Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 13 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

251 var bütün Anadolu yakasını gezip 1.köprüden geçiyor, hem de çift katlı! 522 var bütün anadolu yakasını gezip 1.köprüden geçiyor. 256 var Ataşehir ve Yeditepe Üniversitesini gezip 1.köprüden geçip Mecidiyeköye gidiyor. Daha ne olsun? Metrobüs var 1.köprüden geçen? 500T'ye karışmayın 500T o şekliyle kalacak.
500T sololarla yükünü kaldıramıyor mesafesi çok uzun, koydurun körüklüyü bu şekilde çalışmaya devam etsin sololarla yürümez

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
MK1 ARNAVUTKÖY MERKEZ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK3 ARNAVUTKÖY BOĞAZKÖY MAHALLESİ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK4 BOLLUCA - İMRAHOR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK5 KOCATEPE METRO - NUR SİTESİ (HT5 KOD DEĞİŞİMİ)
MK6 BATIŞEHİR - KOCATEPE METRO (HT6 KOD DEĞİŞİMİ)
MK7 YENİKÖY - KARABURUN - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK8 ŞAHİNTEPE İGTOT - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK9 KÜÇÜKÇEKMECE METROBÜS - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK10 BATIŞEHİR - YENİBOSNA METRO (HT10 KOD DEĞİŞİMİ)
MK17 ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK18 HADIMKÖY AKPINAR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK20 GÜNEŞLİ BASIN SİTESİ - YENİBOSNA METRO (HT12 KOD DEĞİŞİMİ)
MK21 SÖĞÜTLÜÇEŞME - MİMAR SİNAN METRO
MK23 KARTALTEPE SEFAKÖY / İNÖNÜ MAHALLESİ - MİMAR SİNAN METRO
MK29 KIRAÇ KÖPRÜ - METROKENT
MK33 GİYİMKENT - KUYUMCUKENT (HT11 KOD DEĞİŞİMİ)
MK46 BOĞAZKÖY MAH./ BAHÇEŞEHİR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
MK47 ŞAHİNTEPE İGTOT - YENİBOSNA METRO (HT20 KOD DEĞİŞİMİ)
MK92 YENİ MAHALLE METRO - ZEYTİNBURNU (HT13 KOD DEĞİŞİMİ)
79KY KAYAŞEHİR MERKEZ METRO - YUNUS EMRE MAHALLESİ / SULTANGAZİ PERONLAR
79M KAYAŞEHİR MERKEZ METRO - MAHMUTBEY METRO
76K CİHANGİR MAH. / AVCILAR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
142EK ESENYURT KİPTAŞ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
144DK DELİKLİKAYA - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
145K İHLAS MARMARA EVLERİ / BEYLİKDÜZÜ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
300SK SİLİVRİ OTOGAR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
401Ç ÇATALCA DEVLET HASTANESİ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
401K TEPECİK KİPTAŞ - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
448K GÜZELCE / MİMAR SİNAN - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO
458K GÜRPINAR - KAYAŞEHİR MERKEZ METRO

Son düzenleme:
Üst yol durağı kaldırılmalı geçenlerde de yazmıştım daha şimdi oldu yine adnan menderes bulvarında inen kişiler burada basıyor düğmeye sonra burada duruncada kimse inmiyor şoför boşa basmayın diyor

• Beğen
H-4 İ.Ü.AVCILAR KAMPÜSÜ - İSTANBUL HAVALİMANI
H-5 BEYLİKDÜZÜ - İSTANBUL HAVALİMANI
H-7 YENİBOSNA METRO - İSTANBUL HAVALİMANI
H-9 KAZLIÇEŞME MARMARAY - İSTANBUL HAVALİMANI
H-10 BÜYÜKÇEKMECE - İSTANBUL HAVALİMANI
H-11 BAKIRKÖY İDO - İSTANBUL HAVALİMANI
H-12 YENİKAPI - İSTANBUL HAVALİMANI
H-13 GÜMÜŞUYU - TAKSİM - İSTANBUL HAVALİMANI
H-14 KARTALTEPE SEFAKÖY - İSTANBUL HAVALİMANI
H-18 HADIMKÖY AKPINAR - İSTANBUL HAVALİMANI
H-40 BEYKENT - İSTANBUL HAVALİMANI
H-41 K.S.S.HASTANESİ / ATAKENT MAH.- İSTANBUL HAVALİMANI
H-42 ESENYURT KİPTAŞ - İSTANBUL HAVALİMANI
H-43 KÜÇÜKÇEKMECE MARMARAY - İSTANBUL HAVALİMANI
H-44 HEYBETLİ SOKAK / DELİKLİKAYA - İSTANBUL HAVALİMANI
H-45 İHLAS MARMARA EVLERİ - İSTANBUL HAVALİMANI
H-46 BOĞAZKÖY MAH./ BAHÇEŞEHİR - İSTANBUL HAVALİMANI
H-47 ŞAHİNTEPE İGTOT - İSTANBUL HAVALİMANI
H-48 GÜZELCE / MİMAR SİNAN - İSTANBUL HAVALİMANI
H-58 GÜRPINAR - İSTANBUL HAVALİMANI
H-71 ATAKÖY MARMARAY - İSTANBUL HAVALİMANI
H-72 YEŞİLKÖY MARMARAY - İSTANBUL HAVALİMANI
H-73 İSTANBUL AKVARYUM - İSTANBUL HAVALİMANI
H-78 BAŞAKŞEHİR METROKENT - İSTANBUL HAVALİMANI
H-79 KAYAŞEHİR MERKEZ METRO - İSTANBUL HAVALİMANI

142BS BÜYÜKÇEKMECE - HALKALI MARMARAY / SEFAKÖY METROBÜS
Aynı 142B güzergahında hizmet verecek tek fark K.S.S.Hastanesine girmeden direk konutbirlik-Yarımburgaz-Halkalı Marmaray-Kanarya-Huzur Caddesi- Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepede son bulacak yoğunluk saatlerinde yada tüm gün olacak şekilde ring hat olarak hizmet verebilir bu hattın önemi hem 142B yoğunluğunu azaltmak hemde sefaköy-Küçükcekmece bölgesindeki vatandaşların esenyurt büyükçekmeceye ulaşım sağlanması. Bu hattada Körüklü araçlar kullanılırsa şayet 142B hattına büyük can suyu olacaktır.

• Beğen
142BS BÜYÜKÇEKMECE - HALKALI MARMARAY / SEFAKÖY METROBÜS
Aynı 142B güzergahında hizmet verecek tek fark K.S.S.Hastanesine girmeden direk konutbirlik-Yarımburgaz-Halkalı Marmaray-Kanarya-Huzur Caddesi- Boru Sanayi - Sefaköy Merkez - Kartaltepede son bulacak yoğunluk saatlerinde yada tüm gün olacak şekilde ring hat olarak hizmet verebilir bu hattın önemi hem 142B yoğunluğunu azaltmak hemde sefaköy-Küçükcekmece bölgesindeki vatandaşların esenyurt büyükçekmeceye ulaşım sağlanması. Bu hattada Körüklü araçlar kullanılırsa şayet 142B hattına büyük can suyu olacaktır.
Büyükçekmece veya Esenyurt’ta yaşayan birisi Marmaray veya metrobüse gitmek için en fazla yarım saatte en yakın metrobüs durağına gider, Marmaray’e geçecekse Küçükçekmece’den aktarma yapar. 142B güzergahı ile sadece Esenkent-Bahçeşehir içinde bile 30-35 dk kaybı olur yolcunun. Kalan yolculuğu saymıyorum.

• Beğen
M7 Esenyurt Uzatması Açılınca Açılabilecek Hatlar:

FM ile 60 arası ücretsiz aktarma.

FM1 Boğazköy - Esenyurt Meydan (142)
FM2 Boğazköy/Bahçeşehir - Esenyurt Meydan (146)
FM3 Şahintepe - Esenyurt Meydan (147)
FM4 Deliklikaya - Esenyurt Meydan (144A)
FM5 Şehir Hastanesi - Esenyurt Meydan (HS2)
FM6 Vaditepe - Esenkent - Esenyurt Meydan
FM7 Hadımköy - Haramidere - Esenyurt Belediye/Meydan (418)
FM8 Akçaburgaz - Esenyurt Meydan (142ES)
FM9 Halkalı Marmaray - Esenyurt Meydan (142B)
60A Esenyurt Meydan - Firuzköy Cd. - Avcılar Metrobüs (142)
60B Esenyurt Meydan - Bakırköy (146)
60C Esenyurt Meydan - Cihangir Mahallesi (147)
60E Esenyurt Meydan - Esenyurt Kiptaş/Bağlariçi Cd. - Avcılar Metrobüs (142K)
60F Esenyurt Meydan - Firuzköy/Yeşilkent (142F)
60G Esenyurt Meydan - Mevlana Mh. - Büyükçekmece/Gürpınar (142B)
60H Esenyurt Meydan - Battalgazi Mh. - Haramidere (ES4)
60K Esenyurt Meydan - Kıraç - TÜYAP (142T)
60T Esenyurt Meydan - Ekspres - Taksim (76D)
60Y Esenyurt Meydan - Beylikdüzü/Yakuplu (76)
MK60 Esenyurt Belediyesi - Beykent/Gürpınar (ES1)

• Beğen
M7 Esenyurt Uzatması Açılınca Açılabilecek Hatlar:

FM ile 60 arası ücretsiz aktarma.

FM1 Boğazköy - Esenyurt Meydan (142)
FM2 Boğazköy/Bahçeşehir - Esenyurt Meydan (146)
FM3 Şahintepe - Esenyurt Meydan (147)
FM4 Deliklikaya - Esenyurt Meydan (144A)
FM5 Şehir Hastanesi - Esenyurt Meydan (HS2)
FM6 Vaditepe - Esenkent - Esenyurt Meydan
FM7 Hadımköy - Haramidere - Esenyurt Belediye/Meydan (418)
FM8 Akçaburgaz - Esenyurt Meydan (142ES)
FM9 Halkalı Marmaray - Esenyurt Meydan (142B)
60A Esenyurt Meydan - Firuzköy Cd. - Avcılar Metrobüs (142)
60B Esenyurt Meydan - Bakırköy (146)
60C Esenyurt Meydan - Cihangir Mahallesi (147)
60E Esenyurt Meydan - Esenyurt Kiptaş/Bağlariçi Cd. - Avcılar Metrobüs (142K)
60F Esenyurt Meydan - Firuzköy/Yeşilkent (142F)
60G Esenyurt Meydan - Mevlana Mh. - Büyükçekmece/Gürpınar (142B)
60H Esenyurt Meydan - Battalgazi Mh. - Haramidere (ES4)
60K Esenyurt Meydan - Kıraç - TÜYAP (142T)
60T Esenyurt Meydan - Ekspres - Taksim (76D)
60Y Esenyurt Meydan - Beylikdüzü/Yakuplu (76)
MK60 Esenyurt Belediyesi - Beykent/Gürpınar (ES1)
FM kodlu hatlar neden M7’nin son durağına gitsinler ki? Boğazköy’den Bahçeşehir’e, Şahintepe’den de Ispartakule’ye de gidebilir hatlar. Fakat bu sefer çok kısa mesafe olacağından mevcut hatlar kalır gibime geliyor. Ara duraktaki yolcuları mağdur etmemek için de güzergahla çok oynayacaklarını sanmıyorum.

• Beğen
Şuda olabilir bazı uzun hatları kısaltabilirler. Ayrıca FM kod yerine MK olabilir çünki M7ye 3.Bölgede MK kodu yapmışlardı MK3-MK4-MK49-MK50-MK53 gibi ve 60 koda gerek yok Çünki o bölgenin zaten 142 kodu var.

Şuda olabilir bazı uzun hatları kısaltabilirler. Ayrıca FM kod yerine MK olabilir çünki M7ye 3.Bölgede MK kodu yapmışlardı MK3-MK4-MK49-MK50-MK53 gibi ve 60 koda gerek yok Çünki o bölgenin zaten 142 kodu var.
Bu bölgedeki hatların uzun olma sebebi Bahçeşehir, Esenkent ve Ardıçlı’ya girmeleridir. 2-3 hattın yapacağı işi tek bir hat yapınca durak sayısı 70-80’e, seyahat süresi de 1,5 saate çıkıyor.

142B’nin Bahçeşehir-Büyükçekmece deparı ve kendisine alternatif Bahçeşehir’e girmeyen 142T hattı var. Metrodan bağımsız bölgedeki tüm uzun hatlara 142B tipi bir düzenleme şart.

Son düzenleme:
  • Beğen
Aralarda küçük hatlar olucak o zaman bu midibüs entegrasyon sistemi acaba uygun olurmu ki
Bana sorarsan 142B, 146T, 147 gibi hatları komple kaldırır 142B tipi hatları bölerim. Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Bahçeşehir 2-3 milyon insanın yaşadığı bölgede bir hattın yolcu sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. Kaldı ki siteler, rezidanslar derken 10 senede kendi nüfuslarını ikiye katlayan yerler bunlar.

Tabii İETT’nin böyle radikal bir değişiklik yapacağını sanmıyorum. O yüzden metro yapılana kadar 10 km’lik yolda 80 durak gitmeye devam eder insanlar.

• Beğen
Metro açıldı diye hiçbir hat kapanmamalı veya kısalmamalı eğer çok istiyorlarsa ayriyeten metro aktarma hatları açabilirler ama varolan hatlara dokunmadan

Ben diyeceğimi dedim ve görüşümden bir adım geri atmam

Son düzenleme:
  • Beğen
Metro açıldı diye hiçbir hat kapanmamalı veya kısalmamalı eğer çok istiyorlarsa ayriyeten metro aktarma hatları açabilirler ama varolan hatlara dokunmadan
bu fikrinize katılmıyorum. kapasite arttırılması şartıyla aktarma hatlarını destekliyorum. çünkü ulaşımda dezavantajlı olan bölgeler için daha az araçla daha fazla sefer atılabilmesi anlamına geliyor.

• Beğen
Yeni kodlara geçilebilir mi acaba epey bir süredir bunu araştırıyordum.
KM, MK, TM gibi harfli hatların yerine 160,170,180,190 200 210 220 230 240 250 260 270 280 290 gibi hat serisine mi geçilse? KM10 160, KM11 161, KM12 162 gibi

• Beğen
HT'ler de var, bunlar da bölgelerinin numaralarını alabilir. (HT11->33K gibi) Ama Otokar'daki tabelası mavi olmayacaksa bu kodla kalsın. 😁

• Beğen
HT'ler de var, bunlar da bölgelerinin numaralarını alabilir. (HT11->33K gibi) Ama Otokar'daki tabelası mavi olmayacaksa bu kodla kalsın. 😁
MK, KM hatlarının çoğu metro entegre yani ücretsiz çalıştığı için diğer hatlardan ayırmak için harf koduyla başlamasına anlam verilebilir. Ama HT’lerin böyle bir misyonu olmadığı gibi zaten çoğu da kısaltıla kısaltıla M1 metrosuyla aktarma yapmayı bıraktı. Hepsine ayrı semt kodu verilmesi gerekir.

• Beğen
Yada HT kodlarını MK olarak değiştirip metro entregreye çevrilebilir en azından kısa hatları MK kod verilip uzun hatlara bölgenin hatları verilebilir.
HT1>89Ü
HT5>MK5
HT6>MK6
HT10>MK7
HT11>33K
HT12>MK8
HT13>MK92
HT18>418H
HT19>419T
HT20>147Y
HT29>429
HT48>401A olacak şekilde şekillenebilir.

Kardeş şu istanbulun hatlarını bir rahat bıraksanız mı diyorum kurcalaya kurcalaya f****ş ettiniz bi izmir de böyle vardı izmir istanbula kötü örnek oldu istanbulda kısa hatlara geçtiler şimdi başka bir belediye daha kısa hatlara geçmeyi düşünüyor geçen okumuştum

Ankara ego ya imrenir oldum yemin ediyorum ya

Yemin ediyorum ne metroymuş arkadaş ya ne tramvaymış arkadaş ya

Varolan hatların canına okumak yerine yeni hat açmayı niçin düşünmezler anlamıyorum bütçe desen bütçe var, otobüs alsan alırsın şoför alsan alırsın sorun ne anlamıyorum bu metro entegre hatları zaten ekrem başkandan önce de vardı ama tutupta varolan hatları böylesine biçtiklerini ben hatırlamıyorum ben mecbur muyum metroya binmeye burası türkiye ya hani otobüs kültürü var ya hani otobüsleri seviyoruz ya hani o zaman ne gerek vardı minibüsleri kaldırmaya? İETT otobüslükten çıktı kısa hat işine döndü o zaman satsın 3000 bin küsür otobüsü alsın 8 bin tane minibüs böylece o çok sevdiğiniz kısa hatlarda minibüslerle gidip gelirsiniz metroya hayret birşey ya

Çoklu seçenek her zaman iyidir, isteyen raylı sisteme biner isteyen de normal hatlara biner

Zorunuza ağrınıza gitmiyor mu koyun gibi insanları topluyorlar alibeyköy de ya alibeyköy dediğin yer iki devasa garajın ortasında yani kağıthane ve sultangazi garajının ortasında tamam mı orda görüyoruz otobüsler hep yatıyor bu beyefendiler insanları koyun gibi alibeyköye topladılar bekle ki otobüs gelsin

bizim millette şöyle bir huy var bana dokunmayan yılan bin yaşasın hayır o yılan birgün sizi de sokucak ama ben sizi ne zaman görücem biliyor musunuz 36V - 500T - 15F ve daha nice hatları biçtiklerinde görücem

Otobüs hatları bir mahallenin şerefidir

Sonra diyorsunuz ki hat kodları değişsin ve her semtin belirli bir kodu olsun e zaten google yazın istanbuldaki otobüs kodları sil baştan yazın iett 2 sene önce mi ne böyle birşey yapacaktı örneğin 35C Kocamustafpaşa-Taksim hattının yeni numarası 2002 olacaktı. öyle düşünün ve ciddi ciddi bunu düşünmüşlerdi ama sonradan caydılar tepki gelince ayrıca bu değişiklikten vazgeçmeselerdi bile zaten çoğu hattı biçtikleri biçecekleri için kodunu değiştirecek hat bulmakta zorlanabilirlerdi
Bence her mahalleyi kendi konum ve ihtiyaçlarına göre değerlendirmek lazım. Alibeyköy merkezi sayılabilecek bir bölge olduğundan orada bu aktarmalı sistemin eleştiri almış olması normal.

Ama bu kısa hatlar topyekün işe yaramaz demek değil. 50 km’lik 303A Avcılar-Silivri’nin durak sayısı ile 15 km’lik 147 Avcılar-Şahintepe hattının durak sayısı nasıl aynı olabilir. Seyahat süresi açısından da arada pek fark yok.

Kimsenin bütün hatlar kısaltılsın veya hepsinin kodu değişsin gibi bir talebi yok. Buradaki eleştiri ve öneriler daha işlevsel ve sistematik toplu taşıma ağı oluşturmak yönündedir. Yoksa 35C’nin 2002 olmasının bir faydası kimseye yok. 20 milyonluk şehirde de zaten alternatif ulaşım zaruridir. Sonuç itibariyle herkes aynı yere gidip gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: 59Yunus34

Konu görüntüleyen kullanıcılar