Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı

Bu hatta çoğunlukla kadın makinistler kapı kapama sinyaline basmıyor direk kapıyı kapatıyor 😃

• Beğen
Tepkiler: BERKO92
Bu hatta araç alımı sanırım M4 hattının 100 araç alımıyla beraber gerçekleştirilecek. Fabrikada üretilen trenlerin bir kısmını acil olarak M3 ve M9 hattına verecekler. M4 hattı da yoğun ancak M3 hattı da yoğun hat oldu ve pik saatlerde kapasitesinin altında kalıyor. Alınırsa en azından M9 ve M3 hatlarında bekleme sürelerinin yoğun saatlerde 5 dakikaya kadar düşeceğini düşünüyorum. Tabi bir süreliğine 4'lü setlerle olacak. Asıl 130 araç hatta alındığında hem 4'lü hem de 8'li setlerle işletilecek. Umarım seçimlere kadar o günleri de görürürüz. Çünkü M11 hattının halkalı etabı açıldığında hem Kayaşehir Merkez hem de Olimpiyat istasyonlarında yoğun yolcu akışı durumu söz konusu olacak.

• Beğen
Tepkiler: İettci
İncirli istasyonunun M1A aktarmasında ilerleme durumu nasıl? Bir an önce açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ek olarak Kirazlı Bakırköy etabında yolcu yoğunluğu epeyce artmaya başladı. İlerde daha da artacağını düşünüyorum metrobüs durağının yenilenmesi ve Kayaşehir istasyonunda M11 aktarması vermesiyle halihazırda yolcular Zincirlikuyu istikametine gitmek yerine bu hattı tercih edecektir. Bunu defalarca dile getiriyorum tekrar dile getireceğim bu hatta acil olarak alınması gereken tren setlerinin teslimi ivedikle gerçekleştirilmeli. Hat kapasitesi altında işletiliyor bu da yolcu memnuniyetini olumsuz etkiliyor. En azından M7 hattı gibi 4'lü setlerle pik saatlerde 4 dakika aralıklarla normal saatlerde 7 dakika aralıklarla işletilse bile yeterli olacağını düşünüyorum.

İncirli istasyonunun M1A aktarmasında ilerleme durumu nasıl? Bir an önce açılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca ek olarak Kirazlı Bakırköy etabında yolcu yoğunluğu epeyce artmaya başladı. İlerde daha da artacağını düşünüyorum metrobüs durağının yenilenmesi ve Kayaşehir istasyonunda M11 aktarması vermesiyle halihazırda yolcular Zincirlikuyu istikametine gitmek yerine bu hattı tercih edecektir. Bunu defalarca dile getiriyorum tekrar dile getireceğim bu hatta acil olarak alınması gereken tren setlerinin teslimi ivedikle gerçekleştirilmeli. Hat kapasitesi altında işletiliyor bu da yolcu memnuniyetini olumsuz etkiliyor. En azından M7 hattı gibi 4'lü setlerle pik saatlerde 4 dakika aralıklarla normal saatlerde 7 dakika aralıklarla işletilse bile yeterli olacağını düşünüyorum.
Aynı araçları paylaştığı M9 yine bir şekilde idare ediyor ama M3’e ne zaman binsem yoğunluk var. Araçların ne zaman geleceği belirsiz sanırım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar