Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Yani … Anladığım kadarıyla senin aklındaki fikir , 36V-1 ile 50AT yi tek hat yapıp , Yayla - Gazi - Alibeyköy olarak bir hat tasarlamak ? Görünüşte çok mantıklı gibi duruyor olabilir fakat , bizim yolcumuz ( Yayla yolcusu ) 500 Evler itibari ile yoğunlaşmaya başlıyor . Bu öneride ki araç ( 50AC diyorsun sen ) , benim bahsettiğim duraklara uğramayacak . Ve genel olarak yolcuyu Cebeciden itibaren toplayacaktır . Yolcu sayısı gazi içinde yüksek olsa bile 36V ile birlikte çalışacaksa , bu çok fazla aracın arka arkaya birikmesi demek olacak . Bu yüzden genel olarak her iki hatta da , son durağa kadar gelecek yolcu sayısı aşırı azalacak .
Bu da hat açıldıktan birkaç gün ya da hafta sonra ya 36V nin ya da 50AC nin seferlerinin azalaması anlamına geliyor . Buda bizim için yine çile demek

Benim hep önerim şu olmuştur . Buraya malum lise açılsa bile , hat açılmayacağına eminim . Ekstra olarak , lise açılırsa kesinlikle körüklü otobüslere ihtiyaç duyulacak . En mantıklısı , ya şuan çalışan cebeci deparının ( 36V-1 ) 2 ya da 3 araca çıkması ( Lise açıldığı , yolcu artışı olduğu senaryo için konuşuyorum)
Hiç olmadı günde sadece bir kez ring olarak çalışan Eminönü deparının gün boyu olacak şekilde tekrardan tasarlanıp , körüklü araç çalışması. Öğrenci çıkış saatlerinde körüklü çalışsa bile yeter . Eğer bu deparı arttırırlarsa , ki birçok kez yazdım , hat genel olarak 15 dakikada bire düşer .

Benim genel düşüncem şöyle , buraya ekstra hat açmak kesinlikle 36V ye zarar verir . Ki bence bu hat 336 dan sonra Habiplerin en önemli hattıdır . 336’yı hiçbir zaman geçebileceğimizi de düşünmüyorum . Şu şekilde lise açılana kadar devam edebiliriz bence 💪 . Lise açıldıktan sonra burda tekrardan tartışması dönebilir . Artışa gitmezlerse o zaman İETT nin bizden çekeceği var 🤠 .

Son olarak , yazdığın , düşündüğün tüm fikirlerine saygı duyuyorum . Eğer istemeden seni yazdığım bir şeyle sinir edersem , kusura bakma

Yani … Anladığım kadarıyla senin aklındaki fikir , 36V-1 ile 50AT yi tek hat yapıp , Yayla - Gazi - Alibeyköy olarak bir hat tasarlamak ? Görünüşte çok mantıklı gibi duruyor olabilir fakat , bizim yolcumuz ( Yayla yolcusu ) 500 Evler itibari ile yoğunlaşmaya başlıyor . Bu öneride ki araç ( 50AC diyorsun sen ) , benim bahsettiğim duraklara uğramayacak . Ve genel olarak yolcuyu Cebeciden itibaren toplayacaktır . Yolcu sayısı gazi içinde yüksek olsa bile 36V ile birlikte çalışacaksa , bu çok fazla aracın arka arkaya birikmesi demek olacak . Bu yüzden genel olarak her iki hatta da , son durağa kadar gelecek yolcu sayısı aşırı azalacak .
Bu da hat açıldıktan birkaç gün ya da hafta sonra ya 36V nin ya da 50AC nin seferlerinin azalaması anlamına geliyor . Buda bizim için yine çile demek

Benim hep önerim şu olmuştur . Buraya malum lise açılsa bile , hat açılmayacağına eminim . Ekstra olarak , lise açılırsa kesinlikle körüklü otobüslere ihtiyaç duyulacak . En mantıklısı , ya şuan çalışan cebeci deparının ( 36V-1 ) 2 ya da 3 araca çıkması ( Lise açıldığı , yolcu artışı olduğu senaryo için konuşuyorum)
Hiç olmadı günde sadece bir kez ring olarak çalışan Eminönü deparının gün boyu olacak şekilde tekrardan tasarlanıp , körüklü araç çalışması. Öğrenci çıkış saatlerinde körüklü çalışsa bile yeter . Eğer bu deparı arttırırlarsa , ki birçok kez yazdım , hat genel olarak 15 dakikada bire düşer .

Benim genel düşüncem şöyle , buraya ekstra hat açmak kesinlikle 36V ye zarar verir . Ki bence bu hat 336 dan sonra Habiplerin en önemli hattıdır . 336’yı hiçbir zaman geçebileceğimizi de düşünmüyorum . Şu şekilde lise açılana kadar devam edebiliriz bence 💪 . Lise açıldıktan sonra burda tekrardan tartışması dönebilir . Artışa gitmezlerse o zaman İETT nin bizden çekeceği var 🤠 .

Son olarak , yazdığın , düşündüğün tüm fikirlerine saygı duyuyorum . Eğer istemeden seni yazdığım bir şeyle sinir edersem , kusura bakma
Yok estafurullah 😊 bende art niyetli biri değilim çok daha güzel hatlar açılsın derdindeyim ama metro yapılınca Mescid-i selam (topkapı tramvayı ve ayvansaray metrosuna aktarma) Alibeyköy'de (yıldız metrosuna) aktarma sağlanacak alibeyköy cep otogarına ulaşım vega AVM ulaşım hasekı hastane önünden gidiş geliş geçen tek hat şuanki planda 50AC hafta içi 18 cumartesi 24 pazar 30 dk bir aralıklarla çalışıcak şekilde planlanıyor 36V mevcut aracından şuan için belki 1-2 tane daha araç çekilebilir 50AC açıldımı diğer türlü hatta şuanda dokunulmayacak gazi tarafından Habibler bölgesine okula gelen öğrencilerden de çok şikayet var ya cebeci ye gelip aktarma yapıyorlar yada Mescid-i selam aktarma
Aynı zamanda Gazi'den direk hasekı hastanesi önünden geçen bir hat yok yaylada da 36V-1 var oda seferi az hasekı bölgesinde belediye hükümet konağı nikah sarayı vs hepsi orda amaç hem mahalleleri tek araçla birleştirmek hemde kamu binalarına kolay ulaşım sağlamak

Son düzenleme:
121TAÜ Türk Alman Üniversitesi / Mecidiyeköy

Araçlar 121A gibi Dedeoğlu köprüsünden sonra Körfez’e devam etmek yerine direk Kavacık’a çıkacaklar. Yoğun saatlerde 20 dakikada bir , gün içindeyse 30 dakikada bir ring şekilde çalışarak Beykoz un ulaşımına büyük katkı sağlayacaktır.
Keşke 121A hattı Çifteçınarlar yerine 15F gibi Şahinkaya Garajından başlasa ve körüklü araçlar çalışsa. Hem yeni hatta gerek kalmaz hem de Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri faydalanır.

Haklısının aslında 36V deki araçları bir kaç tane 336E çalışan aracıda ekleyip 36V yayla mahallesi-eminönü yapsalar harika olur 36V-1 ile 50AT birleştirip 50AC şeklinde yayla mahallesi alibeyköy hattıda süper olur bide bu hatta 6 tane körüklü cebeci -alibeyköy depar servisi koyarsalar harika olur

Haklısının aslında 36V deki araçları bir kaç tane 336E çalışan aracıda ekleyip 36V yayla mahallesi-eminönü yapsalar harika olur 36V-1 ile 50AT birleştirip 50AC şeklinde yayla mahallesi alibeyköy hattıda süper olur bide bu hatta 6 tane körüklü cebeci -alibeyköy depar servisi koyarsalar harika olur
Benim hep düşündüğüm fikir şu ( daha uzatmak istemiyorum konuyu çünkü baya Yayla Mahallesi’ne hangi hat gelse daha iyi olur başlığına döndü )

36V-1 belediye ve hastane duraklarından geçiyor . Bizim buralarda , belli saatler dışında yolcumuz yok . Yani burdan geçsede olur fakat aşırı gereksiz . Onun yerine 36S gibi 50.Yıl Mahallesindeki

75.Yıl Ortaokulu
Seçkinler Sitesi
Örnek Sitesi bla bla

50.Yıl Muhtarlığı
O Caddesi denen duraklardan geçerek Baştabyadan bağlanmalı Eski Edirne Asfaltına . Bu duraklar akşam dönüşlerde kalabalık . Yolcusu artar bu hattın böyle olsa . Hem hiçbir şey kaybetmez sadece yeni duraklar eklenir ve 2 saatte birden, 2 buçuk saatte bire çıkar . Araç sıklığı azalır fakat yolcu artar . Böylece en azından şu 36CB , 38H gibi salak saçma hatlarla kıyaslamazlar bizi .

Bide 336E den araç vermezler bize ( depar adı altında bile ) daha kendi kendilerine yetemiyorlar :D . Bide dediğin gibi Yayla - Eminönü diye bir şey olsa , biz dayanamayız 336 ve 336E nin sıklığına . Hep arkalarında kalırız ve boomboş şekilde tarihe “ dünyanın en gereksiz hattı “ olarak geçeriz

50AC gibi bir plan çıksa bile -ki imkansız- körüklü vermezler . Körüklü vermeleri için belli saatler lazım mesela ;

15:15 ve 15:30 gibi saatleri düşün . Habiplerdeki 4 Lisenin çıkış zamanlarına denk gelir bu saate çalışan araçlar . O zaman körüklü düşünülebilir . Ama onun haricinde körüklü çalışmaz . Aslında bu yüzden Cebeci deparını çalışan aracın öho olmasını istemiyorum. Öğrenci çıkış saatine en hızlı yetişip , en hızlı paket olan araç . En azından sadece bu saatlerde körüklü verseler örneğin 07:22 ve 08:10 kalkışlarına körüklü araç verilmeli sonra bu servisler bittiğinde , araç başka bir hatta gitmeli . Ayrıca 15:15 ve 16:10 gibi iki önemli servisinde , körüklü araç olması lazım 36V-1 de . Bu saatler dışında körüklüye fazla ihtiyaç göremedim .

Bide anlamadığım bu saatler okul çıkış saatleri ve resmen öğrenciler yolu 1 şerit daraltıyor . Habiplere en hızlı ulaşacak araç Yayladan gelecek araçlar olmasına rağmen , Yayladan doğru düzgün gelen araç yok . 15:00 var fakat nadiren çok yavaş gidip öğrenci saatine denk getiriyor kendini . 15:15 zaten Cebeci deparı paket , 15:30 paket . 48G de var o taraftan bu saatlerde gelen ama yok gibi bir şey bu hat . Tabi paket olduğu gerçeğini değiştirmiyor .

Körüklü verilecekse ( senin hayalini ettiğin hat için konuşuyorum ) önce şu 36C den çıkmaları lazım . Solo araçlar fazla bile şu hatta .

Bide 336E den araç vermezler bize ( depar adı altında bile ) daha kendi kendilerine yetemiyorlar :D . Bide dediğin gibi Yayla - Eminönü diye bir şey olsa , biz dayanamayız 336 ve 336E nin sıklığına . Hep arkalarında kalırız ve boomboş şekilde tarihe “ dünyanın en gereksiz hattı “ olarak geçeriz
Sabah 06:25 aracı bile önce Habiplerde 336’nın arkasında takılı kalıyor , sonra da Sultançiftliği’den Eminönü’ne kadar 336E’nin arkasında kalıyor. He tabi , bazen şoförler aşırı hızlı olupta ikisininde önünde gidip , tüm yolcuyu toplayabiliyor ama şimdi tutupta bütün şoförlere deli gibi hızlı gideceksin diyemeyeceğimize göre , mecbur hep arka planda kalacağız .

Genel toplamak gerekirse bence buraya hat açmak hala mantıksız . Deparlarla bir şekilde hatta kalmaya devam edebiliriz ;)
Zaten hepi topu nüfusumuz , 8 bin bilmem kaç. Ama dediğim gibi 36V-1’in kesinlikle 36S’nin kullandığı güzergahı kullanması lazım . Çünkü bariz sonucu . Yetersiz yolcudan kapanacak yakında . Şuan ki sistemde yolcu alabileceği durak sayısı 7 . yani maximum alacağı yolcu 50-60 ı geçemez . Fakat 36S nin güzergahını kullanırsa , bu sayı 13 durağa çıkıyor . Hemen hemen 70-80 yolcu ( pik saatte ) toplayabilir . Bunu şimdi düşündüm aslında bak bunu yazabilirim öneri olarak ;D

Sabah 06:25 aracı bile önce Habiplerde 336’nın arkasında takılı kalıyor , sonra da Sultançiftliği’den Eminönü’ne kadar 336E’nin arkasında kalıyor. He tabi , bazen şoförler aşırı hızlı olupta ikisininde önünde gidip , tüm yolcuyu toplayabiliyor ama şimdi tutupta bütün şoförlere deli gibi hızlı gideceksin diyemeyeceğimize göre , mecbur hep arka planda kalacağız .

Genel toplamak gerekirse bence buraya hat açmak hala mantıksız . Deparlarla bir şekilde hatta kalmaya devam edebiliriz ;)
Zaten hepi topu nüfusumuz , 8 bin bilmem kaç. Ama dediğim gibi 36V-1’in kesinlikle 36S’nin kullandığı güzergahı kullanması lazım . Çünkü bariz sonucu . Yetersiz yolcudan kapanacak yakında . Şuan ki sistemde yolcu alabileceği durak sayısı 7 . yani maximum alacağı yolcu 50-60 ı geçemez . Fakat 36S nin güzergahını kullanırsa , bu sayı 13 durağa çıkıyor . Hemen hemen 70-80 yolcu ( pik saatte ) toplayabilir . Bunu şimdi düşündüm aslında bak bunu yazabilirim öneri olarak ;D
Dediğim gibi 50AC proje aşamasında bir hat
Siz şuanı düşünüyor buna göre değerlendiriyorsunuz haziran ayında fen lisesi açılıyor milli eğitim bakanı ile sultangazi belediye başkanı cami temeli açılışında duyurdu yayla mahallesinde imar çalışmalarına başlandı havzadan kurtuldu ve yayla mahallesi ile Habibler mahallesi arasından ulaştıema bakanlığı otoyol yapıyor belediye başkanı yayla mahallesi okullar bölgesi ilan ediyorum buraya bir çok lise yapıp habiblerden sultangazi den öğrenciler buraya gelicek dedi liseler bölgesi olucak yayla mahallesi kentsel dönüşüme girip kayaşehir gibi olucak kamu kurumları zıt gibi görünsede ortada bir planlama proje çalışması var ona göre hareket ediliyor şuan için mevcut kapasite kaldırmıyor ki bunu herkes biliyor topkapı minibüsleri kaldırıldı gaziosmanpaşa minibüsleri sabit kaldı 36V 20 dk dan şuan 30 dk bir sefer yapıyor alternatif toplu ulaşım aracı yok nüfüs aynı ama ulaşım azaltıldı
Genel olarak bana kalırsa
Yayla -habibler-sultançifliği-baştabya-viaport-cevatpaşa-adapark-otogar şeklinde bir hat kurulsa çok güzel olur ama benim istemekle olmıyor 😊
Yani demek isteğim şey zamana bağlı
Ayvansaray -fener tepe metrosu açılışı 36V iptali
Yayla mahallesinin gelişimi fen lisesi imar çalışması kentselme ile birlikte ulaşım planlama çalışmaları olucak benim duyduğum 50AC proje olur olmaz bilemem ama bir bakmışsın süpriz başka hatlarda çıkar İETT İBB olan bir konu çünkü

6.25 otobüsü için iş için kullanıyorum bazen otobüs gayet dolu yayla mahallesinde doluyor Habibler Mescid-i selam da boşalıp tekrar doluyor orta seviye oluyor yayla yolcusu sultançifliğinde inerken sultançifliğinde binen yolcular oluyor 336E 36V alifuatbaşgilden sonra çakılı yolcu ile gidiyor her ay 6-7 defa kullanan biri olarak söylüyorum

Şuan için düşünmemek gerek açıklama yapıyorum ama yanlış anlaşılmak istemem söylediklerinde haklısın 36S gibi gitsin vs ama bunu planlayan uzman ekipler var belki 36V kiptaş venezia falan kısalta bilirler bende çok emin değilim

Hatta şöyle söylim projede başka hatlarda var
🟡50AC YAYLA MAH-ALİBEYKÖY
🟢38S SULTANGAZİ PERON -SEFAKÖY METROBÜS
🟣CEBECİ-KİRAZLI METRO
⚫36S-38H İPTALİ İLE TM BİR HAT KURULUP 50 YIL ESENTEPE YUNUSEMRE YEŞİL PINAR -AKŞEMSETTİNDEN-ALİBEYKÖY HATTI
🔴KODUNU HATIRLAMADIĞIM SULTANGAZİ PERON-İSTOÇ-ÇAM SAKURA ŞEHİR HASTANESİ
🟠336M iptali ve buradaki araçlar 336T ve 336MC 336G aktarılması konusu

Bunlar duyduklarım sadece projeler arasında planlama projelendirme ne zaman olur olmaz bilemem ama bunlar var masada bilginiz olsun

Son düzenleme:
AVR HATLARINA RESMİ KODLA HİZMET VERME DÖNEMİ

AS1 BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS2 GÜVERCİNTEPE - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS3 FENERTEPE - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS4 SÖĞÜTLÜÇEŞME - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS5 ATATÜRK MAHALLESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS6 NASRETTİN HOCA İLKOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS7 KANARYA İSTASYON - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS9 ATAKENT 1.ETAP - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS10 15 TEMMUZ MAH.A.S.M. - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS11 ATEŞTUĞLA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS12 ATATÜRK MAHALLESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS13 GÜNGÖREN BELEDİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS14 ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS15 MAHMUTBEY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS16 15 TEMMUZ MAH.A.S.M.- BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS17 BATIKÖY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS18 BAĞCILAR MEYDAN - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS19 GÜNEŞLİ MEYDANI - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS20 HALKALI MARMARAY - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS21 YAYLA MAHALLESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS22 BÖLGE İDARE MAHKEMESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS23 GÖL KONUTLARI - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS24 ESENLER CADDESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS25 YAKUT SİTESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS26 ÜSKÜP İLKOKULU - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS27 ESKİKÖY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS28 VEZNECİLER - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS29 KEÇESUYU - KÜÇÜKÖY - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS30 DUMLUPINAR ORTAOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS31 PAZARTEKKE - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS32 CEVATPAŞA ORTAOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS33 HAMZA YERLİKAYA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS34 GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ - BÖLGE İDARE MAHKEMESİ

AS35 CERRAHPAŞA / KOCAMUSTAFAPAŞA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS36 CEBECİ CADDESİ / SULTANGAZİ BELEDİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS37 SARIYER - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS38 KÜÇÜKÖY ANADOLU LİSESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS39 SEYRANTEPE - İSTANBUL ADALET SARAYI

79TM TEKSTİLKENT EVLESİ - MANAVGAT

79GT GÜVERCİNTEPE - TOKİ FENERTEPE ORTAOKULU

147M AŞIK VEYSEL CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - MANAVGAT

76M İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ / ESENYURT - ALİ SAMİYEN

HT15 OSMANGAZİ CADDESİ - YENİBOSNA METRO

HT16 42 EVLER - YÜZYIL - YENİBOSNA METRO

E-60 BÜYÜKÇEKMECE POLİS MERKEZİ - ALİ SAMİYEN EKSPRES

79CA KAYAŞEHİR / CEVATPAŞA - ALİ SAMİYEN

E-46 BOĞAZKÖY MAH.- ALİ SAMİYEN

147ŞM MURATDERE CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - MANAVGAT

147F MURATDERE CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - 11.BÖLGE FENERTEPE

55F FEVZİ ÇAKMAK MAH.- ŞİŞLİ MERKEZ

55G GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ - İSTOÇ OTO MARKET

73G YENİBOSNA METRO - GÖĞÜS HASTANESİ

73K YENİBOSNA METRO - KÜÇÜKKÖY ADADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HM6 CİN DERESİ - ŞİŞLİ MERKEZ

42A BAHÇEKÖY - AYAZAĞA MEZARLIĞI

HM7 İSTİNYE DEREİÇİ - HACIOSMAN METRO

HM8 FERAHEVLER - HACIOSMAN METRO

133KA KURTKÖY GARAJI - ACIBADEM METRO

MR62 DENİZ HARP OKULU - TUZLA İSTASYONU

Dediğim gibi 50AC proje aşamasında bir hat
Siz şuanı düşünüyor buna göre değerlendiriyorsunuz haziran ayında fen lisesi açılıyor milli eğitim bakanı ile sultangazi belediye başkanı cami temeli açılışında duyurdu yayla mahallesinde imar çalışmalarına başlandı havzadan kurtuldu ve yayla mahallesi ile Habibler mahallesi arasından ulaştıema bakanlığı otoyol yapıyor belediye başkanı yayla mahallesi okullar bölgesi ilan ediyorum buraya bir çok lise yapıp habiblerden sultangazi den öğrenciler buraya gelicek dedi liseler bölgesi olucak yayla mahallesi kentsel dönüşüme girip kayaşehir gibi olucak kamu kurumları zıt gibi görünsede ortada bir planlama proje çalışması var ona göre hareket ediliyor şuan için mevcut kapasite kaldırmıyor ki bunu herkes biliyor topkapı minibüsleri kaldırıldı gaziosmanpaşa minibüsleri sabit kaldı 36V 20 dk dan şuan 30 dk bir sefer yapıyor alternatif toplu ulaşım aracı yok nüfüs aynı ama ulaşım azaltıldı
Genel olarak bana kalırsa
Yayla -habibler-sultançifliği-baştabya-viaport-cevatpaşa-adapark-otogar şeklinde bir hat kurulsa çok güzel olur ama benim istemekle olmıyor 😊
Yani demek isteğim şey zamana bağlı
Ayvansaray -fener tepe metrosu açılışı 36V iptali
Yayla mahallesinin gelişimi fen lisesi imar çalışması kentselme ile birlikte ulaşım planlama çalışmaları olucak benim duyduğum 50AC proje olur olmaz bilemem ama bir bakmışsın süpriz başka hatlarda çıkar İETT İBB olan bir konu çünkü

6.25 otobüsü için iş için kullanıyorum bazen otobüs gayet dolu yayla mahallesinde doluyor Habibler Mescid-i selam da boşalıp tekrar doluyor orta seviye oluyor yayla yolcusu sultançifliğinde inerken sultançifliğinde binen yolcular oluyor 336E 36V alifuatbaşgilden sonra çakılı yolcu ile gidiyor her ay 6-7 defa kullanan biri olarak söylüyorum

Şuan için düşünmemek gerek açıklama yapıyorum ama yanlış anlaşılmak istemem söylediklerinde haklısın 36S gibi gitsin vs ama bunu planlayan uzman ekipler var belki 36V kiptaş venezia falan kısalta bilirler bende çok emin değilim

Hatta şöyle söylim projede başka hatlarda var
🟡50AC YAYLA MAH-ALİBEYKÖY
🟢38S SULTANGAZİ PERON -SEFAKÖY METROBÜS
🟣CEBECİ-KİRAZLI METRO
⚫36S-38H İPTALİ İLE TM BİR HAT KURULUP 50 YIL ESENTEPE YUNUSEMRE YEŞİL PINAR -AKŞEMSETTİNDEN-ALİBEYKÖY HATTI
🔴KODUNU HATIRLAMADIĞIM SULTANGAZİ PERON-İSTOÇ-ÇAM SAKURA ŞEHİR HASTANESİ
🟠336M iptali ve buradaki araçlar 336T ve 336MC 336G aktarılması konusu

Bunlar duyduklarım sadece projeler arasında planlama projelendirme ne zaman olur olmaz bilemem ama bunlar var masada bilginiz olsun
Evet yapılan yolu gördüm ama ordan hat çekeceklerini hiç düşünmüyorum . Doğru düzgün , yakın ev yok o yola yakın . Sonrasında bi canlılık belirtisi görünce başka bir hat hakkında burada tekrardan tartışabiliriz .

Şu Kayaşehir’e benzeme olayı yıllardır dilden dile dolaşıyor fakat bir cümleyle anlatıcam . Dışarıdan buraya taşınmak isteyen insan bulamazsın . Yani Sultançiftliği Habipler gibi yerlerde oturulur , Merkez Mahallesinde bile oturulur fakat Yayla’ya gelmek isteyen insan çok az .

6:25 arabasını bende sürekli kullanıyorum . Fakat ahım şahım bir doluluk göremedim .

50AC imkansız . Gelecekte bile imkansız . Hangi hattı kapatıpta yerine geçeceksin . 50AT diyorsun ama bu ikili birleşse yine bölgede Tm17 , TM15 ve TM18 var . Çalışamaz . Bunu İETT yazılı bir şekilde önümüze sunana kadar reddedeceğim .

36S ve 38H konusunda ( eğer gerçekse ) haklısındır inşallah . Bu hatlar Habipler bölgesinin en boş hatları .

Çan sakura hastanesine Sultangazi’den niye hat açılsın ki ? 36F var Cebeciden kalkan ? Eğer aktarma olmasın diye böyle bir şey düşünülüyorsa , ben bunu torpil sayarım .

336M iptal olsa bile - ki şuan çok saçma - ordan çıkan araçlar neden 336T 336G 336MC’ye verilsin . Bu hatlardan 336G dışında araca ihtiyaç yok . Heleki 336MC bizle birebir çalışıyor daha araç verip , 15 dakikada bir mi çalışacak ?

Kısacası şurda yazan “projelerin” hiçbiri mantıklı gelmiyor kulağa . Bunları nerden duydunuz bilmiyorum ama bir kanıt , kaynak gösterseniz çok güzel olur .

Ayrıca şu saatten sonra burda Yayla ile ilgili konu açmayalım . Belli bi süreliğine , okul açılana kadar mesela . Aşırı kirlettik bu başlığı troll ilan edicekler sonra 😃

D100 da Anadolu Yakasının en doğu ucu Şifa Mahallesinden En batı ucu Üsküdara çalışacak bir hat lazım 130Ş de olur. Kadıköye gitmesine gerek yok, Gebze Harem engeli de kalktı artık, Kadıköy için M4 metrosu var. Marmaray güneyden gidiyor. 130Ş de kuzeyden gitmiş olacak. Marmarayın hali içler acısı Bangladeş Metrosu gibi

AVR HATLARINA RESMİ KODLA HİZMET VERME DÖNEMİ

AS1 BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS2 GÜVERCİNTEPE - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS3 FENERTEPE - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS4 SÖĞÜTLÜÇEŞME - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS5 ATATÜRK MAHALLESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS6 NASRETTİN HOCA İLKOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS7 KANARYA İSTASYON - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS9 ATAKENT 1.ETAP - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS10 15 TEMMUZ MAH.A.S.M. - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS11 ATEŞTUĞLA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS12 ATATÜRK MAHALLESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS13 GÜNGÖREN BELEDİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS14 ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS15 MAHMUTBEY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS16 15 TEMMUZ MAH.A.S.M.- BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS17 BATIKÖY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS18 BAĞCILAR MEYDAN - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS19 GÜNEŞLİ MEYDANI - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS20 HALKALI MARMARAY - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS21 YAYLA MAHALLESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS22 BÖLGE İDARE MAHKEMESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS23 GÖL KONUTLARI - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS24 ESENLER CADDESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS25 YAKUT SİTESİ - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS26 ÜSKÜP İLKOKULU - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS27 ESKİKÖY - BAKIRKÖY ADLİYESİ

AS28 VEZNECİLER - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS29 KEÇESUYU - KÜÇÜKÖY - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS30 DUMLUPINAR ORTAOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS31 PAZARTEKKE - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS32 CEVATPAŞA ORTAOKULU - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS33 HAMZA YERLİKAYA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS34 GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ - BÖLGE İDARE MAHKEMESİ

AS35 CERRAHPAŞA / KOCAMUSTAFAPAŞA - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS36 CEBECİ CADDESİ / SULTANGAZİ BELEDİYESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS37 SARIYER - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS38 KÜÇÜKÖY ANADOLU LİSESİ - İSTANBUL ADALET SARAYI

AS39 SEYRANTEPE - İSTANBUL ADALET SARAYI

79TM TEKSTİLKENT EVLESİ - MANAVGAT

79GT GÜVERCİNTEPE - TOKİ FENERTEPE ORTAOKULU

147M AŞIK VEYSEL CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - MANAVGAT

76M İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ / ESENYURT - ALİ SAMİYEN

HT15 OSMANGAZİ CADDESİ - YENİBOSNA METRO

HT16 42 EVLER - YÜZYIL - YENİBOSNA METRO

E-60 BÜYÜKÇEKMECE POLİS MERKEZİ - ALİ SAMİYEN EKSPRES

79CA KAYAŞEHİR / CEVATPAŞA - ALİ SAMİYEN

E-46 BOĞAZKÖY MAH.- ALİ SAMİYEN

147ŞM MURATDERE CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - MANAVGAT

147F MURATDERE CADDESİ / ŞAHİNTEPESİ - 11.BÖLGE FENERTEPE

55F FEVZİ ÇAKMAK MAH.- ŞİŞLİ MERKEZ

55G GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ - İSTOÇ OTO MARKET

73G YENİBOSNA METRO - GÖĞÜS HASTANESİ

73K YENİBOSNA METRO - KÜÇÜKKÖY ADADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HM6 CİN DERESİ - ŞİŞLİ MERKEZ

42A BAHÇEKÖY - AYAZAĞA MEZARLIĞI

HM7 İSTİNYE DEREİÇİ - HACIOSMAN METRO

HM8 FERAHEVLER - HACIOSMAN METRO

133KA KURTKÖY GARAJI - ACIBADEM METRO

MR62 DENİZ HARP OKULU - TUZLA İSTASYONU
AS hatları olabilir aslında.

Bir tane eksik hat fark ettim.

Atatürk Havalimanı - Bakırköy listede yok. O da 96 kodunu alır. Çünkü AHL otobüs kodları 96'lıydı.

96 AHL - Bakırköy

76M, 142M olabilir.
147Ş, 78S olabilir.
55F hattı ise 36ES, 38B Fevzi Çakmak deparları ile birleştirilip 38F, 38F-1 38F-2 adında hatlar olabilir.
73K, 36K olabilr.

Diğerleri olmuş.

145A Avcılar - Beylikdüzü

Çarşı - Avcılar Meydan - Avcılar İDO - Ambarlı - Cihangir Mahallesi - Beysan - Özal Caddesi - Yakuplu Kavşak - Mermerciler Sitesi - Kavaklı Yolu - Kavaklı Bulvarı - Ali Çebi - Migros - Beylikdüzü

Sefer Saatleri:
B.Düzü - Avcılar
06:00 07:00
08:00 09:00
10:00 11:00
12:00 13:00
14:00 15:00
16:00 17:00
18:00 19:00
20:00 21:00

Evet yapılan yolu gördüm ama ordan hat çekeceklerini hiç düşünmüyorum . Doğru düzgün , yakın ev yok o yola yakın . Sonrasında bi canlılık belirtisi görünce başka bir hat hakkında burada tekrardan tartışabiliriz .

Şu Kayaşehir’e benzeme olayı yıllardır dilden dile dolaşıyor fakat bir cümleyle anlatıcam . Dışarıdan buraya taşınmak isteyen insan bulamazsın . Yani Sultançiftliği Habipler gibi yerlerde oturulur , Merkez Mahallesinde bile oturulur fakat Yayla’ya gelmek isteyen insan çok az .

6:25 arabasını bende sürekli kullanıyorum . Fakat ahım şahım bir doluluk göremedim .

50AC imkansız . Gelecekte bile imkansız . Hangi hattı kapatıpta yerine geçeceksin . 50AT diyorsun ama bu ikili birleşse yine bölgede Tm17 , TM15 ve TM18 var . Çalışamaz . Bunu İETT yazılı bir şekilde önümüze sunana kadar reddedeceğim .

36S ve 38H konusunda ( eğer gerçekse ) haklısındır inşallah . Bu hatlar Habipler bölgesinin en boş hatları .

Çan sakura hastanesine Sultangazi’den niye hat açılsın ki ? 36F var Cebeciden kalkan ? Eğer aktarma olmasın diye böyle bir şey düşünülüyorsa , ben bunu torpil sayarım .

336M iptal olsa bile - ki şuan çok saçma - ordan çıkan araçlar neden 336T 336G 336MC’ye verilsin . Bu hatlardan 336G dışında araca ihtiyaç yok . Heleki 336MC bizle birebir çalışıyor daha araç verip , 15 dakikada bir mi çalışacak ?

Kısacası şurda yazan “projelerin” hiçbiri mantıklı gelmiyor kulağa . Bunları nerden duydunuz bilmiyorum ama bir kanıt , kaynak gösterseniz çok güzel olur .

Ayrıca şu saatten sonra burda Yayla ile ilgili konu açmayalım . Belli bi süreliğine , okul açılana kadar mesela . Aşırı kirlettik bu başlığı troll ilan edicekler sonra 😃
Aynen ben bile sıkıldım bu kadar konunun uzamasından 🙂

Proje planlama oda bana kalsın

Kişisel fikirlerinize saygı duyuyorum

Herkesin fikri düşüncesi farklı bana mantıklı gelen proje size mantıksız gelebilir doğal bişey en azından 36V cebeci-yayla mahallesi tek biletli hatla sabit bırakmalarından iyidir diyorum

Herkesten bu kadar uzadığı için konu özür dilerim

🙏

148 Esenyurt Meydan - Esenkent - Bahçeşehir Altınşehir - Mall of Istanbul - Yüzyıl Köprüsü - Birlik E-6 - Ayvansaray - Şark Kahvesi - Okmeydanı SSK - Şişli/Mecidiyeköy
149 Mahmutbey Metro - Matbaacılar Sitesi - Tekstilkent - Metris Aktarma (Yeni Durak) - İTÜ Metro - Hacıosman Bayırı - Çayırbaşı - Sarıyer
149B Başakşehir Metrokent - Yaşar Doğu Bulvarı - İSTOÇ - İTÜ Metro - Hacıosman Bayırı - Çayırbaşı - Sarıyer

148 Esenyurt Meydan - Esenkent - Bahçeşehir Altınşehir - Mall of Istanbul - Yüzyıl Köprüsü - Birlik E-6 - Ayvansaray - Şark Kahvesi - Okmeydanı SSK - Şişli/Mecidiyeköy
149 Mahmutbey Metro - Matbaacılar Sitesi - Tekstilkent - Metris Aktarma (Yeni Durak) - İTÜ Metro - Hacıosman Bayırı - Çayırbaşı - Sarıyer
149B Başakşehir Metrokent - Yaşar Doğu Bulvarı - İSTOÇ - İTÜ Metro - Hacıosman Bayırı - Çayırbaşı - Sarıyer
Güzergah üstünde M2, 142E ve 146T hatları olduğu için 148 hattı tutmaz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar