Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 78 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

• #1,544
toki 1 ve 2 ci etap ihalesi açıklanmadımı 2 ay oldu sanırım ihale gerçekleşeli

• #1,546
Subaşı köyü dsi toplulaştırma planları askıya çıkmıştır.Hayırlı olsun .

Screenshot_20250512_201424_Chrome.jpg

• #1,548
ÇİN den 3 tane otomobil üreticisi, Samsun, Eskişehir, İzmir i seçti. Bursa yı tercih etmemeleri sebebi nedir?!..

• #1,550
ÇİN den 3 tane otomobil üreticisi, Samsun, Eskişehir, İzmir i seçti. Bursa yı tercih etmemeleri sebebi nedir?!..
Bursa belediyesi artık otomobil fabrikası istemiyor. Sebebi şirket fabrikaları bursa da, fakat genel merkezlerini istanbula yaptıkları için bursaya katkısı olmuyor. Ayrıca şehrin göç almasına sebep oluyor. Daha önceki başkanların açıklamaları bu yöndeydi. Mevcut başkanın fikrini bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rafet
  • #1,551
Bursa belediyesi artık otomobil fabrikası istemiyor. Sebebi şirket fabrikaları bursa da, fakat genel merkezlerini istanbula yaptıkları için bursaya katkısı olmuyor. Ayrıca şehrin göç almasına sebep oluyor. Daha önceki başkanların açıklamaları bu yöndeydi. Mevcut başkanın fikrini bilmiyorum.
Belediye başkanlarından ziyade çinli şirket yetkililerinin kendi görüşü olduğunu düşünüyorum. İlginç bir şey var. Çinliler Bursa'ya yatırım yapmıyor. Heralde Bursa'yı sevemediler. İşin şakası bir yana Bursa'ya artık mümkünse fabrika kurulmasın. Bursa'nın ihtiyacı yok. Yanibaşında Balıkesir oraya kurulsun veya manisa kütahya benzeri yerler. Bursa da artık yaşanmaz hale geldi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
  • #1,553
Ben aslında olaya TEKNOSAB ın yabancı yatırım çekmedeki başarı durumunu anlamaya çalışıyorum. Pek başarılı olmuş gibi durmuyor!?

• #1,554
Ben aslında olaya TEKNOSAB ın yabancı yatırım çekmedeki başarı durumunu anlamaya çalışıyorum. Pek başarılı olmuş gibi durmuyor!?
Öncelikle şu aşamada Teknosab'ın kendi bünyesine yabancı yatırımcı değil yerli yatırımcıyı bile çekmeye ihtiyacı yok. Bildiğimiz kadarıyla tüm parseller yatırımcılarına tahsis edilmiş durumda. Bursa geneline bakacak olursak renault, tofaş ve togg gibi rekabet ortamını güçlendiren 3 otomobil fabrikası varken bir dördüncüsünü Bursa'ya açmak firma açısından ne kadar mantıklı, rekabeti sadece pazar payı açısından değerlendirmemek gerek, kalifiye personel transferi, belediyelerin teşvikleri, hükümetin yatırımı küçük şehirlere yayma ve o bölgeyi kalkındırma çabalarını da göz ardı etmemeliyiz.
Teknosab bir uydu şehrin tohumudur bu tohum ilk fabrikayla çimlendi , Toki kazmayı vurup ilk binayı teslim ettiğinde ağaç olacak , teknosab çevresine müteahhit ilk binasını yapmaya başlayınca da meyvelerini toplayacağız. Meyve yemeye maximum 3 yıl kaldı. Teknosab başarılı oldu mu olmadı mı o zaman çok daha net bir şekilde göreceğiz.

• #1,555
Belediye başkanlarından ziyade çinli şirket yetkililerinin kendi görüşü olduğunu düşünüyorum. İlginç bir şey var. Çinliler Bursa'ya yatırım yapmıyor. Heralde Bursa'yı sevemediler. İşin şakası bir yana Bursa'ya artık mümkünse fabrika kurulmasın. Bursa'nın ihtiyacı yok. Yanibaşında Balıkesir oraya kurulsun veya manisa kütahya benzeri yerler. Bursa da artık yaşanmaz hale geldi.
Üzgünüm dostum Bursa yı kaybettik. Artık bundan sonrası zaman meselesi. Kimsenin, Tarımı, Doğayı, Tarihi, yada Ülkenin geleceğini umursadığı yok. Her şey rantın etrafında dönüyor. Böyle bir ülke olduk.

• #1,556
Konuşulan konudan bağımsız olarak son zamanlarda çokca mesaj geliyor. Teknosab civarından 500.000-1.000.0000 tl aralığında temiz düzgün yer arayan birçok arkadaş var ve aradıklarını bulamayınca toprak yatırımından vazgeçiyorlar. Bu konu ile ilgili belki birçoğunuzun tanıdığı ekonomist Mert Başaran'ın bir video'su dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim. Ancak link paylaşımı konusunda sıkıntı yaşadığım için videonun ekran görüntüsünü attım.

Screenshot_20250515_105217_YouTube.jpg

Yine Mert Başaran'ın dediği gibi "eğer elinizdeki para hedefinizdeki yatırıma ulaşamıyorsa hedefinize ulaşmak için elinizdeki parayı mayalayın." .

• #1,557
Üzgünüm dostum Bursa yı kaybettik. Artık bundan sonrası zaman meselesi. Kimsenin, Tarımı, Doğayı, Tarihi, yada Ülkenin geleceğini umursadığı yok. Her şey rantın etrafında dönüyor. Böyle bir ülke olduk.
Bu konuda Bursa en akılcı en mantıklı ve bilimsel açıdan en doğru yapılaşmanın eşiğinde.( Bu şuanki belediyeden önce başlayan bir çalışma Teknosab projesinin amacı zaten Bursa'yı korumak.) Zamanında Bursa Ovası hunharca katledildi. Şimdi ova üzerindeki kaçak büyüklü küçüklü birçok sanayi Bursa çeperinde verimsiz ve zemini sağlam araziler üzerine taşınıyor. Zamanında Teknosab'a da aynı argümanlarla saldırdılar ancak gidip gören bölgeyi az çok bilen herkes teknosab arazilerinin düzgün bir tarım arazisi olmadığını biliyordu.
Aksine şuan Bursa plansızlıktan bir nebze de olsa arındırılıyor. Bu konuda emeği geçen kent dinamiklerine de teşekkür etmek gerek.

• #1,558
Bursa'nın bir sanayi kenti olması tercihi çoktan yapılmış. Keşke düzenli, iyi planlanmış bir yapılasma olsaydı da ova ve tarihi doku zarar görmeseydi. Bir sanayi şehri olduysaniz tarım şehri olarak devam etme şansınız kalmaz. Uydu kentlerle mevcut keşmekeş inşallah biraz düzene girer.

• Beğen
Tepkiler: Cemolim ve Furkan

Konu görüntüleyen kullanıcılar