Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 67 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,322
Rkk bey yorumunuzu bekliyorum olayların buraya geleceğini nokta atışı yapmıştınız bundan sonraki izleminiz nedir

Arslann bey,

sonunda aklıselim galip geldi ve hukuken taş gibi sağlam bir planımız oldu. Burada özellikle Çankaya Belediye'sine teşekkür ediyorum. Defalarca bahsettiğimiz bütün pürüzlerin ortadan kaldırılması, hatta mahkemenin saçmasapan kararının da tamir edilmesini sağladılar (1,75 konut alanlarında mahkemenin dokunmadığı kademeli emsal uygulaması).

Zaten kararın ilk sayfasında da plana karşı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davaların reddedildiğinden de bahsediyor.

Bu plana gelecek itirazların hiç bir şansı yoktur. Askıya çıktıktan sonra gelecek bütün itirazlar kolaylıkla reddedilecek ve plan kesinleşecektir.

En geç Nisan/Mayıs gibi Çankaya belediyesi ruhsatları vermeye başlayabilir.

Bu sene içinde Dodurga'da şantiyelerin kurulacağını yazmıştım. Umarım prestijli, lüks site projeleri de lanse edilmeye başlanır ki, bu da Dodurga'da arsa ve konut fiyatlarını uçuşa geçirir.

Arsa sahibi olanlara mevcur kalmadıkça, çok elzem bir durum olmadıkça kesinlikle satmamalarını tavsiye ediyorum.

Emlak konutun kampanyasında, büyük ihtimalle Dodurga ile kesinlikle kıyaslanamayacak bölgelerde yapacağı, proje fiyatlarında 1+1 konut fiyatları bile 5.650.000 liradan başlarken, bizlerin Dodurga'da kat karşılığı sahip olacağı konutların fiyatlarını hayal edin.

İnanıyorum ki arsa fiyatları bu sene ikiye, inşaatlar yükselmeye başladıkça 4-5 misline doğru gidecektir. Yanıbaşımızdaki Beytepe ile benzer rakamları göreceğiz. Bu da yıllarca beklemenin sonunda hak ettiğimiz getiriyi sağlayacaktır.

DODURGA'DAKİ BÜTÜN PAYDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN.

• #1,323
Askı sürecinde itiraz gelirse her itiraz için süreç yeniden mi başlayacak? Teşekkürler

Her itiraz için süreç yeniden başlamayacak tabi. Belediye gelen itirazı red'de edebilir. İtirazın hukuki veya mesnetli bir dayanağı olmalı. Yani itirazın neye yapıldığına göre değişir.

Yukarıda @RKK nin de dediği gibi zaten gelebilecek tüm itirazlar daha önce geldi gibi. İtirazların çok bi şansı yok gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Serkan_663
  • #1,324
büyük ihtimalle itirazlar olacak ama itirazlar red edilecek.Bundan sonra Çankaya belediyesinin niyetini anlayabiliriz.Askıdan indikten sonra ruhsatların verilmesi gerekiyor bakalım eskisi gibi bir şeyleri bahane edip ruhsatları vermemezlik yapacaklar mı

• #1,325
büyük ihtimalle itirazlar olacak ama itirazlar red edilecek.Bundan sonra Çankaya belediyesinin niyetini anlayabiliriz.Askıdan indikten sonra ruhsatların verilmesi gerekiyor bakalım eskisi gibi bir şeyleri bahane edip ruhsatları vermemezlik yapacaklar mı

Ben Çankaya Belediyesi'nin bu sefer iyi niyetle hareket ettiğine inanıyorum. Eğer Ekim ayındaki yazıyı göndermeseydi gerekli revizyon yapılmayacak, planda hala itiraz ve iptal sebebi olacak hatalar kalacaktı. O yazı sayesinde planda en ufak bir sıkıntı kalmadı.

Planın kesinleşmesinin ardından da ruhsat işlemlerinde sıkıntı çıkarmayacaklarına inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,328
Arsa sahibi olanlara mevcur kalmadıkça, çok elzem bir durum olmadıkça kesinlikle satmamalarını tavsiye ediyorum.

Emlak konutun kampanyasında, büyük ihtimalle Dodurga ile kesinlikle kıyaslanamayacak bölgelerde yapacağı, proje fiyatlarında 1+1 konut fiyatları bile 5.650.000 liradan başlarken, bizlerin Dodurga'da kat karşılığı sahip olacağı konutların fiyatlarını hayal edin.

İnanıyorum ki arsa fiyatları bu sene ikiye, inşaatlar yükselmeye başladıkça 4-5 misline doğru gidecektir.
4-5 misline gidecegini dusunuyorsaniz suanki fiyatlarin 10 bin tl civari oldugunu mu dusunuyorsunuz?

• #1,329
4-5 misline gidecegini dusunuyorsaniz suanki fiyatlarin 10 bin tl civari oldugunu mu dusunuyorsunuz?
Yurtdışında olduğum için piyasayı birebir takip etme şansım yok. Gerçek satışların m2 fiyatını bilemiyorum. Benim hissem olan ticari parselde 10.000 liradan bayağı yukarıda bir rakamdan satış yapılmış, önalım hakkı konusunda noterden yazı geldi. O sebeple şu an ilanlarla kıyaslayınca satış rakamlarının 13-16 bin arasında olduğunu tahmin ediyorum. Tabii bu sadece benim tahminim. Piyasada gerçekleşen rakamları bilenler bizimle de paylaşsa çok güzel olurdu.

Dodurga'da konut fiyatlarının şu anki rakamlarla 12-15 milyon bandını göreceğini düşünüyorum. Emlakkonut 1+1 kulübe kadar konutları 5.650.000 den lanse ediyorsa bizim alacağımız konutlar rahatlıkla 12 milyon ve üstünü görecektir. Lüks projeler olunca bu da ayrıca artı kazanç sağlar. İnşaatlar ilerledikçe arsa fiyatları da artacak, tahmin ettiğim 45-60 bin civarında bir seviyeye çıkacaktır.

• Beğen
  • #1,330
ABB meclis toplantısında herhangi bir noktaya dikkat edildiğini sanmıyorum.
Bayındırlık ve imar komisyonun görüşü doğrultusunda aynen onaylanmıştır.
Karşı çıktıkları bir husus olsa idi, o hususun yeniden değerlendirilmesi için komisyona geri gönderilirdi.
Doğru bir tespit.aynen katılıyorum

• #1,331
Parselinizde birisi payının tamamını veya bir kısmını 3. bir kişiye satar ise size ön alım hakkı veya diğer adıyla şufa hakkı doğar. Sattığını size bildirirse 3 ay içinde, bildirmezse 2 yıl içinde dava açma hakkınız var. Rkk diyince aklıma geldi.

• #1,332
Aslında 5000'lik planda varmış bu hüküm. Yeni bir düzenleme değil yani. O yüzden oluşan mağduriyet İdare kaynaklı denilemez. Üst planda olup bu planda olmaması asıl sorundu.
Ben 2010 yılında aldım dairelerin minimum 150 metreden aşağı olmayacağını o zaman bile söylediler

• #1,333
Ben 2010 yılında aldım dairelerin minimum 150 metreden aşağı olmayacağını o zaman bile söylediler
Ben de konut parselinden alırken daire büyüklüğü minimum 150 m2 deniliyordu.

Küçük konut ihtiyacı için de tek çare ticari parsel olur, getirisi güzel olur diye ticari parselden de almıştım.

• #1,334
Yurtdışında olduğum için piyasayı birebir takip etme şansım yok. Gerçek satışların m2 fiyatını bilemiyorum. Benim hissem olan ticari parselde 10.000 liradan bayağı yukarıda bir rakamdan satış yapılmış, önalım hakkı konusunda noterden yazı geldi. O sebeple şu an ilanlarla kıyaslayınca satış rakamlarının 13-16 bin arasında olduğunu tahmin ediyorum. Tabii bu sadece benim tahminim. Piyasada gerçekleşen rakamları bilenler bizimle de paylaşsa çok güzel olurdu.

Dodurga'da konut fiyatlarının şu anki rakamlarla 12-15 milyon bandını göreceğini düşünüyorum. Emlakkonut 1+1 kulübe kadar konutları 5.650.000 den lanse ediyorsa bizim alacağımız konutlar rahatlıkla 12 milyon ve üstünü görecektir. Lüks projeler olunca bu da ayrıca artı kazanç sağlar. İnşaatlar ilerledikçe arsa fiyatları da artacak, tahmin ettiğim 45-60 bin civarında bir seviyeye çıkacaktır.
Kısa dönemde bu kadar artacağını düşünmüyorum. Enflasyon etkisiyle rakamların nerelere godeceğinide kestirmek mümkün değil. Ama uzun vadede illaki bu rakamları görmek mümkün tabi o zamanda dövizde ona göre artar.

• Beğen
  • #1,335
17.500'ü 150'ye bölüyorsunuz. Daire sayısını buluyorsunuz. En fazla bu sayıda istediğiniz metrekarede daire üretebiliyorsunuz.
Pratikte paylasim hesabi nasil olur bilen var mi? Bazi bolgelerde muteahhitler anlamadigim bir sekilde fazladan daire cikariyorlar.

Arsa diyelim 1000 m2. 1.75 emsal.

Konfor artirimi kesin 10% mu?

30% hesabi paylasma hesabina dahil degil diye biliyorum.

Arsa sahibi 45% aliyor diyelim.

Arsa sahibine dusen 1000* 1.75 * 0.45 * 1.1 = 866 m2'lik ev..

Projedeki her bir dairenin buyuklugune (Net) 150 m2 diyelim. (bu gercekci mi?)

866/150 = 5 daire ve 1 dairenin 77% si. Bu hesap gercegi yansitiyor mu?

Arsa sahibi 23%'luk para verip 6 daire almak isterse 23%'e tekabul eden arsa parasi metrekaresi kac liradan hesaplanir o asamada? Veya 77%'lik yeri muteahhite satmak isterse m2 fiyati ayni midir?

Bu konularda tecrubesi olan arkadaslar tecrubesizleri aydinlatirsa seviniriz

Son düzenleme:
  • #1,336
Ben de konut parselinden alırken daire büyüklüğü minimum 150 m2 deniliyordu.

Küçük konut ihtiyacı için de tek çare ticari parsel olur, getirisi güzel olur diye ticari parselden de almıştım.
Ticari parselde 150 MT zorunluğu varmıdır

• #1,337
Kısa dönemde bu kadar artacağını düşünmüyorum. Enflasyon etkisiyle rakamların nerelere godeceğinide kestirmek mümkün değil. Ama uzun vadede illaki bu rakamları görmek mümkün tabi o zamanda dövizde ona göre artar.
Liranin yuksek enflasyonunu aradan cikarmak icin dolar veya euro kullanilabilir

• #1,338
Ticari parselde 150 MT zorunluğu varmıdır
Ticari parselin avantajı ofis sayılacağı için 1+0, 1+1, 2+1 şeklinde hiç bir m2 sınırı olmaksızın dilediği büyüklükte konut yapabilmesidir.

Giriş katı çarşı veya dükkanlar şeklinde, üstte de 9 kat dilediği ölçülerde ofis şeklinde daireler yapar.

Müteahhit çarşı katını kendine alabilmek için de ofis tarzı dairelerde arsa sahibine rahatlıkla %50 ile verir diye düşünüyorum. Tabii dükkan verse ben kendi payıma %40 a bile razı olurdum.

Bir akrabam sadece 215 m2 olan dükkanını geçenlerde 3 harfli marketlerden birine 165 bin liradan kiraya verdi. Üstelik de firma en az 7 senelik kiralama garantisi vermiş. Tam ballı börek dedikleri şey budur herhalde.

• #1,339
Ticari parselin avantajı ofis sayılacağı için 1+0, 1+1, 2+1 şeklinde hiç bir m2 sınırı olmaksızın dilediği büyüklükte konut yapabilmesidir.

Giriş katı çarşı veya dükkanlar şeklinde, üstte de 9 kat dilediği ölçülerde ofis şeklinde daireler yapar.

Müteahhit çarşı katını kendine alabilmek için de ofis tarzı dairelerde arsa sahibine rahatlıkla %50 ile verir diye düşünüyorum. Tabii dükkan verse ben kendi payıma %40 a bile razı olurdum.

Bir akrabam sadece 215 m2 olan dükkanını geçenlerde 3 harfli marketlerden birine 165 bin liradan kiraya verdi. Üstelik de firma en az 7 senelik kiralama garantisi vermiş. Tam ballı börek dedikleri şey budur herhalde.
Ama ticari konuttada 150 MT geçerlidir diye okudum.yüzde 40 mı ?ticari o hariç olur

• #1,340
Bu yaz bile 50 bini aşacağını düşünüyorum inşaatlar başladığında

Konu görüntüleyen kullanıcılar