Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
515 hattı halkapınar yerine kemer gaziler cd, fatih cd güzergahına alınırsa hem buca tepecik hastaneye ve gıda çarşısına direkt ulaşmış olur hemde 214 Kemer Evka3 hattı kapatılıp seferleri bu hatta eklenebilir
417 Buca Koop - Koşu Aktarma hattının koşudan, konak'a uzatılmasıyla Koşu Aktarma merkezindeki durak cebi boş kaldı. Koşudaki boş kalan durak cebinin 671 Şirinyer-Fahrettin Altay hattını besleyecek şekilde Koşu'dan hizmete başlayan bir besleme hattı düşündüm.
Önerdiğim bu hat, Koşu Aktarma'dan, " "Yıkık Cami 2" durağına kadar 671 hattıyla aynı güzergahta gidecek daha sonrasında İhsan Alyanak Bulvarına bağlanarak 517 hattıyla aynı güzergahtan Fahrettin Altay'a gidecek.
"?" Fahrettin Altay-Koşu Aktarma Merkezi hattının güzergahını mavi renk ile çizdim.
Okulun tınaztepe kapısında epey yoğunluk mevcut. Eğer cami kapısı önüne bir kavşak yapılırsa üni yönetimi ile anlaşıp hattı ordan geçirmek düşünülebilir. Hem öğrencilerin kuruçeşmeye direkt ulaşımı sağlanabilir.
bunu öğrenebileceğimiz bir yer yok, eshot hiç kat edilen süre olarak sıralama yapmadı, uzun zamandır da en kısa ve en uzun kilometreye sahip hat sıralaması yayınlanmıyor. googledaki veriler anlık değil tahmini, geriye bir tek hattı kullanan yolculardan alınacak bilgiler kalıyor
428,446,820 ve 827 hatlarındaki yoğunluğu azaltmak için bu hat açılabilir. Çiğli bölgesinin sık seferli hattı olursa Çiğli içindeki yolcular bu hattı kullanır, diğer hatları çoğunlukla o bölgelere giden yolcular kullanır ve ulaşım daha rahat olur. İZBAN Katip Çelebi Üniversitesi istasyonu açıldığında bu hat Egekent Aktarma yerine oradan kalkış yapabilir.
428,446,820 ve 827 hatlarındaki yoğunluğu azaltmak için bu hat açılabilir. Çiğli bölgesinin sık seferli hattı olursa Çiğli içindeki yolcular bu hattı kullanır, diğer hatları çoğunlukla o bölgelere giden yolcular kullanır ve ulaşım daha rahat olur. İZBAN Katip Çelebi Üniversitesi istasyonu açıldığında bu hat Egekent Aktarma yerine oradan kalkış yapabilir.
normalde ESHOT otobüsleri ücretli otoyoldan geçemiyor diye biliyorum,ama geçerse çok mükemmel bir hat olur
bir de ulaşımpark ın 250 si gibi şöyle tourismo tipi otobüsler olsa...
Ulukent'ten kalksa evet daha iyi. Harmandalı kavşağından sonra Çanakkale Yolu'nda sadece 428 işliyor, o da çok yoğun oluyor ve seferleri yetersiz kalıyor.
Ulukent'ten kalksa evet daha iyi. Harmandalı kavşağından sonra Çanakkale Yolu'nda sadece 428 işliyor, o da çok yoğun oluyor ve seferleri yetersiz kalıyor.
aslında çok ütopik bir fikir değil,ne zaman Çiğli tarafına işim düşse bu hatların full dolu olduğunu gözlemledim
gerçi 912'ye yeterli diyen ESHOT buna asla onay etmez
aslında çok ütopik bir fikir değil,ne zaman Çiğli tarafına işim düşse bu hatların full dolu olduğunu gözlemledim
gerçi 912'ye yeterli diyen ESHOT buna asla onay etmez
İstanbulda yanlış bilmiyorsam otobüsler otoyolların ücretli kesimlerini de kullanabiliyor(hatların ücretlendirmelerini bilmiyorum). Zaten istanbul o kadar büyük ki ücretli kesim şehir içinde başlıyor.
İzmirde kuzey otoyolda ekspres hat açılmaz,doğu da kemalpaşada ücretli kesim neredeyse izmir il sınırında olduğu için kemalpaşa otoban gibi ekspres seferler açılabilir. Güneyde ise havaalanı kavşağı ile buca kavşağı arasında torbalı otogar otobüslerinin çalışması için baskı kurmak gerekiyor, hatta yıllar önce güzelbahçe kesiminde olduğu gibi burada da ücretli kesim havaalanı kavşağına taşınabilir.Batı da ise hala açılmamış olması büyük talihsizlik. Batı ve güney 30 yıllık devlet otoyolu.
Çeşme ekspres seferleri açılırsa geçiş ücretini sefer başına bölüp yolculara ‘özel’ yansıtsalar bile kullananı çok olacaktır.
Aslında 912'nin güzergahı Egekent Aktarma'dan Ulukent Aktarma'ya uzatılsa çok güzel olur. Bence İzmir genelinde ulaşımın daha iyi olması için Menemen, Gaziemir gibi bütün uç bölgelerden merkez bölgelere böyle hatlar olmalı.
Yeni Ulukent Aktarma-Bostanlı İskele hattı ve 912'de bu güzergah değişikliği yapılırsa 128'in güzergahı Egekent Aktarma'dan Ulukent Aktarma'ya kısaltılıp sefer sıklığı artırılabilir.
Yani aktarma düşüncesinde olsa bile en azından uç bölgelerden uzun hatlar çıkarmalı. Menemen'den veya Ulukent Aktarma'dan Konak'a veya Alsancak Gar'a sık seferli (ortalama 10 dk sefer aralıklı) hatlar gerekli. En azından böylece İZBAN'a alternatif olarak otobüs kullanımı artabilir.