Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 52 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,021
İyimser olmak iyidir ama temkinli olmakta gerekir. Bu abb surecinin kısa vadede sonuclanacagina ihtimal vermiyorum. O komisyondan ruhsatların onunu acıcı bir karar cıkması zor. Yeni bir imar planı istenecektir. Onunda askı surecleri itirazları nerden baksanız 4-5 ay surebilir. Belediyenin dodurgada hizla inşaatlara başlatmak icin cokta istekli olacagini dusunmuyorum. Yeni imara acılan bolge demek altyapı yol para demek. Belediyede para yok. Şu anda kendilerince bir oncelik belirlemis olabilirler. Beytepe bilkent simdi basladı. Ama burda altyapı yok. Belediye buraya odaklanacaktır diye tahmin ediyorum. Once yada şu anki donem farketmiyor. Maalesef bu imar olayları ,rant olaylari siyasetin besleme kaynagi. Menfaat yerleri. Bu planların devlet tarafından teknigine, şehir planlama ilkelerine uygun olarak yapılması gerekiyordu. bazı özel seçilmiş firmalara verilmemesi gerekiyordu. Görüyoruz kimlerin bu işlerden milyarlarca dolar haksız rant sağladığını, dodurgada, beytepede, incekte, yapracıkta, bağlıcada neler döndüğünü.. Ama haram mal bir şekilde çıkar. Senden değilse bile yazık o haramla beslediğin torunundan çıkar.. İnşallah dodurga içinde hayırlısı olur.
Ben sadece alt yapiya deginmek istiyorum;

Dodurgadan sonra neredeyse hiç alt yapi yok. Dediginiz gibi alt yapi için butçe gerekiyor. insaatlarin baslayabilmesi icinde altyapi gerekiyor. Hatta alt yapi planlari hazir mi onu bile bilmiyoruz. RKK'nin bir mesajinda da dedigi gibi alacaatli tarafindan yapilasmaya baslanacak gibi altyapisi oldugundan dolayi. Parseli dodurganin güneyinde olanlar hatri sayilir bir zaman daha bekleyecek gibi duruyor. Belediyeden bu konuda bilgi edinebilecek varsa iyi olur.

• #1,022
Ben formu takip ediyorum.fakat konu hakkında bilgim olmadığı için formda yazmıyorum.fakat RKK beyin görüşlerini takip ediyorum.bana dolu göründüğünden, yazılarını önemsiyorum.hatta geçmişde RKK beyi arsa hakkında doğruyu yazdığı için muhalif görüyordular.

• #1,023
Çankaya'nın yazısından 3 ay sonra gündeme alınması, yazıdaki her maddenin ele alınıp plana işlenmesinden dolayı. Büyükşehir yazıdaki maddeleri ciddiye almasaydı, Aralık hatta Kasım gündemine alıp geçiştirebilirdi.

Çankaya benim bahsettiğim bütün sıkıntılar, hatta benim bilmediğim sıkıntıların da tamamını ve çözüm yollarını da madde madde listeleyip gönderdi. Ben buna teşekkür eder, hatta şapka çıkartırım.

Yillardir bekletiyorlardi. Artik bekletmeyecekler (veya bekletmiyorlar) diyorsunuz. Sizce ne degisti?

Bundan once niye beklettiler? Simdi niye bekletmiyorlar? Fikriniz varsa sormak istedim

• #1,024
Yapılaşmanın Alacaatlı'ya komşu parsellerde başlayacağına inancım altyapıyı beklemek gerekmediği içindir.

Ruhsatlarla birlikte belediyenin de altyapı çalışmalarına başlayacağını sanıyorum.

Yillardir bekletiyorlardi. Artik bekletmeyecekler (veya bekletmiyorlar) diyorsunuz. Sizce ne degisti?

Bundan once niye beklettiler? Simdi niye bekletmiyorlar? Fikriniz varsa sormak istedim

Yıllarca bekletmediler, çünkü plan davalıktı ve yürütmesi durdurulmuştu. İsteseler de yapabilecekleri birşey yoktu.

Sırf Danıştay süreci bile 2 yıldan fazla sürdü. Yani belediyenin mahkeme kararı kesinleşene kadar hukuken eli kolu bağlıydı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar