Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 2 | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

121A hattı da kaldırılmalı ve 121B daha sık çalışmalı. 121B’nin tüm araçları körüklü olmalı. 15A ve 121A kaldırılırsa Kanlıca yolcusunu mağdur etmemek amacıyla Şahinkaya Garajı - Kanlıca - Kavacık Mezarlık hattı açılmalı.
Hocam o kadar değil, o kadar değil hocam. Aktif olarak 121A kullanıyorum. Aktarma ile uğraşamam. 😄 121A 121B 121BS bunlar hep kalmalı, üstüne 101 numaralı eski Beykoz-Beşiktaş/Taksim hattı açılmalı. Şahinkaya Garajı-Taksim Gümüşsuyu peronlar arası çalışmalı.

Son düzenleme:
Kısalması gereken hatlardan birisinin de 11ÇB olduğunu düşünüyorum. Dudullu’dan sonra Alemdağ Caddesi cehennemine(!) girmeye gerek yok. Yolcuyu metro veya diğer otobüslere ücretsiz şekilde ver gitsin

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Bana kalsa ben de 101 geri gelsin isterim ama ben kendi arzularım için değil, ulaşımın daha verimli olması için önerilerde bulunuyorum. Paylaştığım hiç bir öneri de 1-2 günlük gözlemin sonucu değil; yılların deneyimi ve gözlemi. Örneğin; 2022 Şubat ayında İBB Çözüm Merkezi’ne yazdım: ‘, Beykoz’un köylerine giden hatlar Sultaniye’ye kısalmalı.’ diye. Bana verdikleri cevap; ‘Başvurunuz uygun görülmemiştir.’ 4 ay sonra kendileri yaptılar bu kısaltmaları.

15BK’nın her 2 aracından birisi Çifteçınarlar’da son durak yapmalı. Tüm araçlar Dereseki’ye boş gitmemeli diye düşünüyorum.

• Beğen
121B’nin ismi 121K olarak değişebilir ve sabahleyin garajdan çıkıp ilk seferine giden araçlar da Çubuklu Evleri durağından başlayabilir (sadece o aracın ilk seferi) diye düşünüyorum.

121BS’nin ismi de 121S olarak değişebilir.

• Beğen
121A Beykoz-Mecidiyeköy 1.5 bilete düşürülecek indirim yapılacak
121B Kavacık-Mecidiyeköy aynen kalacak
121BS hattı ring olmaktan çıkıp yine tek biletle Mecidiyeköy Mezarlık’tan düzenli saatle kalkacak ve ismş 121S olacak
121T Kavacık-Taksim hattı açılacak Şişli’den gidecek ring sefer tek bilet
121K Kavacık-Kabataş hattı açılacak Beşiktaş’tan gidecek ring sefer tek bilet
121L Kavacık-4.Levent Metro hattı açılacak indirimli hat olacak ring çalışacak.
101 Beykoz-Beşiktaş/Taksim hattı yeniden açılacak 2 biletli olacak, Şahinkaya Garajı’ndan kalkıp Türk-Alman Üniversitesi’nden geçip, Kanlıca’dan Kavacık’a çıkacak, ardından Levent’ten, Zincirlikuyu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş, Akaretler, İnönü Stadyumu, Taksim Gümüşsuyu Peronlar’a kadar gidecek. Sadece körüklü İETT otobüsleri çalışacak, sınırlı seferleri olacak 30 dakikada bir ve çift bilet olacak.

Tem ve E-5 ten giden köprü hatları. En sağ şeritlere birkaç hatlara özel yol yapılsa güzel olur.
Bariyerli şekilde, sadece kavşaklardan ve köprü giriş ve çıkışlardan yola girecek ve çıkacak şekilde ayarlanmalı. Bu yollara girerek bu yollarda metrobüs gibi hizmet verebilir. O özel yollardada belirlenen hatlara özel durak ve ücretlendirmelerle hizmet verebilir.

ÖRN:121A - 121B - 121BS - 122C - 122D - 122H - 122M - 122V - 122Y - 129L - 129T - 500T - 622 vs

• Beğen
50A’nın Kazlıçeşmeye uzatılmasını isterdim Yıldıztabya tarafına marmaray bağlantısı olan bir hat iyi olurdu Edirnekapıya giden zaten kaç tane hat var

• Beğen
M9 metrosununda açılmasıyla Silivri - Büyükçekmece - Beylikdüzü - Kıraç bölgelerinden yeniden yenibosnaya hat açılması gerek. Buradaki vatandaşların metroya ulaşımı neredeyse imkansiz durumda. En azında körüklü iettlerin olacaği Şekilde olsa ve yarım saat kalkışlarla olması gerek. Sadece yenibosna değil. Arnavutköy, Olimliyat, Kayaşehir, Şehir Hastanesi, Metrokent, İstoç ve Mahmutbey metro ve Halkalı Marmaray hatlarına ulaşım hatları gerek. Ayrıca İstanbul Havalimanına ve İstanbulda vatandaşın ilgiyle gösterdiği çam sakura hastanesine ulasım çok zor görünüyor. Bakıyorum beylikdüzü büyükçekmece bölgelerine. Ulaşımda o kadar pasifize kalmişki. Oranında insanların ulaşım kolaylığı sağlanmalıdır.

Marmaraya yeni ulaşım yolları

300SH SİLİVRİ OTOGAR - HALKALI MARMARAY

400BH BEYKENT - HALKALI (MEYDAN)

401ÇH ÇATALCA - HALKALI (MEYDAN)

401TK TEPECİK KİPTAŞ - KÜÇÜKÇEKMECE

429KH KIRAÇ - HALKALI (MEYDAN)

448MK MİMAR SİNAN - KÜÇÜKÇEKMECE

458SK SU ÜRÜNLERİ HALİ / GÜRPINAR - KÜÇÜKÇEKMECE

• Beğen
35M Kocamustafapaşa - Mecidiyeköy
36YT Sultangazi Peron - Taksim
39H Hamidiye Mahallesi - Vezneciler
39N Emniyettepe - Vezneciler
49AT Akşemsettin - Taksim
49BT Çırçır Metro - Taksim
49KT Binevler - Taksim
49MT Kazım Karabekir - Taksim
61E Mecidiyeköy - Eminönü
62Y Yahya Kemal Dereiçi - Kabataş
67E Halide Edip Adıvar - Eminönü
67Y Halide Edip Adıvar - Yenikapı
68E Bomonti - Eminönü
68Y Bomonti - Yenibosna Metro
70FG Feriköy - Göktürk
70FH Feriköy - Hacıosman Metro
70KG Kurtuluş - Göktürk
70KH Kurtuluş - Hacıosman Metro
74B Gayrettepe - Beyazıt (Aksaray)
77E Şişli - Eminönü
80M Kazlıçeşme - Mecidiyeköy
90M Draman - Mecidiyeköy
90T Draman - Taksim
336AT Arnavutköy - Taksim

Son düzenleme:
  • Beğen
30Z Zincirlikuyu Metrobüs - Beşiktaş
30K Zincirlikuyu Metrobüs - Kabataş
42HS Hacıosman Metro - Sarıyer Eğtim ve Araştırma Hastanesi

Son düzenleme:
  • Beğen
250 Kağıthane Garajı - Okmeydanı Metrobüs/Hastane - Mecidiyeköy - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Ziverbey - Göztepe Hastane - Kazasker - Üstbostancı
253 Taksim - Cevahir AVM - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Altunizade - Küçük Çamlıca - Emaar Square -
Esatpaşa - Ataşehir Merkez/Metropol - Kayışdağı - Fındıklı Mahallesi
254 Taksim - Cevahir AVM - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Göztepe Köprüsü - Kozyatağı Metro - Bostancı Lunapark - Küçükyalı - Maltepe - Huzurevi - Zümrütevler
255 Taksim - Cevahir AVM - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Göztepe Köprüsü - Kozyatağı Metro - Küçükyalı Köprüsü - NarCity - Maltepe Üniversitesi (Kavşak) - Maltepe Cezaevi (Kavşak) - Samandıra Merkez - Sultanbeyli Merkez/Gölet - Viaport - Sabiha Gökçen Havalimanı

127 Fenerbahçe - Feneryolu - Göztepe Hastanesi - Fikirtepe - Hasanpaşa - Acıbadem Metro - Koşuyolu - Karacaahmet - Üsküdar - Kuzguncuk - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Cevahir AVM
127T Fenerbahçe - Feneryolu - Göztepe Hastanesi - Fikirtepe - Hasanpaşa - Acıbadem Metro - Koşuyolu - Karacaahmet - Üsküdar - Kuzguncuk - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Beşiktaş - Dolmabahçe - Taksim
128-1 Göztepe - Sahrayıcedid - Kavacık Köprüsü - Kanyon AVM - Gültepe - Kağıthane Aktarma/Garaj - Sütlüce - Hasköy - Kasımpaşa - Saraçhane - Yenikapı Aktarma - Acıbadem Metro - Hasanpaşa - Söğütlüçeşme Aktarma - Kızıltoprak - Göztepe
128-2 Göztepe - Kızıltoprak - Söğütlüçeşme Aktarma - Hasanpaşa - Acıbadem Metro - Yenikapı Aktarma - Saraçhane - Kasımpaşa - Hasköy - Sütlüce - Kağıthane Garaj/Aktarma - Gültepe - Kanyon AVM - Kavacık Köprüsü - Sahrayıcedid - Göztepe

1 Ağustosta 36L hattı kapanacağı için düşündüğüm şeyi yazmak isterim .

Baştan kabullenelim , bu hat kapanıpta , 36L yerine TM18 denen saçma hat devam ederse ; aktarma , aktarma , aktarma milletin dengeleriyle oynanır . Ben bu entegrasyon projesini hiçbir zaman desteklemedim . Desteklemeyeceğimde …
Ben gideceğim yere tek araçta gitmek isterim . Bütün insanların da bunu düşündüğüne eminim .
Leventten binen yolcuları hiç düşünmüyor İETT.
Gel gelelim benim kafamdakine :

36L kesin olarak kapanacaksa , yani bunu illa yapıcaz diyorlarsa , kapatmadan hattı Yayla Mahallesine uzatsınlar . Zaten çok uzun süredir Muhtatımız da 36L yi buraya getirmeye çalışıyor. Ne imzalar toplandı ama nafile . Geçiştirdiler hep bizi .
Söylemeye çalıştığım şey Yaylaya hat gelmesi değil , 36L nin kapanmaması için . Yanlış anlaşılmasın . 1 araç 2 araç çalışsın gün boyu ama kapanmasın yeterki . Hatta bizim hattan araç bile çekebilirler . Gram umrumda olmaz ama kapanmamalı …

Ama illa kapanmayacaksa , kapatmayın hattı . Dünden beri 20 kez mail attım . Hattı kapatmamaları için . Ben 36V den fazla 36L kullanıyorum . Kapanırsa çok kötü olacak . Çok pişman olacaklar . 153 ü de aradım , dil döktüm . İşe yarar mı ?

Tabiki de yaramaz

42hs ye gerek yok
Zaten oradan geçen aşırı araba var diye düşünür İETT bende o hastane çalışanıyim o yüzden yorumum bu

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar