Ben sadece alt yapiya deginmek istiyorum;İyimser olmak iyidir ama temkinli olmakta gerekir. Bu abb surecinin kısa vadede sonuclanacagina ihtimal vermiyorum. O komisyondan ruhsatların onunu acıcı bir karar cıkması zor. Yeni bir imar planı istenecektir. Onunda askı surecleri itirazları nerden baksanız 4-5 ay surebilir. Belediyenin dodurgada hizla inşaatlara başlatmak icin cokta istekli olacagini dusunmuyorum. Yeni imara acılan bolge demek altyapı yol para demek. Belediyede para yok. Şu anda kendilerince bir oncelik belirlemis olabilirler. Beytepe bilkent simdi basladı. Ama burda altyapı yok. Belediye buraya odaklanacaktır diye tahmin ediyorum. Once yada şu anki donem farketmiyor. Maalesef bu imar olayları ,rant olaylari siyasetin besleme kaynagi. Menfaat yerleri. Bu planların devlet tarafından teknigine, şehir planlama ilkelerine uygun olarak yapılması gerekiyordu. bazı özel seçilmiş firmalara verilmemesi gerekiyordu. Görüyoruz kimlerin bu işlerden milyarlarca dolar haksız rant sağladığını, dodurgada, beytepede, incekte, yapracıkta, bağlıcada neler döndüğünü.. Ama haram mal bir şekilde çıkar. Senden değilse bile yazık o haramla beslediğin torunundan çıkar.. İnşallah dodurga içinde hayırlısı olur.
Dodurgadan sonra neredeyse hiç alt yapi yok. Dediginiz gibi alt yapi için butçe gerekiyor. insaatlarin baslayabilmesi icinde altyapi gerekiyor. Hatta alt yapi planlari hazir mi onu bile bilmiyoruz. RKK'nin bir mesajinda da dedigi gibi alacaatli tarafindan yapilasmaya baslanacak gibi altyapisi oldugundan dolayi. Parseli dodurganin güneyinde olanlar hatri sayilir bir zaman daha bekleyecek gibi duruyor. Belediyeden bu konuda bilgi edinebilecek varsa iyi olur.