Herkesin farklı bir görüşü, farklı beklentisi olabilir. Kimimiz çok uygun fiyatla yatırım yapmışken, kimi de ilk imar çıktığında oldukça yüksek rakamdan girmiş olabilir. İlk imar çıktığında biraz da şişirilmiş fiyatla metrekaresi 280 Eurodan almış bir gurbetçi vardı. Düşünün, adamın yatırımı ancak 8 yılda kendini kurtarmış hale geldi. Onun hala morali bozuk olsa haklıdır.
Ben bulvar üstü konut parseline metrekaresi 75 Eurodan, ticari parsele ise 55 Euro'dan girdim, yani rakamların en düşük olduğu zamanlarda turnayı gözünden vurmuş gibi oldum.
Yani mevcut durum ve gidişatı herkesin farklı algılaması normaldir.
Revizyonla ilgili yazdıklarım aynen çıktı, ama neredeyse 7-8 ay sürdü. Arsa fiyatları ile ilgili öngörüm de doğru çıkacak.
Şimdi de tavsiyem 7-8 ay bekleyip oluşacak rakamları görmektir. Bu sene arsa fiyatları döviz bazında ikiye katlayacak, buna samimiyetle inanıyorum. Enflasyon vesaire sebeplerle TL bazında iki mislinden yukarı çıkacağı da belli.
Yıl sonuna doğru inşaatlar başlayıp, lüks projeler lansmana girdiği zaman bir daha ivme kazanıp ardından 2 sene boyunca yükselişi devam edecek, eninde sonunda Beytepe rakamlarını yakalayacaktır.
Emsalin nispeten daha yüksek oluşu, 24-28 kat izni, Dodurga'da yeşil alan ve sosyal donatıları zengin projeleri mümkün kılacaktır.
İddia ediyorum, Dodurga Ankara'nın en kaliteli yerleşim bölgesi olacak.