Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 9 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

  • #161
Toplulaştırma kapsamında saydığım tüm köyler dahil
Buna canbazda dahil.
Toplulaştırmayı ova koruma alanı yada ramsar diye ayırmıyorlar.
Bir köyün tüm arazilerine yapıyorlar.
Ayrıca Teknosabın çevresinde konut ve yerleşim alanı olabilecek potansiyelde bunların dışında birsürü yer var ve köy var.
Badırga var çayönü var teknosabın kuzeyinde kalan mudanya köyleri var.buralara milyon insan yerleştirebilirsin
Yetkililer söylediğini buraya yazdım.
Toplulaştırma demek parçalı verimsiz tarım arazilerini bir araya getirip büyük parseller elde edip sulama kanalları yapıp arazilerleri tarıma elverişli hale getirmektir.
Toplulaştırmanın tek amacı tarımı geliştirmek ve verimli hale getirmektir.
Toplulaştırma resen devlet eliyle yapılan bir iştir.
Mantıken bakıldığında DSİ ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan toplulaştırmayla araziler verimli hale getirilip sulama kanalları yapılıp yolları açıldıktan sonra bu verimli tarım arazileri imara konu edilince imara uygunluk görüşü verilmesi çok zor.
Diyelim verilse bile bu duruma itiraz edecek konuyu mahkemeye taşıyacak bir sürü kurum olacaktır.
Tarıma elverişli hale getirelen bu araziler çok büyük olasılıkla imara açılmaz.
Dsi 4.sınıf 5.sınıf olan bu arazileri yaptığı çalışmayla 1.sınıf 2.sınıf tarım arazisi haline getirmeyi hedefliyor.
Toplulaştırmayla beraber aynı zaman sulama projelerinide yapıyor.
 
  • #162
ne demiştik hürriyet köy ile büyükbalıklı…otobanlanilüfer deresi arası…

bursanın en batısı göçmen konutları …kent meydanına 23 km uzaklıkta…hürriyet köy kent meydanına 43 km uzaklıkta… bu arayı doldurmadan atlayıp oraları yerleşim alanına döndürmeleri bana uzak ihtimal kalıyor…heleki nilüfer ile büyükşehir aynı belediye iken…
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #163
Tezinizi en başından çürüten toki oldu ki Karakoca tercih edildi. Bahse konu mudanya köyleri yerleşime uygun değil çok engebeli ve toplu konut yapımına elverişli değil. Yerleşimin batıdan Bursa ile bitişik olarak ilerleyeceğini iddia ettiğiniz tezlerinizi ortaya atabilmek için teknosab’ın amacını hiç anlayamamış olmak gerek. Teknosab Bursa’ya bağlı Bursa’dan bağımsız Bursa’ya yük olmadan Bursa’nın yükünü alacak bir yerleşim alanının varoluş sebebidir. Hızlı tren istasyonu neden Karakoca’ya yapılıyor? Takribi 14 bin kişinin yaşayacağı toki için mi? Hiç sanmıyorum. Toplulaştırma çalışmaları seneler önce başladı bir şehrin kaderi ile ova koruma alanları ve ramsar dışında kalan verimsiz iki tarlada soğan yetiştirilecek diye kimse oynayamaz. Son olarak bahsettiğiniz Görükle-Badırga arasına leş kokan Nilüfer çayının menderes çizerek geçtiği aslında çok verimli olan tarım arazileri ve o çok verimli ovayı hangi aklı evvel imara açarak Bursa’ya ihanet edecek acaba? Son olarak ramsar ,ova koruma ve nilüfer çayından uzak durduğunuz sürece yapacağınız hiçbir tarla yatırımından fahiş fiyatla alım yapmadığınız sürece asla zarar etmezsiniz.
 
  • #164
badırgayada konut yapıyoruz …onu yapıyoruz…bunu yapıyoruz deyip…arazi satın aldırdılar…10 senenin sonunda planlar iptal…
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #165
Konu yanlış anlaşıldı sanırım.orası imara açılır burası açılır diye bişey söylenmedi.
Sadece bilgi amaçlı DSİ tarafından yapıldığını yeni oluşan parsellerin şuan askıda olduğunu toplulaştırmanın amacının tarımı daha verimli hale getirmek olduğunu toplulaştırmayla beraber DSİ’nin sulama kanallarıyla tarımı desteklemek olduğunu yazdık.
Durum böyle olunca imar planları yapılırken en önemli şeyin Tarım müdürlüğünün ve DSİ’nin uygunluk görüşü vermesi olduğunu,buralarda tarımı geliştirmeye yönelik projelerinin (TOPLULAŞTIRMA) olduğundan dolayı uygun görüşünün alınmasının imkansız durumu geldiğini yazdık.
Resmi internet sitesinden bakarsanız blok büyük tarlalar oluştuğunu,Derecelerine göre bir kişinin aynı bölgede yeri varsa tek parsel haline geldiğini yüzde 10 kesinti yapıldığını görürsünüz.
Ayrıca TOKİ dediğiniz yapıda kamu kurumudur ve yapılacak Toki’de kamu yararı vardır.
Başka bir konu ise kamu engebeli yerlere konut yapılmaz diye bişey yoktur.
Dediğinizin tam tersine konut yapılaşması engebeli arazilerde daha güzel ve daha iyidir.
Bursanın çoğu konut yeri engebelidir.özlüce tarafı hariç.
Beşevler,çamlıca,gümüştepe,demirci,üçevler,bademli,çağrışan,nilüferköy,mürsel,göynüklü gibi
 
  • #167
Toki yolu açar özel şirketler geliştirir bu her zaman böyle olmuştur. Kızılcıklı Toki ilk yapıldığında insanlar bu dağın başında kim ne yapsın diyordu. Şimdi orta Bölgede imar çalışmaları netlik kazanmadan hiçbir şirket inşaat işine başlayamayacağı için ilk kazmayı Toki vuruyor. Yoksa o bölgede yerleşim yerlerine ihtiyaç olmadığı için değil. İmar verilsin müteahhitler de bölgeye hızlı bir giriş yapacaktır.2026’da Teknosab’ın tam kapasite çalışacağı ifade ediliyor. Çok hızlı bir şekilde ve düzenli yapılaşma olacağına yakın zamanda şahit olacağız.
 
  • #168
Hasanağa - Kayapa gibi alanlarda hala ova koruma politikasının devam ettiği alanlar göz önüne alındığında TEKNOSAB için bir anda bu kadar değişim beklemeyin. Çoğu firma yeni kurulmadığını taşındığı faktörünü unutmamak lazım. İnsanlar yine Bursa ya da Karacabey’den servisle gelecek. Sizin öngörünüzde çalışan herkesin o alana yerleşeceği ancak her çalışanın ekonomik durumu buna müsait olmayacaktır. Tabiki de size hak verdiğim yönler de var örneğin toplulaştırma olan yerlerin amacı tarımı korumak olmadığı aşikar…
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #169
Bahsettiğiniz Mudanya köyleri değerlenecek elbette kısmi olarak imar da görebilir ancak bu arazilerin büyük çoğunluğu zeytinlik vasfında Mudanya Belediyesinin zeytinlikler konusundaki tutumu bildiğiniz üzere takdire şayan Ketendere Ro-Ro limanını bu gerekçeyle iptal ettirmişlerdi. Ve şuanda bizim sözünü ettiğimiz sizin de toplulaştırmayı öne sürerek imar çalışması olamayacağını iddia ettiğiniz köyler harici çok da bir seçenek yok elde. Toplulaştırma Bursa’da birçok farklı ilçede ve birçok farklı köyde var tarıma yararı elbette olacaktır ancak bu denli büyük bir projeyi sekteye uğratabilecek bir özelliği yok. Ova koruma ve Ramsar alanlarının imar kelimesi ile yan yana getirilmesini bile doğru bulmuyorum özellikle bu bölgede. Ancak verimsiz ya da düşük verimli araziler gözden çıkartılmazsa yarın öbür gün Ürünlü gibi Armutköy gibi köyleri tarım konusunda kaybetmiş oluruz.
 
  • #170
Hasanağa benim kendi köyüm bölgede ova korumada hatta özel tarım ürünü alanı olarak korunmaya alınmış yerleri bile fabrikatörler topluyor. Enginar üretmek için aldıklarını zannetmiyorum dönüm dönüm araziyi. Yol açmak için bile ova koruma alanları imara açılmaya çalışılıyor ki belediye yol istimlak bedellerini bile karşılayamıyor. Yani işin içerisine rant veya en ufak bir çıkar girerse kimse tarımın ovanın gözünün yaşına bakmıyor maalesef ben yine de ova koruma ve ramsardan uzak durulması taraftarıyım. BTSO başkanı sayın İbrahim BURKAY’ın ve Mustafa BOZBEY’in açıklamalarını göz önünde bulundurunca Teknosab’ın sorunlarının bu bölge içerisinde çözümleneceğini anlayabiliriz. En basitinden ulaşımı düşünürsek 70 bin çalışanın 50 bininin bölgeye dışarıdan ulaşım sağlayacağı bunların 40 bininin servis araçları ile gelecek olduğu 10 bininin de bireysel araç kullanacağı varsayılırsa min 5 bin araçcın hergün çevre yolundan sabah ve akşam mesai bitişlerinde aynı saatlerde yola çıkmasını bekleyebiliriz bu da zaten topal olan Bursa ulaşımının tamamen kötürüm hale gelmesi anlamına geliyor.
 
  • #171
Arkadaşlar konuyu yanlış yerlere taşımayalım lütfen.
Teknosabın orda ilk etap konut alanı çok büyük olasılıkla Badırga zaten.
Badırga bugün itibari ile 60-70 bin kişi kapasiteli bir yerleşim alanı olabilir.
Sonrasında burasının devamı şeklinde düşünürsek çayönü tarafı var sonrasında söğütpınar tarafı var ve buraların arazilerinin yüzde 70’i zeytinlik değil tarladır.bunların öncesinde Gökçeköy tarafını düşünürsek sanayiye 10km mesafede bu bölgedede 20-30 bin kişi yaşayabilir.
Ayrıca derecelendirme haritaları ile birlikte yeni oluşan toplulaştırma sonrası yeni parseller askı ilanında şuan iyi incelemenizi tavsiye ederim.
Burada anlatılmak istenen ana konu şudur;
TOPLULAŞTIRMA TARIMI DESTEKLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ OLDUĞUNDAN BURALARDA YAPILACAK OLAN İMAR ÇALIŞMALARINA DSİ VE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN UYGUNLUK GÖRÜŞÜ VERMESİ BİR HAYLİ ZOR DURUMA DÜŞMÜŞTÜR ARTIK.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #172
TOPLULAŞTIRMANIN AMAÇLARI ŞUNLARDIR;

Toplulaştırma birim alandan elde edilen verimi artırır. büyüklükleri artar makina kullanımından, işçilikten tasarruf sağlanır.

Ulaşım daha kolay ve ekonomik hale gelmektedir: Parçalı ve farklı mevkilerde bulunan arazilere ulaşım, daha çok zaman, işgücü ve mali kayıplara neden olurken; toplulaştırma sonrası araziler mümkün oluğunca tek parçalı olacağından bu kayıplar önlenmiş olacaktır.

Toplulaştırmadan sonra, parseller daha büyük ve şekilleri daha düzgün olduğundan, makineli tarım daha kolay yapılmakta ve giderlerde önemli oranda azalmalar olmaktadır.

İşletme merkezi ile parseller arasındaki mesafeler azalır, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar azalır, yakıt tasarrufu sağlanır, Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır, Sulama oranı ve randımanı artar, Arazi maliklerine kamulaştırma bedelleri yerine arazi verilerek, toprağından kopması önlenmektedir.

Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir.

Toplulaştırma işlemi, parçalanarak ekonomik işlevselliğini yitirmiş arazilerin devlet gücüyle bütünleştirilmesi işlemidir
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #173
01.08.2024 Namık GÖZ’ün Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazısı
Bursa yıllardan beri hızlı büyümesiyle bir türlü senkronize olamayan planlama sorunu yaşıyor. Planlama, sanayileşme ve bununla birlikte artan nüfusa yetişemeyince günümüzde ortaya çıkan havası, suyu, toprağı kirlenen, ovası beton yığınına dönüşen kent tablosu ortaya çıkıyor.

Akademik odalardan yerel yöneticilere, bilim insanlarından çevre duyarlılığı olan herkesin beklentisi Kent Anayasası hazırlanarak bundan ödün verilmemesi.

Daha önce Bursa’nın sanayileşmesi konusunda projelerini paylaşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, nihayet kent anayasası konusunda ses verdi. Ortak akıl konusunda iş dünyasının görüşü ve özellikle bu alandaki çatı kuruluşu olan BTSO görüşleri çok önemli.
Daha önce Bursa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BUSİAD) Başkanı Buğra Küçükkayalar tarafından hazırlanan tarım, sanayi ve turizmle gelişen Bursa vizyonu çalışması seçim döneminde adaylar tarafından ilgi görmüştü. BUSİAD seçim sonrası da eylem planını açıklamıştı.

Yeni sanayi bölgeleri konusundaki talepleri nedeniyle zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olan BTSO’nun ortak akıl ürünü olması gereken kent anayasası ile ilgili görüşlerini başkan İbrahim Burkay, temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada dile getirdi.

Şehir içinde kalan sanayi tesislerinin kentin büyüme ve şehircilik planları açısından önemli riskler oluşturduğu bilinen bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yangında bunun ne sonuçlara yol açacağını gördük.

Burkay, konuşmasında bu konuya vurgu yaparak, yüzde 50’si plansız alanlarda olan üretim tesislerinin planlı bölgelere taşınması gerektiğine işaret etti.
Burkay’ın ‘Modern altyapı imkanlarına sahip, arıtma tesisleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile çevreye duyarlı, lojistik alanları ve kara, demir ve denizyolu bağlantısı olan bölgeler oluşturmalıyız’ önerisi, bu alanların boşaltılması koşuluyla kimsenin karşı çıkmayacağı bir gerçek.

Burkay konuşmasında 7 yıldan beri yaptıkları çalışmalarla kentin geleceğine güvenle bakan ve rekabet gücünü arttıran bir yapıya kavuşturmak istediklerini de ifade ederek, buu kapsamda KOBİ OSB ve Lojistik Merkez gibi önemli projeleri hazırladıklarını hatırlattı.

Burkay, şöyle devam etti: “BEBKA’nın araştırmasına göre Bursa’da 8 bin işletme yerleşim alanlarının içinde. KOBİ OSB için Bursa’da farklı sektörlerden 5 binin üzerinde firmamızın talepleri var. Artık Bursa’nın 1/100 bin ölçekli master planı hiç geciktirmeden hayata geçirmesi ve şehrin içinde sıkışmış olan üretimin çok daha modern, fiziki altyapı ile donatılmış, planlı sanayi alanlarına taşınması gerekiyor. Bu aynı zamanda şehrin içinde ihtiyaç duyulan yeni planlamalar için de rezerv alanlar ortaya çıkaracak. Kısa zamanda bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu nedenle 1/100 bin ölçekli planın tüm tarafların konsensüsü sağlanarak ortaya konulması BTSO olarak önceliğimizdir.”

‘BURSA’DA GELİŞİ GÜZEL BÜYÜME DEĞİL, PLANLI BÜYÜME İSTİYORUZ’

Başkan Burkay, 2016 yılında kamuoyuyla paylaştıkları TEKNOSAB projesinin 4 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçtiğini hatırlatarak, bölgede fabrika inşaatların hızla devam ettiğini söyledi. Burkay, şöyle devam etti:

Bugün bölgede 11 şirket üretim yapıyor. 4 bin 200 çalışan var. Bu sene sonu 26 şirket daha üretime geçiyor. Toplamda üretim yapan firmaların sayısı 37’ye ulaşacak. Çalışan sayısı ise 9 bini aşacak. Bunların dışında 48 şirket zemin etüdüne ve imar çalışmalarına başladı. 2025 yılının sonu ve 2026 yılının ortasında 85 firma üretime geçmiş olacak. Türkiye’de bu hızla ilerleyen başka bir bölge yok. Bir adım atıyorsunuz, en hızlısı 5-6 yıl sonra meyvesini veriyor. Her platformda dile getiriyoruz. Bursa’da gelişi güzel büyüme değil, planlı büyüme istiyoruz. Bunu yaptığımız zaman verimlilik artacak ve Bursa ekonomisinin çok daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümesini sağlamış olacağız. Bunu yaparken de tüm taraflarla bir koordinasyon içinde hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Burkay’ın kent anayasası ve tüm tarafların konsensüsü noktasına gelmesi Bursa açısından kayda değer bir gelişme. Çünkü iş dünyası Bursa’dan istediği sonuçları alamayınca Ankara’nın kapısını çalarak bakanlıkların kararlarıyla birçok projeyi hayata geçirmeye çalışıyor. Bu da istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Oysa tüm tarafların görüşlerinin alınmasının ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız birçok olayda gördük.
 
  • #174
Benim bu köşe yazısından ve İbrahim BURKAY’ın yapmış olduğu açıklamalardan anladığım yukarıda da ifade ettiğim hususlardır. Teknosab Bursa’da sanayisiyle lojistiğiyle yerleşimiyle planlı yapılaşmanın ilk adımı olacak gibi duruyor.
 
  • #175
Hürriyet te otoban çıkışı 1 aya açılıyor. Çıkış olunca Bursa dan )üretilerek. Köy e ve çevresine müstakil yaşam talebi fazlası işe olacaktır. Bademli den daha kolay ve daha güzel bir ulaşım da olacak. Bence otoban çıkışı bile o bölgeyi çok geliştirecek. Hasanağa Kayapa bölgeleri ile Hürriyet be çevresini kıyaslamak çok anlamsız.
 
  • #177
Bursa’da işte değerlenecek bölgeler
banner86
Türkiye’nin üretim merkezi Bursa’da, konut yatırımları sanayi alanlarının yoğunlaştığı bölgelere paralellik gösteriyor. Kayapa, Hasanağa ve Görükle’deki yoğun sanayileşmenin yanı sıra, yapımı devam eden TEKNOSAB, bu bölgeleri konut yatırımları için de cazip kılıyor.
KONUT VE YAPI 20 Mart 2021 - 14:18
Bursa’da işte değerlenecek bölgeler
banner51

Bursa konut sektörünün nabzını tutan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Şubesi üyeleri, Kayapa, Görükle Mera, Badırga ve Doğanköy bölgelerini geleceğin parlayan yıldızı olarak değerlendirerek, yapılaşmada sanayi bölgelerinin önemine dikkat çekti.

Göksel Birsen - TÜGEM Bursa İl Başkanı

Bursa hattını doğu ve batı aksı olarak değerlendirecek olursak gelişim ve fiyat artışları batı bölgesinde hızla ilerlediğini görüyoruz. Batı aksının arsa ve gayrimenkul anlamında değer kazanmasının mantığına birlikte göz atalım.

2000 yılında Nilüfer nüfusu 178.682 kişi iken 2020 yılında bu rakam 484.832 kişi olmuştur. 2000 yılında ortalama 60.000 bağımsız konut alanı varken bu rakam ortalama 160.000 bağımsız konut alanına dönüşmüştür. Bursa’da ki nüfus artış hızı % 1,5 iken Nilüfer’de % 4-5 aralığında ilerlemektedir. Şu an 484.832 kişinin yaşadığı ilçe bu verilere göre 2035 yılında 1 milyon nüfusa ulaşacaktır. Dolayısıyla mevcut Nilüfer’in aynısı yeniden inşa edilecektir. Bu da ortalama 160.000 bağımsız konut demektir. Dolayısıyla da bu bölgede yeni cazibe bölgeleri oluşacaktır.

Bu konjonktürde yeni gelişim aksları Bursa Batı’da yer alacaktır. Bu alanı daraltacak olursak yoğunluğu oluşturacak mahalleler Doğanköy, Görükle Mera, Kayapa, Hasköy, Badırga, Hürriyetköy, Subaşı ve Canbaz olacaktır. Mevcut Metro hatlarının yeni istikametleri ilerleyen dönemlerde bu bölgelerde planlanacak ve gayrimenkuller daha da değerlenecektir.
 
  • #178
Önemli olan 4 köy yine ortaya çıktı badırga subası canbaz hürriyet buna Karakoca eklenirse bunlar olacak badırga iptal edildi 6 kat vermişlerdi yüksek ihtimal hürriyet Karakoca subaşı canbaz 6 kat imar gelir 1 dönümde 24 daire çok rahat bir şekilde yaparsınız mütahit verseniz 9 daire takabül eder en kötü 0 daire 4 milyon ortalama daire 150 M2 olur yaklaşık 40 milyon tekabül edecek bir vizyonda ben şimdi 2 milyona yer mi alayım dersen sonra pişman olursun
 
Son düzenleme:
  • #179
Öncelikle Şunu söylemek istiyorum. Bursa’da her şeyin temeli RANT. Yani, ne Ramsar, Ne ova koruma Havzası, ne tarımı koruma, ne çevre koruma, ne tarih, ne yasalar. Rant işin içine girince bütün bunlar bir şekilde aşılıyor. Dolayısıyla o bölgedeki yapılan tüm projelerin akibetini Rant belirliyor. O yüzden söylenen lafların çoğu boş.Bursa da arsa yatırımı yapacaklarının işi çok zor. Çünkü, Bursa nın sadece bir bölgesi değil çok büyük bir alanı talan edilmeye pardon, yatırım yapılmaya musait yada ihtimal dahilinde. Bir sıralama yok. yani, Tamam önce işte Görükle bursa arasını dolduralım, yada hasan ağa Bursa arasını dolduralım sonra ihtiyaç duyulursa Şehri büyütürüz derdi yok. Badırgaya da bir şehir kurabilirler yada onu atlayıp Canbaza da. Fiyatlar çok artsa da Bursa yatırım için çok müsait bir şehir. Allah herkese gönlüne göre versin. Ülkedeki ekonomik sorunlarıda göz ardı etmemenizi tavsiye ediyorum.
 
Son düzenleme:
  • #180
Hürriyet Mahallesinde toplulaştırma yapılabilirse görüntü bu olacak. Arazilerin %90’u biraraya getirilememiş. Çünkü parseller çok küçük ve mülkiyeti farklı kişilere ait. 1,5 Dönümden küçük binlerce parsel var. Bu kadar küçük arazilerde tarım yapılması mümkün değil. Zaten tarım yapılan bir yer değildi, tarımsal üretim için toplulaştırma yapılması da bir anlam ifade etmeyecek. Üstelik parsellerin küçük olması ve her tarlaya ulaşacak şekilde yolunun yapılması yatırımcımlara daha cazip gelecektir.

Kısacası Hürriyet gerek bu sebeple gerekse konumu açısından tarım dışı projelere gebe bir yer bence.

IMG-20240824-WA0005
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular