için şunu söyleyebilirim. Karsan Citaro'nun arkasından nal toplar.

Tek otobüs üzerinden de yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum. Ama kronik sorunlu Citaro'ların olduğundan bahsediliyordu sitede. 139 hattında yolda kalanlar vs. @Beykozlu da Şahinkaya'daki bazı araçlar için de aynı yorumları yaptı diye hatırlıyorum.

Son düzenleme:
K1179 kapı numaralı Karsan, saat 18.51 civarında 48D'de çalışırken yanarak hurdaya çıktı.

İETT filosundaki solo Karsan sayısı 244'e düştü.

Fireler: K1133, K1179, K1233, K1243

Yanan K1179’un görüntüleri

IMG_6888.jpeg

IMG_6887.jpeg

İBB tarafından Yalova'nın Kaytazdere Belediyesine 1 adet Citaro G hibe edildi ancak kodu şu anlık belli değil. Gelişmeleri paylaşacağım.

Bu vicdan yoksunları hem fahiş zam yapıyor hem otobüsleri hibe ediyor, böyle bir şey olamaz ya. Hakkımın her kuruşunu helal etmiyorum, yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Yüzde 35 e fahiş zam diyorsan Türkiye ekonomisi hakkındaki yorumlarını da çok merak ediyorum :)
Bir durak için bile 27 lira ödemek zoruna gitmiyorsa diyecebileceğim bir şey yok. Üstelik otobüsler arızalanıp yanarken.

Aciliyeti olmayan kaplamalara para/malzeme savurmak ve anne kart gibi abudik gubidik uygulamaları çıkartmak yerine araçların bakımını yapsınlar önce. Bunların üstüne anlamsızca hibe edilen araçlar yüzünden seferlerde yaşanan sıkıntılar daha da artıyor. Ben ortada 27 liralık bir hizmet göremiyorum.

Bu zat-ı muhterem(!) tam bileti 50 lira yapsa yine ses çıkarmayacağını anladım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Semih19-1
Konya da aynı akaryakıtı kullanıyor ama orada ulaşım fiyatları neden çok daha uygun? Ve de MAN gibi çok kaliteli araçları aldılar.

Ama olsun, burada kent lokantalarında 40 liraya yemek yiyebiliyoruz. Ulaşım çok pahalı olmuş, bundan kime ne ki?

• Beğen
Tepkiler: Semih19-1
Konya da aynı akaryakıtı kullanıyor ama orada ulaşım fiyatları neden çok daha uygun? Ve de MAN gibi çok kaliteli araçları aldılar.

Ama olsun, burada kent lokantalarında 40 liraya yemek yiyebiliyoruz. Ulaşım çok pahalı olmuş, bundan kime ne ki?
İETT de de otokar var.

Bir durak için bile 27 lira ödemek zoruna gitmiyorsa diyecebileceğim bir şey yok. Üstelik otobüsler arızalanıp yanarken.

Aciliyeti olmayan kaplamalara para/malzeme savurmak ve anne kart gibi abudik gubidik uygulamaları çıkartmak yerine araçların bakımını yapsınlar önce. Bunların üstüne anlamsızca hibe edilen araçlar yüzünden seferlerde yaşanan sıkıntılar daha da artıyor. Ben ortada 27 liralık bir hizmet göremiyorum.

Bu zat-ı muhterem(!) tam bileti 50 lira yapsa yine ses çıkarmayacağını anladım.
Otobüsler daha önce de arızalanıp yanıyordu. Hatta içinde cayır cayır yanarak ölen insanlar da oluyordu. Üstüne birileri para kazansın diye yoğun hatlar peşkeş çekiliyordu , o dönemleri çok iyi hatırlıyoruz

Peki sen o dönem başta olanlara da böyle hakaret edebiliyor muydun?

Ucuz ulaşım vaadiyle insanları da dolandırıyorlar mıydı peki? Ayrıca Otokarları da bu şahıs almadı, rahmetli Topbaş'ın tercihiydi. O ise gidip tipsiz Akiaları aldı. 🤣

Phileas konusuna hiç girme, dinlemekten sıkıldım çünkü. Böyle bir hatası olsa bile Citarolar ve CapaCity gibi halen daha başarıyla çalışan araçlar yine onun eseri. Sevmediğim araçlar var mı, evet. En basitinden Karsan alınmamalıydı. (En azından solo olanları)

Ucuz ulaşım vaadiyle insanları da dolandırıyorlar mıydı peki? Ayrıca Otokarları da bu şahıs almadı, rahmetli Topbaş'ın tercihiydi. O ise gidip tipsiz Akiaları aldı. 🤣

Phileas konusuna hiç girme, dinlemekten sıkıldım çünkü. Böyle bir hatası olsa bile CapaCity gibi halen daha başarıyla çalışan araçlar yine onun eseri.
Kent XL'ler İmamoğlu döneminde alındı. Ayrıca eski otobüslrin borçlarını halen ödüyormuş ibb.

Metrobüsler gerçekten iyi, hakkını veriyorum. Ama şehir içinde çuvalladılar, ben böyle düşünüyorum. Metrobüse binmek zaten iyice zorlaştı, gidip 40 küsür lira veremem. Düz hatlar da metrobüslerdeki kadar kaliteli araçları hak ediyor.

Solo otobüs hibeleri (Akia alındığı için) bir derece kabul edilebilir ama körüklü alımı yapılmadan 10+ Citaro G hibesinin savunulacak hiçbir tarafı yok.

Kent XL'ler İmamoğlu döneminde alındı. Ayrıca eski otobüslrin borçlarını halen ödüyormuş ibb.

900 adet olan 2013 model araçlardan kastettim.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar