Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

  • #41
Bak Semih kardeş bizde aynısını 55B için yaptık 220 kişi imza verdik en azından sabah 6 ve 6 20 arabası sadece olsun diye bize dönüşleri Alibeyköy aktarma merkezinden ulaşım sağlayın diyorlar ama okullar açıldığında çok aşırı gecikmeler olacak buna tüm kalbimle inanıyorum o zaman nasıl olacak herşey düşünmesi bile.igrenc
 
  • #42
Gaziosmanpaşa taraflarını çok bilmiyorum o yüzden yorum yapamayacağım ama orda oturuyorsan ve konuşuyorsan , haklı olduğuna eminim . Alibeyköy konusunda kesinlikle haklısın . Diyorum hep , pişman olacaklar bu saçma entegrasyon projesi yüzünden .
Ayrıca değinmek istediğim birşey var ;

Araç istedik onu bile vermediler dedin .

İngilterede insanlar , oturacak koltuk sayısı az diyorlar , çıkartıyorlar garajdan hemen veriyolar hatta . Bak dikkatli okuyun , araçlar dolu olduğu için hatta takviye yapılmıyor , ayakta gidiyoruz diye takviye yapıyorlar . Bizim İETT ise , illa ki doluluktan birinin ölmesi gerekiyor ki , öyle ekstra araç verilsin . Birinin canı çıkacak , biri yağmur / dolu altında kalacak , millet salya sümük camlara yapışarak gidecek ki , öyle araç verecekler . Üzülüyorum halimize

İnşallah dilediğin yakın zamanda gerçekleşir ama pek sanmıyorum şu şartlarda
 
Son düzenleme:
  • #44
@Semih Hocam öncelikle şunu söyleyeyim; Açıkçası ben de 36L’nin, M7 hattı Beşiktaş’a uzamadan kapatılmasını doğru bulmadım. Zira M7 Beşiktaş’a kadar gidiyor olsaydı; T4 ile Kiptaş Venezia’dan M7’ye aktarma yapılır, trafiğe takilmadan rahat rahat gidilir gelinirdi.

Ancak bu aktarma mevzusundan bu kadar nefret edilmesine gerek yok.(Belki yıllardır İstanbul’da “Kapımdan otobüs geçsin her yere kesintisiz gideyim” mantığı uygulandığı için aktarma yavan geliyordur anlıyorum) Ben daha önce bu konuda bir açıklama yaptım herkesin anlaması için. Günümüz büyükşehirlerinin neredeyse tamamında aktarma ile yürür toplu taşıma. İster New York, ister Tokyo, ister Berlin hiç fark etmez. Biz İstanbullular olarak bu sisteme çok yabancı hissediyoruz. Aslında İstanbul’da da vardı bu fakat bugünkü seviyede değildi. (Kirazlı Metro, Yenibosna Metro, Kozyatağı Metro gibi)
Aktarma mantığının sebeplerini tekrar özetleyeyim;

1- Otobüs hatları her zaman raylı sistemlerin olmadığı yerlerde çalışır, en yakın raylı sisteme aktarma verir. Bu sayede caddelerde fazladan otobüs dolaşmaz. Bu da yakıt tasarrufuna, trafik yoğunluğunun azalmasına, daha düşük işletme maliyetlerine ve de çevre kirliliğinin azalmasına sebep olur.

2- Ana caddelerde tekillik olur
Bir caddeden/arterden aynı yöne giden sayısız hat yerine tek ve sık çalışan otobüs hatları olur.
Bu da daha az hat karmaşası demektir.

3- Bütüncül ulaşım sistemi: Farklı toplu taşıma türlerinin (otobüs, metro, tramvay vb.) entegre edilmesi, yolcuların daha fazla noktaya erişebilmesini sağlar.

Hatırlarsan, T4 hattı açıldığında Arnavutköy’ün köylerinden kalkan ve Vezneciler’e giden tonla hat Cebeci’de bitirilmişti. Şu an yapılan da farklı değil. Keşke her yere raylı sistem gitse de, insanlar otobüslerde trafiğe takılmadan şehrin bir ucundan bir ucuna gidebilse. (Tabi en yeşil ilçeleri parantez içine alıyorum. Çünkü onların doğal güzelliklerinin bozulmasını istemem)

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
 
Son düzenleme:
  • #45
Tabi açıklayıcı oldu , çok teşekkür ederim . Ama benim öfke Entegrasyon ya da Aktarmaya değil , Alibeyköy denilen salak saçma yerde başlamış olması . Yoksa dediklerinizin hepsini harfi harfine biliyorum . Bi vasfı olmayan , önemi olmayan yerden bu kadar otobüs geçmesi beni çok sinirlendiriyor .

Biri yazmıştı kayıp eşya sisteminde SM kodlu hatlar görünüyor , galiba ikinci entegrasyon projeside orda olacak . Bak işte , böyle yerlerde olsun aktarma merkezleri . Vasfı olan yerlerde , yoğun olan yerlerde olsun . Ben şahsen birkaç hat dışında Alibeyköyün yoğun olduğunu düşünmüyorum .

Ayrıca eklemezsem olmaz . Maalesef T4 hattının açıldığı dönemde ben daha 2-3 yaşındaydım . Muhtemelen hatırlamam . Daha ulaşım konusunda yeni sayılırım , nerden baksan daha 4 sene bile olmamıştır . Öğrenmeye devam 🙂
 
Son düzenleme:
  • #46
Oncelikle rica ederim 😊 Açıklayıcı olmasına sevindim 😁

Öfkenin aktarmaya olmamasına da ayrıca sevindim 🙂

Aktarma merkezi seçiminde ise katılıyorum. Alibeyköy’den öncelikli yerler var mıydı? Evet vardı kesinlikle 👍 Alibeyköy’ün tek vasfı M7 ve T5’in kesişmesi. Onun dışında daha öncelikli yerler var.

SM kodlu hatlara gelince, evet doğru. Muhtemelen yıl bitmeden birçok SM kodlu hatlar görmeye başlarız.

Eski Arnavutköy hatlarına gelince, anlıyorum. Sağlık olsun 🙂 O zaman söyle özetleyeyim; 36BV - 36CV - 36HV - 36İV - 36ŞV gibi hatlar vardı 2000’li yılların başında. Hepsi Eski Edirne Asfaltı ile Vezneciler’e giderdi.
Üstelik bunların Topkapı versiyonları da vardı.
 
Son düzenleme:
  • #47
2025 yılında başta 130A (Sadece gündüz seferleri iptal edilecek), 130Ş, 16S gibi hatların iptal edileceği dile getirildi toplantıda. Sanırım Kadıköye giden metro güzergahındaki hatları kapatmaya başlıyorlar. Bakalım ne olacak merakla bekliyoruz.
 
  • #52
500T’nin kapatılacağını düşünen arkadaşlar; büyük bir yanılgı içerisindesiniz 😁
500T’nin metrosu bile olsa kapatılacağını sanmıyorum. Daha önce de denildiği gibi; İstanbulluların tepkisini fazlasıyla çeker.
500T kült eser gibi bir hat. İstanbul’la özdeşleşmiş bir kere. Ve bu hattın kapatılması siyasi intihar olur.
O yüzden yormayın kendinizi boşuna 😎
(Keza 41AT de öyle. Bu hatların metrosu olsa da kapatılmayacak hatlardır)
 
Son düzenleme:
  • #53
252 geri açılsın
253 Pendik Gar - Kartal Sahil - Cevizli - Maltepe Meydan - Üstbostancı - Sahrayıcedid - Kavacık - 4. Levend Metro - Vadiistanbul - Hasdal - Alibeyköy Aktarma
254 Tuzla Deniz Harp Okulu - Tuzla Sahil - İçmeler - Pendik Köprüsü - Kartal Köprüsü - Anadolu Adliyesi - Altayçeşme - Kozyatağı - Göztepe Köprüsü - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Mecidiyeköy Peronlar
255 Yeditepe Üniversitesi - Mevlana Metro - Metropol AVM - Batı Ataşehir - Finanskent - Kavacık - 4. Levend Metro - Nurtepe Viyadük - Şark Kahvesi - Edirnekapı - Cevizlibağ - Zeytinburnu Çırpıcı - Osmaniye - Bakırköy Meydan
 
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
  • #54
Ben de madem Şile hakkında yorum yapayım.
Bütün otobüs hatları kapatılıp 139 Şile-Çekmeköy Metro koduyla bir hat oluşturulmalı. Madenler’de beklemeden yolcularını alıp gidecek şekilde. Çekmeköy’den ring yapması vakit kazandırır ve bir araç daha çok sefer yapar. Sıklığı ise değişir 6-8 maksimum 10 dakika aralıklarla çalışmalı. Şile’nin köyleri ve Ağva için ise halihazırda ilçede çalışan mavi minibüsler İBB ile anlaşma yaparak İstanbulkartlı midibüslere dönüştürülmeli. Böylece hem para alışverişinden kaçınılmış olur -ki bu yolculuk süresini kısaltabilir- ve bir araç daha çok sefer atabilir. Ayrıca midibüsler minibüslere göre daha büyük olduğu için de hastaneye okula işe giderken kapıdan dışarı sarkarak seyahat etmek zorunda kalmayız. Fakat ne kadar talep belirtsek de İBB bizi asla dikkate almıyor!
 
  • #55
Benim eskiden düşündüğüm fantastik bir projem vardı:

Bomonti Aktarma Merkezi

Hâlâ şu Alibeyköy Aktarma Merkezi projesinden mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Alibeyköy şehrin merkezi değil, ancak şehrin kuzeyinde bulunan banlıyö bölgeleri veya köylerinde yaşayanları buraya taşıyıp tramvayla Tarihi Yarımada’ya ve metroyla Modern İstanbul ve (aktarmalı da olsa) Kadıköy - Üsküdar bölgelerine ulaştırmak için mantıklı bir fikir. Ancak Alibeyköy, bütün Avrupa Yakası’nın ulaşım yükünü kaldırmakta güçlük çekebilir çünkü şehrin üç temel merkezinin yükünün en az ikisini buraya veriyorsunuz. Halbuki şehir merkezlerinden şehrin uzak noktalarına hızla ulaşım sağlayacak semtleri aktarma merkezi yapmak daha mantıklı. Ben bu yüzden Bomonti diyorum. Peki neden Bomonti? Yukarıda yazdığım kriterleri sağlıyor da ondan. Nasıl mı? Semtin hemen altından Bomonti - Dolmabahçe ve Feriköy - Sadabad Tünelleri geçiyor, yine az ileride Trans European Motorway’a de bağlantısı olan Piyalepaşa - Hasdal Bağlantı Yolu veya nam-ı diğer Odessa Bulvarı geçiyor (ki İstanbul Havalimanı’na gitmek için de bu yol kullanılabilir) ve öte yandan hem Taksim’e, hem Nişantaşı’na hem de Şişli’ye çok yakın bir konumda yer alıyor. Buraya bir şehirlerarası otogar, şehiriçi hizmet verecek İETT ve dolmuş peronları ve içerisinden geçecek iki raylı sistem hattı (biri en azından Hasköy - Mecidiyeköy arasını, öbürü de Beşiktaş - Okmeydanı arasını gidip gelsin) konulmalı. Şehiriçi İETT hatların bir kısmı da ekspress bir şekilde banliyö merkezlerine ve kasabalara ulaşımı da hızlıca sağlanmalıdır. Yakında istediğim hatları da paylaşacağım.
 
  • #56
SLV1 Silivri Otogar - Çarşı

Tarife: İndirimli
Uzunluk: 14km

Duraklar:

Terminal
Silivri Emniyet
Cumhuriyet Mh.
Parkköy
Cemal Kozanoğlu
Murat Çeşme
Çetin Emeç Caddesi
Erkayalar Sitesi
Tepe
Halim Uluşahin Caddesi
Bozok Parkı
Esentepe Camii
Silivri Ortaokulu
Alibey
Kaymakamlık
Gazitepe Yolu
Vega AVM
Kiptaş 1. Etap
Dr. Sadık Ahmet Caddesi
Mimarsinan Mahallesi
Eski Sanayi Sitesi
İnönü Caddesi
Boğluca
Piri Mehmet Paşa
Çarşı
Belediye
Hastane
Terminal
Kırmızı: Durak Yeşil: Güzergah
image
 
  • #57
Screenshot_20240919_182258_Maps


139S hattının Şile - Sahilköy - Cumhuriyet Köyü tek biletli hat olarak revize edilmesi.

Güzergah: Şile Terminal - Diş Polikliniği - Yeryüzü Pazarı - Kumbaba Sapağı - Ahmetli Sapağı - Sofular Sapağı - Sofular - Alacalı - Doğancılı - Sahilköy - Sahilkamp Sapağı - Kurna - Karakiraz - Kılıçlı Sapağı - İshaklı Sapağı - Cumhuriyet Köyü - Çok Programlı Lise

Şahinkaya Garajı’ndan solo Mercedes veya Sarıgazi Garajı’ndan Solo Otokar. Gerekirse Şahinkaya Garajı’ndan körüklü Mercedes’ler de çalıştırılabilir.

Şile’de yaşadığım bölge için bir başka çözüm önerim bu hattın bu şekilde revize edilmesidir.

Artılar:
  1. Bu bölgelerde yaşayan insanlar hastaneye giderken küçücük ve kısıtlı minibüslerde 50-60 kişi dip dibe gitmek zorunda kalmaz.
  2. Ulaşım için insanlardan fahiş fiyatlar istenmez.
  3. 139S’nin güncel halinden çok daha fazla sefer saati olacaktır bu da kalabalıklığı önler.
  4. Saatlerin 9H - 137 - 138 - 138B ve 139T otobüslerine göre düzenlenirse Beykoz, Çekmeköy, Ümraniye gibi merkezi noktalara daha rahat seyahat edilebilir.
  5. Köyler arası ulaşım gelişir ve market bulunmayan Karakiraz Kurna gibi köylerden market bulunan Sahilköy’e 10 dakikada gidilip alışveriş yaptıktan sonra yine otobüs geleceği için fazla beklemek zorunda kalınmaz.
  6. Ulaşım gelişirse Sahilköy’de bulunan Sağlık Ocağı aktif şekilde çalışır, basit hastalıklar için Şile’ye gitmek zorunda kalınmaz.
Sizlerin düşüncesi nedir?
 
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
  • #58
Hayır! Şahinkaya Garajında körüklü otobüs çalışması gereken bir sürü hat varken buraya verilmemeli körüklü araç. Çalışacaksa Anadolu Garajı versin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yasin190754
  • #59
O fark etmez fakat Şahinkaya bi nebze daha yakın ve güzergahta trafik olmadığından ötürü söyledim. Bu arada kışın olmasa da yazın bu hatta körüklü otobüs çalışmalıdır. Solo otobüslere kısıtlı seferler ile 150 kişi + bavullar ile binmeye çalışıyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
  • #60
MK17 OLİMPİYATKÖY METRO - SEFAKÖY - KARTALTEPE
Olimpiyatköy Metro - Tema Hastanesi - Tem Yolu - Atatürk Mahallesi - Halkalı - Diş Hastanesi - Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepe
HER 20DKda bir Sefer olacak şekilde ayrıca X işaretli saatlerde ring hizmet verebilir.

MK18 KARTALTEPE - SEFAKÖY / İNÖNÜ MAHALLESİ - MİMAR SİNAN METRO (RİNG HAT)
Kartaltepe - Sefaköy Merkez - Maslakçeşme - İnönü Mahallesi - Fatih Caddesi - Mimar Sinan Caddesi - Fatih Caddesi - İnönü Mahallesi - Maslakçeşme - Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepe
HER YARIM SAATTE SEFER YAPILABİLİR.

MK20 KÜÇÜKÇEKMECE METROBÜS - MİMAR SİNAN METRO
Küçükçekmece Metrobüs - Küçükçekmece Marmaray - Soguksu - Kanarya - Söğütlüçeşme Köprüsü - Halkalı Borsa İstanbul Lisesi - Fatih Caddesi - Mimar Sinan Caddesi - Fatih Caddesi - Halkalı Lisesi - Söğütlüçeşme Köprüsü - Kanarya - Soğuksu - Küçükçekmece Marmaray

MK21 ATAKENT MAHALLESİ - MİMAR SİNAN METRO
Atakent - Olimpiyakent - İkitelli Caddesi - Sabahattin Zaim Üniversitesi - Halkalı Lisesi - Fatih Caddesi - Mimar Sinan Caddesi - Fatih Caddesi - Halkalı Lisesi - Sabahattin Zaim Üniversitesi - İkitelli Caddesi - Olimpiyakent - Atakent Mahallesi

MK23 SÖĞÜTLÜÇEŞME - MİMAR SİNAN METRO
Söğütlüçeşme - Halkalı Lisesi - Fatih Caddesi - Mimar Sinan Caddesi - Fatih Caddesi - Halkalı Lisesi - Söğütlüçeşme

HS4 SÖĞÜTLÜÇEŞME - ŞEHİR HASTANESİ
Söğütlüçeşme - Kanarya - Halkalı Marmaray - Atakent - Temapark - Olimpiyat Stadı - Şehir Hastanesi

HS5 ZEYTİNBURNU - ŞEHİR HASTANESİ
Zeytinburnu - Şirinevler - Sefaköy - Merkez Caddesi - Boru Sanayi - Diş Hastanesi - Halkalı Park - Atatürk Mahallesi - Tem Yolu - Olimpiyat Stadı - Şehir Hastanesi

HS7 ACİL DURUM HASTANESİ - ŞEHİR HASTANESİ
Acil Durum Hastanesi - Beşyol - Sefaköy Merkez - Boru Sanayi - Huzur Caddesi - Bezirganbahçe - Konutbirlik - Ted Koleji - K.s.s.Hastanesi - Atakent - Tema Hastanesi - Olimpiyat Stadı - Şehir Hastanesi

142EK ESENKENT - SEFAKÖY / KARTALTEPE
Esenkent - Bahçeşehir - Tahtakale - Altınşehir - Konutbirlik - Bezirganbahçe - Huzur Caddesi - Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepe

146BS BOĞAZKÖY - SEFAKÖY / KARTALTEPE
Boğazköy Son Durak - Bahçeşehir - Ispartakule - Tahtakale - Altınşehir - Küçükçekmece Tem Yolu - Atatürk Mah.- İkitelli Caddesi - Güneşpark Evleri - Oyak Sitesi - Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepe

79KS KAYAŞEHİR - SEFAKÖY / KARTALTEPE
Kayaşehir - Güvercintepe - Bayramtepe - Altınşehir - Yarımburgaz - Konutbirlik - Yenidoğan - Halkalı - Oyak Sitesi - Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepe
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular