Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Kazaya Karışan Otobüsler | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'de Kazaya Karışan Otobüsler

O1138 34 TP 5873 Ayağaza garajında sabah seferine çıkarken yanmıştı diye hatırlıyorum.
image

Haber; Sözcü Gazetesi

Son düzenleme:
O2304 36KE seferini gerçekleştirirken , sürücünün hakimiyeti kaybetmesiyle önce bir araca sonra da bir dükkana çarparak durabilmiş . Aracın durumu hakkında bilgim yok ama önü kötü gözüktü gözüme
IMG_0049

IMG_0050

Sultangazi’de 2 İETT otobüsü çarpıştı: 1 çocuk ile 1 kadın yaralandı.​

12 Ekim 2024 Cumartesi

02CC8D46-DED5-4A23-A870-3BFE558FA5D5.jpeg

Sultangazi’de seyir halindeki 2 İETT otobüsü yol birleşiminde çarpıştı. Kaza nedeniyle otobüslerde bulunan 1 çocuk ile 1 kadın ambulansla hastaneye kaldırılırken kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.​

Kaza, saat 13.00 sıralarında Sultangazi Habipler Mahallesi Selçuklu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 336H hattında çalışan İETT otobüsü, yolcuları ile birlikte trafiğe kapalı olan yolda ilerledi. O sırada aynı yönde ilerleyen 336K hattındaki otobüs ile birleşim noktasında çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle otobüste bulunan 12 yaşındaki A.R. ve diğer otobüste bulunan Y.Ç. isimli kadın yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yaralılar hastaneye götürülürken, her iki otobüste de hasar oluştu. Üst geçit yapım çalışması nedeniyle yolun bir tarafı trafiğe kapatılırken diğer yön gidiş geliş şeklinde sağlandı.
"Gelsinler kontrol etsinler, bir insanın canı bu kadar mı ucuz?"
Kazanın ilk olmadığını belirten Murat Taşdemir, "2 hafta önce de aynı şekilde 2 kaza oldu. Artık sorumlu kimse çok büyük hatalar var. Otobüs kapalı olan taraftan geldi, şoför arkadaş galiba bilmiyordu, yolun kesiştiği yerde yandan çarptı diğer otobüse. Bir otobüste 1 yaralı, diğer otobüste de 1 yaralı vardı. Ben aracımla arkalarından geliyordum, gördüm. Ben de son anda kurtardım arkadan diğer otobüse çarpmamak için. Mesafem vardı daha doğrusu. Hafif yaralıydılar, çocuğun biraz kollarında kan falan vardı, üzerine cam düşmüştü. Ciddi bir şey yoktu çok şükür. Yoğun bir ambulans geldi zaten ilk etapta, 4 - 5 ambulans geldi. Diğerleri iyiydi, sadece 2 yaralımız vardı. Burada ciddi bir şey var, bu kadar sorumsuzluk olmaz. Güzelce bir uyarı levhası ya da dikkatli bir şekilde yolu kapatmaları lazım. Bugüne kadar burayı denetleyen hiç kimse yok mu? Gelsinler kontrol etsinler, bir insanın canı bu kadar mı ucuz?" ifadelerini kullandı. Polis ekiplerince kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA

• Üzgün
Tepkiler: Tam35
Artık kafayı sıyırmak üzereyim :( Sabah akşam bu yolu kullanmak zorundayım ve gerçekten burada alınan hiçbir önlem yok . Zaten oraya gelmek için çektiğimiz dar , saçma sapan , otobüsü bırak 2 arabanın yan yana zor sığdığı yollar ayrı dava … Bu yolların 1 tane alternatifi olmaması gerçekten çok üzücü . Ana cadde kapandığında 40 güne kadar otobüslerin normal güzergahında devam edeceği yazıyordu . Ama hala tık yok . Birileri ölmeden o yol yapımını hızlandırmayacaklar :(

Bahçelievler'de ağaca çarpan İETT otobüsündeki 7 kişi yaralandı​

Bahçelievler'de İETT otobüsünün yolun kenarındaki ağaca çarptığı kazada 7 kişi yaralanırken, olay güvenlik kameralarına yansıdı.​

14.10.2024-İstanbul

C59D674A-7BC9-428E-92A3-042460DD987E.jpeg

İzzettin Çalışlar Caddesi'nde A.K. Keskin idaresinde seyir halindeki İETT otobüsü, kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada, şoförle birlikte otobüsteki 7 kişi yaralandı.
D97CE342-C1D1-4B15-ADE0-841F78445062.jpeg

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri de yolda güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle İETT otobüsünde hasar oluştu.

Anadolu Ajansı

Yaşlı kurt CapaCityler bile bu kadar yanmıyorsa ben İETT'yi sorumlu tutarım, markayı değil.

Hadi hata var, İETT yetkilileri bunu anlamayacak kapasitede mi? Bir çözüm mutlaka bulunur.

Yaşlı kurt CapaCityler bile bu kadar yanmıyorsa ben İETT'yi sorumlu tutarım, markayı değil.

Hadi hata var, İETT yetkilileri bunu anlamayacak kapasitede mi? Bir çözüm mutlaka bulunur.
Bak İETT otokarda izinsiz vida atsa bile o kısım garantiden çıkar. Otokara ben kamera takacağım demeden kamera takarsa aracın bütün elektrik sistemi garanti dışı olur.
İhale şartını olursa araçlarda kronik sorun oluşursa bütün araçlarda bunu ücretsiz olarak değiştirmek zorundadır. Benzerinde şart var.
Motor yangın sorunu nereden çıkıyorsa tespit sonucunda bütün araçlarda o revizyonu Otokar ücretsiz yapmak zorundadır.

Ve Mercedes Capacity ler yanmıyorsa İETT bakımı / alt yüklenici bakımı iyi olduğu için yanmıyordur. Ve alman mühendisliği iyi yapılmıştır.

Ben bu konuda İETT'nin masum olmadığını düşünüyorum.

Akialardan birinde de (A5092 diye hatırlıyorum) küçük çaplı da olsa yangın olmuştu. A51** serisinden bir aracı da arızalı halde görmüştüm. İki modelde de sıkıntılar çıkıyor.

Ve de Ultra LF25'lerin klima fanları aşırı gürültülü çalışıyor. Araçlar geçerken rahatsız edici bir ses çıkıyor.

Akialardan birinde de (A5092 diye hatırlıyorum) küçük çaplı da olsa yangın olmuştu. A51** serisinden bir aracı da arızalı halde görmüştüm. İki modelde de sıkıntılar çıkıyor.

Ve de Ultra LF25'lerin klima fanları aşırı gürültülü çalışıyor. Araçlar geçerken rahatsız edici bir ses çıkıyor.
Biri balatadan kaynaklıydı sanırım.

Son düzenleme:

Klima fanı değil, radyatör fanı çok gürültülü çalışıyor. Özellikle yaz aylarında motor suyu haliyle daha çabuk ısınıyor. Sonra da fan açıyor son kademede.

• Beğen
Tepkiler: Autobus
İşte neyse o, teknik özelliklere hiç hakim değilim. Otokarlarda böyle bir şey yok, sessiz sessiz geçiyorlar. O fanlar çirkin bir görüntü oluşturuyorlar, keşke gizlenebilseymiş.

İki modelin de tasarımı çok hoş ama ben fırsat buldukça Otokar'a binmeyi tercih ediyorum. Onlarda ne kadar olumsuzluk yaşansa da.

Son düzenleme:
Klima fanı değil, radyatör fanı çok gürültülü çalışıyor. Özellikle yaz aylarında motor suyu haliyle daha çabuk ısınıyor. Sonra da fan açıyor son kademede.
Radyatör fanının sürekli yüksek devirde çalışması zararlı birşey. Hararetten dolayı conta yakabilir ve sık sık kayış kopabilir. Akiaların bakımı iett ye aitse bakımda önemli eksiklikler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yasin190754
Radyatör fanının sürekli yüksek devirde çalışması zararlı birşey. Hararetten dolayı conta yakabilir ve sık sık kayış kopabilir. Akiaların bakımı iett ye aitse bakımda önemli eksiklikler olabilir.
Aynısı çift katlı akia larda da oluyor. Motorun aşırı ısınmaması için ek fan konulmuş, sanırım onun sesi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: D2876

Konu görüntüleyen kullanıcılar