Bursaray Hat 1: Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı

Özellikle seçimden 2-3 yıl sonrasına yapalım ki 2 istasyon açarız çalıdan işte sonraki istasyona kadar seçime kadar anca yetişir zaten (!)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
Adamların hakkını yedik çalışıyorlarmış 😂
Merdivenlerin betonlamalarını yapıyorlardır.Dün merdiven bölgesinde çalışıyorlardı haftaya artık ince işlerine geçerler çıkışın benim merak ettiğim yaya kaldırımları nasıl yapılacak çıkışı central balat otoparkının içine yaptılar ordan üründül plazaya kadar bir kaldırım şart yapacaklar mı göreceğiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
İstasyon gerçekten çok güzel ama çok eksik var bu şekilde açmak olmamış en az 15 gün daha işler sürer burda sadece tek giriş açık.

1000093857


1000093856


1000093855


1000093854


1000093853


1000093852


1000093851


1000093850


1000093849


1000093848


1000093847


1000093846


1000093845


1000093844
 
İki istasyon arasındaki mesafe fazla değil mi?
Bizim sistemimizin durak aralıkları ortalama 1 km ye göre tasarlanmıştır hrs sistemlerinin en güzel örneklerinden biri hafif metroda diyebiliriz bazı duraklar 1 km üzeride olabiliyor yerleşime göre bu konseptteki bir sistem bu kadar uzun olarak yok diye biliyorum ucuz maliyete çok yolcu taşıyabiliyoruz aslına bakarsanız yerin 7 kat altına inmeyi sevmiyorum bursaray tam kararında bir sistem ağır raylılara göre belki 6-7 dakika gecikmeli gider son durağına ama genel anlamda aynı işide yapar bu sistem zamanında ödül aldı avrupada değerini bilmek lazım.

Bu arada 39 km olan hattımız dün itibariyle uzun yılların ardından gelen eklemeyle 40 km üzerine çıktı buda bir not olsun.
 
Son düzenleme:
İşlevsellik çok önemli, bu hat HRS değilde ağır raylı sistem olarak inşaa edilmeye kalkılsaydı, tamamı bu şekilde şuan hala daha inşaat halindeydi bu hat, o yüzden ucuza gayet fazla yolcu taşınabiliyor. Düzgün sefer sıklığı ve planlamayla araçları değiştirmeden, araçların içlerinde ufak birkaç değişiklikle taşıma kapasitesini de çok rahat arttırabilirsiniz, yeter ki istenilsin.
 
bursada ova kısmında zemin çok kötü olduğu için ve her 3 metrede 1 su kuyusu olduğu için o işler öyle sanıldığı kadar kolay değil, bugüne kadar yapılan Ş. Hastanesi Uzatması ve Görükle haricinde BursaRay ve T2nin tamamının belediye bütçesiyle yapıldığını varsayarsak bence iyi sürede iyi başarıyla yaptılar. Yer altı ekstra maaliyet demektir.
 
BursaRay ve T2nin tamamının belediye bütçesiyle yapıldığını varsayarsak bence iyi sürede iyi başarıyla yaptılar. Yer altı ekstra maaliyet demektir.
Yeraltını hepimiz isterdik zamanında ama erdoğan bilenser belediye bütçesiyle merkezden hiç bir destek almadan yaptı bursarayı o zamanın sıkıntılarıyla 17 km hat yaptı 5 km si yer altı sonrasında yapılan eklemelerde sadece davutdede-arabayatağı arası yerin altında olmalıydı o günlerde yine merkez destek vermeyince büyükşehir kendi bütçesinden hem hattı yaptı hemde vagon satın aldı bunada şükür diyelim zamanla yeraltına alma düzenlemeleri yapılabilir yeni hatların artık komple olmasa bile büyük çoğunluğunu yer altına yapacaklar tabi merkez desteği olursa yoksa belediyenin böyle bir bütçesi yok.
 
Son düzenleme:
Efe Abi iyi bir konuya değinmişsin aslında. Bunu bi sesli düşünmeliyiz bence. Tamam zamanında merkezi
hükümetten destek almadan belediye kendi imkanlarıyla yaptı bir şeyler. Bugüne kadar da kullanıyoruz. Yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ama artık Bursaray’ın belirli kısımlarının yer altına inmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin; Merinos-Acemler arası. Bursa trafiğinin en sıkışık ve alternatifsiz olduğu yer bu aks. Bu aksta Bursaray yer altına alınıp trafik şeridi 4 şeride çıkarılıp yada daha kullanışlı olacaksa yan yol uygulaması yapılıp bu aksın daha akıcı olmasının sağlanması çok elzemdir. Yine aynı şekilde seninde belirttiğin gibi. Ankara Yolu’nda da en azından Arabayatağı’ na kadar alttan gitmelidir.
 
Bu aksta Bursaray yer altına alınıp trafik şeridi 4 şeride çıkarılıp yada daha kullanışlı olacaksa yan yol uygulaması yapılıp bu aksın daha akıcı olmasının sağlanması çok elzemdir. Yine aynı şekilde seninde belirttiğin gibi. Ankara Yolu’nda da en azından Arabayatağı’ na kadar alttan gitmelidir.
Bu yazdıklarını seneler evvel belediyeye proje olarak sundum gelen cevap ilk yapıldığında böyle yapılmış yapacak bişey yok gibi bir dönüş yaptılar
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana ve Rafet
mevcut işleyen hattı ha diyince yeraltına alamıyorsunuz, o işler kolay değil. işleyen hattı 2ye böleceksiniz ve bu insanlar yıllarca sıkıntı çekicek, sadece hattın bu kısmı değil diğer kısımlarıda dahil. Onun yerine merinos acemler arasındaki bölgede kentsel dönüşüm uygulanarak yolların genişletilmesi sağlanabilir. Böylelikle insanlar yıllarca bir aç kapa tünelin yapılmasını beklememiş olurlar, köstebek demeyin hepi topu 3 kmyi bulmayan bir bölgede kimse köstebek sokmaz, eğri oturup düz konuşmak lazım gerçekçi düşünün. Bugün Ş.hastanesi uzatmasında işleyen trafiğe rağmen sıkı çalışmalarına rağmen, Geçit - Balat ile Ahmet Yeseviye kadar olan bölümdeki tüneli bitirmeleri 3 yıl sürdü, 1 km tünel altı üstü.
 
Son düzenleme:
Evet bir seçimi daha bitirdik umarım ulaştırma bakanlığı gerekli dersleri alıp Bursa’da göstermelik işlerden vazgeçer ve gerçekten metro inşaatı yapar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana

Konu görüntüleyen kullanıcılar