Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 129 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,561
sincan yenikentte satış fiyatı 25 bin diyorsunuz. %45 ile anlaşsa yenikentte bir mütahit nasıl kar edebiliyor? maliyet 20 bin desek, %45 ile anlaşmada mütahite m2 maliyeti 38 bin lira olur. maliyet 15 bin desek %45 anlaşmada mütahite m2 maliyeti 28.500 tl olur. Nasıl kar edecek bu mütahit?

• #2,562
sincan yenikentte satış fiyatı 25 bin diyorsunuz. %45 ile anlaşsa yenikentte bir mütahit nasıl kar edebiliyor? maliyet 20 bin desek, %45 ile anlaşmada mütahite m2 maliyeti 38 bin lira olur. maliyet 15 bin desek %45 anlaşmada mütahite m2 maliyeti 28.500 tl olur. Nasıl kar edecek bu mütahit?
Hesapta bir yanlışlık olmasın.

Zaten %50 ile anlaşsa toplamda m² sine 20bin maliyet, müteahhite 40bine mal olur. Müteahhit %45 alsa daha fazlaya mal olur (44.444).

• #2,564
Metre kare birim fiyatı dairenin büyüklüğüne göre de değişir.örnek olarak 3+1 dairenin metre kare maliyeti 10 birimse 1+1 dairenin metre kare maliyeti 11 birimdir.

• #2,565
Metre kare birim fiyatı dairenin büyüklüğüne göre de değişir.örnek olarak 3+1 dairenin metre kare maliyeti 10 birimse 1+1 dairenin metre kare maliyeti 11 birimdir.
Böyle hesap yapmak mümkün degil. Kaba inşaatta maliyet degişmez. incede ise komple fiyat teklifi alıyorsun her iş kalemi için. 10.000m² fayans işi gibi. Mutfak vs de yine aynı şekilde toplam ödeme yapılır. Satışta da bir miktar fazlaya gider küçük daireler. Ama sebebi bu degil.

• #2,566
Böyle hesap yapmak mümkün degil. Kaba inşaatta maliyet degişmez. incede ise komple fiyat teklifi alıyorsun her iş kalemi için. 10.000m² fayans işi gibi. Mutfak vs de yine aynı şekilde toplam ödeme yapılır. Satışta da bir miktar fazlaya gider küçük daireler. Ama sebebi bu degil.
Evet kaba inşaat maliyeti değişmez.ama incede değişir.örnek bir çelik kapının 150 metreye bölünme maliyeti var birde 50 metreye bölünme maliyeti var

• #2,567
Evet kaba inşaat maliyeti değişmez.ama incede değişir.örnek bir çelik kapının 150 metreye bölünme maliyeti var birde 50 metreye bölünme maliyeti var
Böyle hesap edemeyizki. Büyük daireler daha fazla malzeme haliyle daha fazla isçilik istiyor. 50m² daireye 2 tane iç kapı koyarsın, 150m² daireye 7 tane koyarsın . 5000 liradan 2 kapı 10bin eder. 50ye bölersek 200tl/m². 7 kapı 35bin eder, 150ye bölersek 233tl/m² çıkar.

O yüzden ortalaması alınıp geçilir. 500 milyon maliyetin olmustur. 25bin m² insaat alanın vardır. M² maliyetine 20bin tl diyip hesap edersin 1 dairenin fiyatını.

• #2,568
Daire fiyatları korkunç rakamlar. Ama Dodurga inşaat aşamasına nerdeyse gelmiş ama MT fiyatı hala sarı sitede 11-12 binlerde ben bu denklemi çözemedim. Param yok olsa alacağım ama gerçekten alabiliyor muyum o fiyatlara ondan da emin değilim.

• #2,569
Daire fiyatları korkunç rakamlar. Ama Dodurga inşaat aşamasına nerdeyse gelmiş ama MT fiyatı hala sarı sitede 11-12 binlerde ben bu denklemi çözemedim. Param yok olsa alacağım ama gerçekten alabiliyor muyum o fiyatlara ondan da emin değilim.

Aslında korkunç degil. Bizlerin alım gücü çok fazla düştu.

12 yıl önce bir daire aldık dolar bazinda $55000 civarı ödedik. Demin ilanlara baktım, bugün satmak istesek yine aynı fiyata gider, evin biraz tadilata ihtiyaci var çünkü. 300 400 bin tadilat yapsak 2.7 ile 3 milyon arası bir fiyata eder büyük ihtimal.

Evin %60'ina emekli maaşı ile kredi çekmiştik. Kredinin geri dönuşunude hesaba eklemedim. Eklersem kesin zarardayım 😅 Ben evden kar etmedim. Eden illaki vardir bir şey diyemem.

• #2,570
Aslında korkunç degil. Bizlerin alım gücü çok fazla düştu.

12 yıl önce bir daire aldık dolar bazinda $55000 civarı ödedik. Demin ilanlara baktım, bugün satmak istesek yine aynı fiyata gider, evin biraz tadilata ihtiyaci var çünkü. 300 400 bin tadilat yapsak 2.7 ile 3 milyon arası bir fiyata eder büyük ihtimal.

Evin %60'ina emekli maaşı ile kredi çekmiştik. Kredinin geri dönuşunude hesaba eklemedim. Eklersem kesin zarardayım 😅 Ben evden kar etmedim. Eden illaki vardir bir şey diyemem.
Son 10 yılda Aldığımız gayrimenkulleri birde altınla karşılaştırdığımız zaman çoğumuz zarardayız

• #2,572
Ama Dodurga inşaat aşamasına nerdeyse gelmiş ama MT fiyatı hala sarı sitede 11-12 binlerde ben bu denklemi çözemedim
Demek ki gelmemis. Dodurgaya gidip gozunuzle bakarsaniz ve belediyelere dodurga icin gelecek 10 yillik yatirim planlarini sorarsaniz bu denklemi cozebilirsiniz

• #2,576
Şu anda inşaat sektöründe tam emin olmamakla birlikte metrekaresi 14-15 bin altında bir maliyet olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple Yenikent örneği pek makul gelmiyor. Belki bölgenin değerli noktalarında olabilir. Ama yine de o satış fiyatıyla imkansız gibi geliyor. Tabii ki müteahit değilim. Dolayısıyla benim görüşlerim bir veriye değil duyuma dayalı genel olarak. O yüzden yanılıyor da olabilirim.
Dodurga açısından bakarsak zaten son 2-3 senede dodurganın reel getirisi ortada. İlan fiyatlarından ziyade burada bahsedilen ve benim kendi taşınmazımda da şahit olduğum reelde 2-3 kat getiri yalnızca son 3 senede oldu. Ancak hala kazma vurulmadığı için talep oluşmuş sayılmaz. İnşaatlar başlayıp talep oluştuğunda tabii ki bu da fiyatlara kesinlikle olumlu yansıyacaktır. İnşaatlar bu sene başlayacak mı meselesi ise ayrı bir konu. "Başlamaz" diyen arkadaşların argümanları bana zayıf geliyor. Ruhsattır, altyapıdır bunların hepsi hallolur. Yeter ki talep oluşsun.

• #2,577
Maliyeti hasılata böldüğün zaman o bölgenin kat karşılığı oranını bulursun

• #2,578
Örnek 17 daireli bir inşaat düşünelim birim fiyatlarla çarpım sonucu toplam 43 milyon maliyet diyelim o bölgeye göre 17 dairenin toplam satış hasılatı 85 milyon var sayalım 43/85x100: 50.58 demekki o bölgenin kat karşılığı oranı 50.58 dir elli nokta ellisekiz

• #2,580
Alakası yok iyi bir yerden gayrimenkul çok daha fazla kazanç sağladı
2013 yılında 180.000 TL ye daire aldım o yıl altın gramı 90 TL yani 2 kg altın yapar daire şu anda 4.500.000tl altın olarak kalsaydı 2 kg altın 9.000.000 TL hadi 2.000.000 TL de kira geliri sayalım gayrimenkulde zaradayım.herkes kendi hesabına bakabilir

Konu görüntüleyen kullanıcılar