Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 53 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,041
Gelecek ayki meclis toplantısına rapor sunulacak. Sorun çıkmazsa askıya çıkacak ve orda da sorun çıkmazsa mart ortasından sonra inşaat ruhsatları verilmeye başlanır. Askıda 1 ay kalır diye hesapladım. 15 gün kalırsa mart başıda olabilir.

• #1,044
Yıllarca bekletmediler, çünkü plan davalıktı ve yürütmesi durdurulmuştu. İsteseler de yapabilecekleri birşey yoktu.

Sırf Danıştay süreci bile 2 yıldan fazla sürdü. Yani belediyenin mahkeme kararı kesinleşene kadar hukuken eli kolu bağlıydı.
Onlardan kastim sadece belediye degil. Yapilasmayi engelleyen her kimse onu kastediyordum. Ornegin yurutmeyi durduranlar veya danistay surecinin baslamasina sebep olanlar.

Kisaca birileri dodurgada yillarca gelisme olmamasini istedi. Bu yanlis mi? Sorum su: bu kisiler fikrini niye degistirdi?

• #1,046
Umarım bundan sonrası için geçmişte olduğu gibi bir durumla karşılaşmayız. Bir an önce sonuca bağlanır. Bunun içinde sesimizi oldukta gür çıkarmamız gerekir.

• #1,049
Onlardan kastim sadece belediye degil. Yapilasmayi engelleyen her kimse onu kastediyordum. Ornegin yurutmeyi durduranlar veya danistay surecinin baslamasina sebep olanlar.

Kisaca birileri dodurgada yillarca gelisme olmamasini istedi. Bu yanlis mi? Sorum su: bu kisiler fikrini niye degistirdi?
Büyük ihtimalle bölgeden mümükün olduğunca arsa toplayıp pozisyon almak isteyenler mümkün olduğunca arsa topladılar artık işlerin yürümesini sağlayıp kârlarını realize etmek istiyorlar. Öte yandan çok sağlam meblağları yüksek faizde işletip sermayelerini inşaat sektörü ile katlamanın artık zamanı geldiğini de düşünüyorlar. Daha önce de bu forumda yazmıştım imalat otomotiv gibi sektörlerden çok büyük paralar kazandılar artık o sektörlerde de bir soğuma ve duraklama başladı Avrupa 'daki durgunluğun baş göstermesi ile.

• #1,053
Yok hayır bu yolun ora ile alakası yok bu yol aslında şuan için objektif olmak gerekiyorsa şuan bizim arsalarada çok aman aman etkisi yok bu yolun zaten yıllar önce açılması gerekiyordu alacaatlı türkkonut bölgesine hali hazırda bir ihtiyaç zaten bu yapılan köprü ama tabi yapılaşması başladığında bizim arsalarada çok fazlası olacaktır ulaşım anlamında

• #1,056
Toki turkuaz ve şehitali tarafına genis bir bulvarla bağlamak için açılmış bir bağlantı yolu burasi. 2023 nazım imar planına göre yapılmış bir uygulama.
Turkuaz tarafına doğru daha çok imarsız arsa var ama şu anda çıkmış imar planları resimdeki gibi Çevre yolunun yapıldığı alanın bir kısmına imar planı çıkmış sağ orta tarafta renkli gözüken yer

orhun.png

• #1,060
Dodurga nin alt yapısı için ekonomik açıdan bir sorun yok. Belediye kendi yapar yada ihaleyle firmaya verir. Ruhsat verme olayı başladığı zaman muhtemelen Türkiye'nin geliri en fazla belediyesi olacaktır. Çünkü ruhsat demek belediyeye para akması demek her bir ruhsat için 15-20 milyon para alınıyor. Bunun birde abone vs işlemleri derken bı o kadar da tapu masrafları. Yani inşaat sektörünün yoğun olduğu belediyeler kasasını doldurur. Dodurga nin uzamasinin meselesi planın en baştan çürük olması dir.
Hocam bu zamana kadar demekki ruhsatlar yeterince para gelmediki, bir sürü proje yarım kaldı Ankarada. 6 yıldır tamamlanmayan köprüler ve yollar var. Dodurgadaki imara göre tüm altyapı ve yolların tahmini bütçe tutatarı, elektriğii ve doğlgazında katarsanız 1 millyar dolar üstü olur. İmar planı bütün olarak onaylanacak. Alacatlıya yakın olmayan, köyün diğer tarafında kalan arsalar müteahhite verilince, belediye, biz buraya altyapı yamıyacagizmi diyecek? Yada ruhsat mı vermeyecek? Ruhsat vermiyecek ise neye gore dayanarak ruhsat vermeyecdek?. Ruhsat harcları hakkında bilgim yok. Bilgisi olan varda 100 daireli 10.000 m2 lik parsel icin ruhsat harcı kabaca nedir?

Konu görüntüleyen kullanıcılar