Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 75 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,481
Merhaba arkadaslar. Ben grupta yeniyim ve olumlu gelismeleri memnuniyetle okuyorum.
Bir sorum olacak: Bizim 29810 parselde payimiz var. Bu parsel de 1.75 emsalden yararlaniyor degil mi?
simdiden tesekkurler.

Yeriniz 50 lik bulvar üzeri ve 2 emsal Ticari+Konut

• Beğen
Tepkiler: Dodo
  • #1,482
genelde tapuda %20-30 üstü gösteriliyorki sufa hakkı kullanılmasın yada kullanılacaksa ona göre daha yukarı fıyattan satıs olsun diye.
mesela 15bin sufa gorduyseniz o satıs 11-12bınden olmustur. tapuda 2-3bin m2 bası fazla odemek alıcı icin asırı bır fark olusturmaz ama satarken ve kafası agrımaması acısından buyuk fark yaratıyor.
Ben de zaten 13000 civarı bir rakam tahmin ettim, ancak bu yılbaşından önceydi. Şimdi çıkan meclis kararından sonra hala 3 aylık şufa hakkı bitmediği için belki de parseldeki diğer ortaklardan şufa hakkını kullanmak isteyen çıkabilir.

• #1,483
Şufa hakkıyla ilgili merak ettiğim konu noterden tebligat göndermek için diğer hissedarlara ait adresler nasıl temin ediliyor? Bildiğim kadarıyla tapu müdürlüğünden hissedarlara ait ad soyad bilgisi veriliyor ancak adres bilgisi verilmiyor. Noterler de KVKK gereği adresleri siz temin edip getireceksiniz diyor :rolleyes:

• #1,484
Şufa hakkıyla ilgili merak ettiğim konu noterden tebligat göndermek için diğer hissedarlara ait adresler nasıl temin ediliyor? Bildiğim kadarıyla tapu müdürlüğünden hissedarlara ait ad soyad bilgisi veriliyor ancak adres bilgisi verilmiyor. Noterler de KVKK gereği adresleri siz temin edip getireceksiniz diyor :rolleyes:
Biz nerden bileceğiz adamların adreslerini müneccim miyiz?

Bende kendi parselimdeki hissedarlara ulaşmaya çalışıyorum. Legal yoldan ulaşabilirsek ne ala. Yoksa illegal yoldan ulaşacağım. Ne de olsa milletin tüm bilgilerine ulaşım mümkün 3-5 kuruş verince içtiği ilaca kadar önüne seriyorlar.

• #1,485
Ben de zaten 13000 civarı bir rakam tahmin ettim, ancak bu yılbaşından önceydi. Şimdi çıkan meclis kararından sonra hala 3 aylık şufa hakkı bitmediği için belki de parseldeki diğer ortaklardan şufa hakkını kullanmak isteyen çıkabilir.
Eğer size tebligat gelmediyse şufa hakkın 2 yıl oluyor.

Son düzenleme:
  • #1,486
ABB nin askıda plan uygulamasından ada ve parselimi sorgulattığımda PARSELİNİZİ KAPSAYAN PLAN BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR yazısı çıkıyor. Yanlış yere mi bakıyorum acaba ?

• #1,491
YUrtdışında olduğum için piyasadaki gerçek rakamlar hakkında maalesef bilgim yok.

Sadece benim de hissedar olduğum bir ticari parselde 15.000 civarı fiyattan satış yapılmış, onu da gelen şufa yazısından biliyorum.
15.000 bedelle şufa göndermek iyi cesaret. Çünkü reel fiyat.

• #1,493
Bnm şufa hakkım olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Yani diğer hissedarların pay satıp satmadığını?

• #1,494
Bnm şufa hakkım olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Yani diğer hissedarların pay satıp satmadığını?
Tapuda satış olup olmadığını sorma hakkınız vardır sanıyorum.

Alıcılar bazen farkedilmez umuduyla şufa yazısı göndermiyor, tabii bu da çok riskli. 2 yıl boyunca aldığı fiyattan vermek zorunda, hele ki yüksek enflasyon ortamında 2 yıl sonra sadece ödediği miktarı geri almak tam bir aptallık olur.

Düşünsenize, 2023'te m2 fiyatı herhalde 3000 lira civarıydı dersek, şu an o fiyattan arsası elinden alınan adam herhalde felç geçirir.

• Beğen
Tepkiler: SütçüimaM
  • #1,495
Şufa olayı hırsızlıktır. Şufa asıl amacı aileler arasında kök tapu satisini hak görmektir. Ama bazıları namussuz ca milletin malına Göz dikiyor. Dodurga da almak isteyen varsa birsuru satılık yer var, gidip alsın. Niye milletin parasına göz dikiyor. Benim nazarımda hırsızlıktır

• #1,496
Şufa olayının bazen de tam tersine parsel ortaklarının haklarını koruduğunu bilseniz belki fikriniz değişirdi.

Misal benim parselim zaten 15 ortaklı, müteahhite verme sürecinde 15 kişinin ikna olması zaten bir mesele.

Sonra bir ortak çıkıp hissesini 10 kişiye ufak ufak hisseler halinde satınca ne olacak? Bu sefer 24 ortağı ikna etmeye uğraşacaksın. Üstelik bu küçük hisseler normalde hakedeceği miktardan fazla talepte bulunacak, bu sefer de müteahhite verme işi çok daha uzayacak.

Parsele yeni gelecek hissedar noter aracılığıyla bildirim yaparsa hiç bir sorun yok. 3 ay içinde şufa olsa bile maddi kaybı olmaz - zaten şufa yazısı gönderen yeni ortak zaten tapuda bir miktar fazla gösterdiği için kar bile edebilir. Her halukarda kayıpsız çıkar.

Ama bildirim yapmayıp gizli tutana ne demeli? Asıl yanlış olan onun hareketi değil mi?

• #1,497
Duruma göre degisir. Diyelim bir yerde payini satacaksin, diger ortaklarina sorarsin aliyor musunuz diye. Alirlarsa sorun yok. Ama almazda 3 ay sonra veya 2 sene sonra almak isterlerse evet hirsizlik. Fakat direk gidip baskasina satmakta ortaklarinin hakkini gasp etmek olur. Adaletsiz bir kanun olsa zaten uygulanmazdi.

• #1,498
3-5 hissedarli bir yer bulsam ufak çapli bir yatirim yapmayi isterdim en azindan şufa riski daha az olur. Ama 30 50 hissedarli bir yere girmek pek akil mantik isi degil diye dusünuyorum.

• #1,499
3 aylık süreç sorun değil, zaten tapuda biraz fazla gösterilir, zarar olmaz.

Gizli iş çevirmek de bence ahlaki değil, tabii ki 2 yıl sonra öldüm fiyatına elinden alınması kötü gelir, ama gizli iş yapmanın da savunulacak bir tarafı yoktur.

Şufa zaten mevcut ortakların haklarını korumaya yönelik mantıklı bir düzenleme.

• #1,500
Şufa olayı hırsızlıktır. Şufa asıl amacı aileler arasında kök tapu satisini hak görmektir. Ama bazıları namussuz ca milletin malına Göz dikiyor. Dodurga da almak isteyen varsa birsuru satılık yer var, gidip alsın. Niye milletin parasına göz dikiyor. Benim nazarımda hırsızlıktır
Kesinlikle.
Bazı at hırsızları başkalarının alınteri ile biriktirdikleri değerlerle aldıkları araziler değer kazandığında, şuf’a hakkı diye adamın malına çöküyor.
Sonrada hakkı yenenler silaha sarılyor çaresizlikten.

Konu görüntüleyen kullanıcılar