Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri | Sayfa 41 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

Yaz tarifesini bugünle geçilmiş çünkü mk2 hattı kaldırılmış. Duyurulardaki diğer hatlarda gitmiştir

Değerli Yolcularımız,

23 Haziran 2025 itibarıyla yaz tarifesine geçileceğinden, bazı hatlarımızda düzenlemeler yapılacaktır. Planlama değişikliklerinden etkilenmemek için alternatif güzergâhları kullanabilirsiniz.

· MR10 (Zeytinburnu-Kazlıçeşme) numaralı hattımız yerine 93 (Zeytinburnu-Eminönü), 93M (Zeytinburnu-Mecidiyeköy) ve 93T (Zeytinburnu-Taksim) numaralı hatlarımızı kullanabilirsiniz.

· 42M (Bahçeköy-Zincirlikuyu Metrobüs) numaralı hattımız yerine 42HM (Bahçeköy-Hacıosman Metro) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 76C (Büyükçekmece-Bakırköy) numaralı hattımız yerine 76BA (Büyükçekmece-Avcılar Metrobüs) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· MK2 (Olimpiyatköy Metro-Şehir Hastanesi) numaralı hattımız yerine 79K (Kayaşehir-Yenibosna Metro) ve HS3 (Sefaköy Metrobüs-Şehir Hastanesi) numaralı hatlarımızı kullanabilirsiniz.

· 48A (Göktürk-Kazlıçeşme) numaralı hattımız yerine TM4 (Göktürk- Alibeyköy) numaralı hattımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

· 49Z (Yeşilpınar-Zincirlikuyu Metrobüs) numaralı hattımız yerine TM11 (Yeşilpınar-Alibeyköy) numaralı hattımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi'ne ulaşabilirsiniz.

· 47L (Binevler-Hacıosman Metro) numaralı hattımız yerine TM11 (Yeşilpınar-Alibeyköy) ve TM12 (Karadolap-Alibeyköy) numaralı hatlarımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 37Y (Çırçır Metro-Vezneciler) numaralı hattımız yerine 50P (Çırçır Metro-Eminönü) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 37M (Çırçır Metro-Mecidiyeköy) numaralı hattımız yerine TM13 (Eyüpsultan/GOP-Alibeyköy) ve TM16 (Yenimahalle/GOP-Alibeyköy) numaralı hatlarımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 37T (Çırçır Metro-Taksim) numaralı hattımız yerine TM13 (Eyüpsultan/GOP-Alibeyköy) ve TM16 (Yenimahalle/GOP-Alibeyköy) numaralı hatlarımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 38G (G.O.P Devlet Hastanesi-Mecidiyeköy) numaralı hattımız yerine TM16 (Yenimahalle-G.O.P- Alibeyköy) numaralı hattımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 55B (Gaziosmanpaşa-Beşiktaş) numaralı hattımız yerine TM16 (Yenimahalle- G.O.P-Alibeyköy) numaralı hattımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 49GB (Sultangazi Peron/Baraj Yolu-Şişli) numaralı hattımız yerine TM17 (Sultangazi-Gazi-Alibeyköy) numaralı hattımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 49G (Sultangazi Peron/Küçükköy-Şişli) numaralı hattımız yerine TM17 (Sultangazi-Gazi-Alibeyköy) ve TM19 (Zübeyde Hanım-Alibeyköy) numaralı hatlarımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 36T (Cebeci-Taksim) numaralı hattımız yerine TM15 (Cebeci Peronlar-Alibeyköy) ve TM17 (Sultangazi-Gazi-Alibeyköy) numaralı hatlarımızı kullanarak Alibeyköy Aktarma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

· 85T (Esenler Metro-Taksim) numaralı hattımız yerine M1B Metro hattımızı kullanarak M2 Metro hattımıza aktarma yapabilirsiniz.

· 94 (İbni Sina İlkokulu-Zeytinburnu) numaralı hattımız yerine Fildamı Yolu Durağı’ndan geçen 93 (Zeytinburnu-Eminönü), 93M (Zeytinburnu-Mecidiyeköy) ve 93T (Zeytinburnu-Taksim) numaralı hatlarımızı kullanabilirsiniz.

· 131 (Sultanbeyli-Ümraniye) numaralı hattımız yerine SM1 (Sultanbeyli-Samandıra Merkez Metro) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 131A (Ahmet Yesevi Mah.-Ümraniye) numaralı hattımız yerine SM2 (Ahmet Yesevi Mahallesi-Sancaktepe Metro) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 131B (Mimar Sinan Mahallesi-Ümraniye) numaralı hattımız yerine SM3 (Mimar Sinan Mahallesi-Prof. Dr. Feriha Öz Hast.) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 131Ü (Sultanbeyli Orman Caddesi-Ümraniye) numaralı hattımız yerine SM5 (Sultanbeyli Orman Caddesi-Samandıra Merkez Metro) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

· 131H (Hilal Konutları-Tepeüstü) numaralı hattımız yerine SM4 (Hilal Konutları-Samandıra Merkez Metro) numaralı hattımızı kullanabilirsiniz.

Hizmetlerimizi iyileştirmek adına göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz.

Evet dün yazmıştım 36V-1 hattının güzergahı değişti diye , bugün denemek istedim . Bakın şakasız söylüyorum :
Büyük abdestlerini yapmışlar , sıvamışlar . Ben böyle organize bir salaklık görmedim hayatımda . Sözde “hizmet” ediyorlar bize . Normalde boş olmayan saatler , BOMBOŞ . Tramvaya ve cebecinin içine ulaşım olmadığı için insanlar bindiği gibi inip 36V yi beklemek zorunda kalıyor .
Bunu kim düşündüyse Allah inşallah o beyni bir daha kullanamamayı nasip etsin . Özellikle uğraşmışlar , acaba nasıl yaparızda bu hat kullanışsız hale gelir diye özellikle ya .
153’ü arayacağım. Eğer güzergah değişikliği yapılmazsa , bu otobüsleri burdan alın diyeceğim . Gerçi bunu bile kabul ederler, o kadar yüzsüzler …
Şaka gibi

yanlış görmediysem 36V-1'in Mescid-i Selam durağı var diye gözüküyor ama
Evet tramvay için o durak kullanılabilir fakat yürünmez o mesafe . O3032 ( yanlışım yoksa ) kodlu araçla sefer attım . Otobüste tek ben vardım . Şöför abiyle baya konuştum. O da memnun değil . İş yapmak için yapmışlar diyor 😆 Ayrıca o kadar alelacele yapmışlar ki durak tabelaları bile yok . Klasik Iett

Evet tramvay için o durak kullanılabilir fakat yürünmez o mesafe . O3032 ( yanlışım yoksa ) kodlu araçla sefer attım . Otobüste tek ben vardım . Şöför abiyle baya konuştum. O da memnun değil . İş yapmak için yapmışlar diyor 😆 Ayrıca o kadar alelacele yapmışlar ki durak tabelaları bile yok . Klasik Iett
haritadan bakınca o durakla tramvay arası 200 metre gösteriyor ama orada yaşamadığım ve hiç orada bulunmadığım için siz benden daha iyi bilirsiniz tabii.

haritadan bakınca o durakla tramvay arası 200 metre gösteriyor ama orada yaşamadığım ve hiç orada bulunmadığım için siz benden daha iyi bilirsiniz tabii.
Tabi ki 200 metre az ama bu değişiklik öncesinde 10 metre filandı tramvaya 😀
İşleri kolay yoldan halletmek varken niye uzatayım gibi düşünüyor insan . Alıştık çünkü tramvay durağının dibinde inmeye
Ayrıca biraz kötü bir yolu var oranın tehlikeli / çukur dolu vs.
Ama sizin perspektifinizden bakınca şunu rahat anlıyorum “ herife bak tramvaya olan mesafesi 1 durak değişti diye yaygara yapıyor. Ben otobüs bulamıyorum “ ki sizin bakış açınızdan çok doğru . Rahata çok alıştırmayacaksın milleti . Ondan sonra böyle geri tepiyor . Buyrunuz örneği benim 🙃🙃

Ekstra olarak, unutmuşum . O durakta inip tramvaya yürümek hemen hemen 1-2 dakika filan , hadi 3 de . Tramvay 5 dk mı 10 dk damı ( bilmiyorum artık ) ne kalkıyor . Sabahları kaçırdığım zamanlar oluyordu dibinde inmeme rağmen . Şimdi bir de yürüme mesafesiyle tramvayı denk getir bakalım :(

Son düzenleme:
Tabi ki 200 metre az ama bu değişiklik öncesinde 10 metre filandı tramvaya 😀
İşleri kolay yoldan halletmek varken niye uzatayım gibi düşünüyor insan . Alıştık çünkü tramvay durağının dibinde inmeye
Ayrıca biraz kötü bir yolu var oranın tehlikeli / çukur dolu vs.
Ama sizin perspektifinizden bakınca şunu rahat anlıyorum “ herife bak tramvaya olan mesafesi 1 durak değişti diye yaygara yapıyor. Ben otobüs bulamıyorum “ ki sizin bakış açınızdan çok doğru . Rahata çok alıştırmayacaksın milleti . Ondan sonra böyle geri tepiyor . Buyrunuz örneği benim 🙃🙃

Ekstra olarak, unutmuşum . O durakta inip tramvaya yürümek hemen hemen 1-2 dakika filan , hadi 3 de . Tramvay 5 dk mı 10 dk damı ( bilmiyorum artık ) ne kalkıyor . Sabahları kaçırdığım zamanlar oluyordu dibinde inmeme rağmen . Şimdi bir de yürüme mesafesiyle tramvayı denk getir bakalım :(
estağfurullah insanlar hakkında olumsuz düşünmüyorum hiçbir şekilde ama keşke ben o konforda yaşasaydım diyorum malum şile toplu ulaşımı sadece bir nebze olsun yazın rahatlıyor o da rahatlamak denirse 😁

Sayın Yolcularımız,

İstanbul Valiliği’nin almış olduğu karar doğrultusunda, 22 Haziran Pazar günü (bugün) saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar aşağıdaki düzenlemeler uygulanacaktır:

• Taksim ve Atatürk Kültür Merkezi otobüs durakları, otobüs seferlerine kapalı olacaktır.
• T2 / Taksim – Tünel Nostaljik Tramvay seferleri ile F2 / Karaköy - Beyoğlu Tarihi Tünel seferleri yapılmayacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

KAYNAK: İETT Duyurular

33ES Sultangazi'den İkitelli'ye,
HT11 Topkapı'dan İkitelli'ye,
33TE Sultangazi'den Kağıthane'ye,
33TM Sultangazi'den Topkapı'ya geçti.

98G'deki Sultangazi aracı sayısı 3'ten 6'ya çıkarıldı. 98Y ise İkitelli'den alınıp Sultangazi ve Topkapı ortak çalışacak hâle getirildi.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar