Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 14 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

303A ve 147 kısalınca mutlu mu olacaksın.

303A'yı metrobüs gibi düşün çünkü Silivri koduna sahip olduğuna göre belli ki bu hat pek şehir içinden gitmiyor.

303A ve 147 kısalınca mutlu mu olacaksın.

303A'yı metrobüs gibi düşün çünkü Silivri koduna sahip olduğuna göre belli ki bu hat pek şehir içinden gitmiyor.
303A zaten kısalamaz, o hat için güzergah normal. Burada iki hat arasında karşılaştırma yaptım ki bazı semtlerdeki uzun hatların güzergahının gereksiz olduğu anlaşılsın diye.

Uzun hat sevdasını da anlamıyorum. O zaman tek bir otobüs hattı olsun her sokağa, mahalleye girsin. Artık ev-iş arası 3 günde anca gideriz.

303A zaten kısalamaz, o hat için güzergah normal. Burada iki hat arasında karşılaştırma yaptım ki bazı semtlerdeki uzun hatların güzergahının gereksiz olduğu anlaşılsın diye.

Uzun hat sevdasını da anlamıyorum. O zaman tek bir otobüs hattı olsun her sokağa, mahalleye girsin. Artık ev-iş arası 3 günde anca gideriz.
gayet de kısalabilir birkaç ay önce 303'ün TÜYAP'a kısaltılması fikrini sunduğumda Silivride oturan birkaç kişi evet olabilir yanıtını verdi
siz istiyorsunuz ki otobüs hatları bir yerden bir yere seferini 4 saatte 5 saatte tamamlasın. 49G mesela 10 araç çalışsa diyelim Gaziden Şişliye 4 saatte gidiyorduk eskiden. Şimdi ne oldu metro açıldı metroya geliyorsun 15 en kötü 20 dakikaya sonra metrona aktarmanı yapıyorsun 15 dakika da Şişliye sürüyor. bu 10 araç metro beslemesi hattında çalışsa çok daha sefer atacak anlamına gelir. ama siz istiyorsunuz ki otobüs hatlarının hepsi batı-doğu ve kuzey-güneyden istanbul sınırlarını kaplayacak şekilde sefer atsın.

gayet de kısalabilir birkaç ay önce 303'ün TÜYAP'a kısaltılması fikrini sunduğumda Silivride oturan birkaç kişi evet olabilir yanıtını verdi
siz istiyorsunuz ki otobüs hatları bir yerden bir yere seferini 4 saatte 5 saatte tamamlasın. 49G mesela 10 araç çalışsa diyelim Gaziden Şişliye 4 saatte gidiyorduk eskiden. Şimdi ne oldu metro açıldı metroya geliyorsun 15 en kötü 20 dakikaya sonra metrona aktarmanı yapıyorsun 15 dakika da Şişliye sürüyor. bu 10 araç metro beslemesi hattında çalışsa çok daha sefer atacak anlamına gelir. ama siz istiyorsunuz ki otobüs hatlarının hepsi batı-doğu ve kuzey-güneyden istanbul sınırlarını kaplayacak şekilde sefer atsın.
Ben öyle bir istemiyorum, kaç sayfadır da bunu anlatıyorum zaten.

Uzun hatlar eleştirim de dolana dolana giden hatlar üzerineydi. Yoksa 303A’nın kısaltılmasına gerek yok ki, TÜYAP’tan inip yolunuza metrobüs ile devam edebilirsiniz. Veya 303C’ye de binebilirsiniz. Ama 147 gibi hatlarda öyle bir seçenek yok, metrobüse gitmek için Bahçeşehir, Esenkent, Ardıçlı turu atmak zorundasınız.

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Aynı güzergahta hatların devam etmesi gerektiğini bende düşünüyorum mesela Yenikapı - Sefaköy - Tüyap metrosu daha açılmadı ama sefaköyden geçen bir çok hat kısaltıldı 89B-89K-98AB-98S gibi hatlar depar adı altında kısaltıldı farkındaysanı artık bu hatlar Aksaray ve Bakırköyden kalktığını zor görürsünüz.

• Beğen
ettiğiniz hakaretler size kalsın Gazide oturduğumuzda Şişliye giderken çektiğim çileyi ben biliyorum 9da Şişlide olabilmek için en geç 6da cemevinden otobüse binmiş olmam gerekiyordu.

• Beğen
Hakaret eden sensin ben değil. Traik varsa hattın ne suçu var? 49Y'nin 20 dakika da gittiği yolu 49G 45 dakika da gidiyor çünkü küçükköyden dolanıyor bundan daha doğal ne olabilir. Aklını peynir ekmekle yemişsin sen. Taksiye bin kardeşim o zaman. Sen geç gidiyorsun diye hattı mı kapatalım.

Şu sitede bi allahın kulu da çıkıp demiyor ya sen haklısın

Şüphelenmeye başlıyorum ya insanlar havadan ilaçlanıyor yada sularda birşey var

Yoksa mümkün değil bu kadar

Metro açtıysan açtın bırak isteyen metroya isteyende otobüse binsin sen neden insanları metroya yönlendiriyorsun normal hatları kapatarak? Bu zorbalık değil mi? İnsanların aklı fikri yok mu?

49G örneğini veren arkadaşı boğasım geliyor mesela çünkü bilerek kışkırtıyor

Şurda yazdıklarınızı inin meydanlarda söyleyin bakalım insanlar sizi konuşturuyor mu? İnsanlar burnundan soluyour, insanlar kapanan hatlarını geri istiyor

Kimseden duymadım metro açtınız normal hatları kapattınız çok iyi ettiniz diyen duymadım çünkü insanlar seçenek istiyor, insanlar gezip dolaşmak istiyor, şurdan şuraya gitmek için 3 vesayet yapmak istemiyor insanlar fazla akbil basmak istemiyor

İRFAN DEMETE KIZIYORUM BEN

BURDA YAZAN TROLLER AKLINI YİTİRMİŞ GERÇEKLİKTEN UZAKTA YAŞIYORLAR
Fury2 misin nesin düzgün konuş, buradaki herkes trolse senin burada işin ne çık git forumdan. Arkandan kimse yas tutmaz emin ol

89KT KÜÇÜKÇEKMECE - TOPKAPI
Küçükçekmece Marmaray - Soğuksu - Kanarya İstasyon - Söğütlüçeşme Köprüsü - Halkalı İMKB Lisesi - Fatih Caddesi - Kültür Üniversitesi - Şirinevler - Cevizlibağ - Topkapı
79GB GÜVERCİNTEPE / FENERTEPE - BAKIRKÖY
Güvercintepe - Kayaşehir Merkez - Fenertepe - Habipler - Mescidi Selam - Giyimkent - Yüzyıl - Bağcılar Meydan - Haznedar - İncirli - Bakırköy

79GB GÜVERCİNTEPE / FENERTEPE - BAKIRKÖY
Güvercintepe - Kayaşehir Merkez - Fenertepe - Habipler - Mescidi Selam - Giyimkent - Yüzyıl - Bağcılar Meydan - Haznedar - İncirli - Bakırköy
Bu fikir hayata geçirilse , “bence” çok mantıklı olur . O kadar yazdığın hat önerilerinden bu aşırı mantıklı geldi . Bu hat açılsa gerçekten iş yapar .

79Ü KAYAŞEHİR - ÜÇYÜZLÜ METRO
Kayaşehir - Güvercintepe - Altınşehir - Konutbirlik - Yarımburgaz - Halkalı Marmaray - Kanarya - Söğütlüçeşme Köprüsü - Bilgi evi - Halkalı İMKB Lisesi - Fatih Caddesi - Mimar Sinan Cad.- Koçman Caddesi - Güneşli Meydanı - Yenimahalle - Ateştuğla - Bağcılar - Çınar Mahallesi

79M KAYABAŞI KİPTAŞ - MAHMUTBEY METRO
Kayabaşı Kiptaş - Kayaşehir Merkez - Güvercintepe - Altınşehir - Güney Yanyol - Atakent - Olimpiyakent - ikitelli Caddesi - 1.Etap Konutları - 15 Temmuz Mahallesi - Ateştuğla - Mahmutbey Metro

🟨36KS YAYLA MAHALLESİ-KSS HASTANESİ

Yayla mahallesi(sultangazi) -tepeüstü(Habibler) -fenertepe-kayaşehir-çamsakura şehir hastanesi -güvercintepe-kss hastanesi

SULTANGAZİ BESLEME HATLARI
🟢SG1 YAYLA MAH-ZÜBEYDE HANIM MH.

yayla mahallesi-habibler-mescidi selam-haseki eğitim araştırma hastanesi(sultangazi belediye binası) -cebeci iett peron önü (sultangazi hükümet konağı) -sultangazi peron önü-yunusemre mah. girişi-gazi mahallesi -Zübeyde hanım mahallesi

🟢Mescid-i selam iett peronlarındaki otobüs hatlarına ve T4 Topkapı-mescidi selam tramvay hattına ücretsiz aktarma, cebeci iett peronlarındaki iett otobüslerine ücretsiz aktarma, sultangazi iett peronlarındaki otobüslere ücretsiz aktarma

🟢38H ve 36V-1 (cebeci) çalışan otobüsleri birleştirip SG1 hattımızı sultangazi halkının hizmetine sürerek büyük kolaylık sağlamış oluruz
🔵SG2 HABİBLER MAHALLESİ-CEBECİ KÖYÜ

Habibler mah. -Mescid-i selam-1.cebeci caddesi-cebeci muhtarlık-cebeci peron önü (sultangazi hükümet konağı) -sultangazi peron önü-yunusemre girişi-gazi karakol -cebeci köyü

🔵Mescid-i selam iett peronlarındaki otobüs hatlarına ve T4 Topkapı-mescidi selam tramvay hattına ücretsiz aktarma, cebeci iett peronlarındaki iett otobüslerine ücretsiz aktarma, sultangazi iett peronlarındaki otobüslere ücretsiz aktarma

🔵36CB ve 36S çalışan otobüsleri birleştirip SG2 besleme hattınımızı kurarak sultangazili vatandaşlarımıza kolay ulaşım imkanı sunarız

🟤SG3 SULTANGAZİ PERON -TEKSTİLKENT METRO

🟤 Sultangazi peron-Yunusemre mah-esentepe-haseki eğitim ve araştırma hastanesi-s caddesi (50 yıl) -sultangazi ağız ve diş hastanesi önü-hamza yerli kaya spor kompleksi önü -tekstilkent metro

🟤 SG3 hattı ile sultangazi peronda iett otobüslerine ve tekstilkent M7 mahmutbey-mecidiyeköy metro hattına
Cumhuriyet mah. -hamza yerli kaya iett duraklarından T4 Topkapı-mescid-i selam tramvay hattına ücretsiz aktarma sağlayabiliriz

🟤MK53 iett hattında bulunan araçları SG3 iett hattına vererek sultangazi vatandaşlarının kolay ulaşımını sağlamış oluruz

• Beğen
Bak ortak görüşe varalım abi . Bi kere yer yarılsa Yayla’ya 2. bir hat açmazlar . İmkanı yok . Zaten yazdığın tutmaz kimse binmez . Talep 0 . Ayrıca Yayladan en çok Sultangazi tarafına talep çok yoğun . Arnavutköy ya da fenertepe bölgesine giden bir araca kimse binmez . Zaten Yayla Işıklardan sonra sağ dönüyor . Zaten habiplerden sonra kimse binmez .

38H denilen hayalet hatta zaten kimse binmiyor . Birde buraya uzatılsa komple yok olur . Ayrıca Cebeci deparı bence şuan en mantıklı şey bizim hatta . Arkada kalan yolcuları veya araç gelmemişse önden topluyor arkasındaki aracı rahatlatıyor . Bu depara dokunmayalım belli bir süre .

36S ve 38H kapanması lazım . 36CB ye versinler 2 aracıda ya da vermesinler. 30 dakikada bir çalışsa yeter ki bu bile fazla . Habipler çöp yolu tarafı sadece minibüs kullanıyor .

MK53 ü bile kimse kullanmıyor . Bence farklı bir hat açmakla uğraşmazlar bile .

Bak ben diyorum . Hayal bile olsa 2. hattı imkanı yok açmazlar . Farklı bir yönetim de açmaz . Açılacaksa bile yapacakları maksimum
Yayla Mahallesi - Mescidi Selam
Yayla Mahallesi - Kiptaş Venezia

Bize metro / tramvay aracından başka araç veremezler . Zaten ikiside okul saatleri içinde çalışır . En iyi senaryoda pik saatlerde çalışırlar . Şuan zaten o kadar kötü durumda değiliz . Akşamları problem sadece . Ayrıca pazar günü berbat . Onun dışında cebeci aracı çalışmaya başladığı günden beri durumumuz fena değil .

Ayrıca binlerce kez dediğim gibi , eğer bir şey yapmak istiyorlarsa ; hattı sabah akşam 30 dakika da bir çalıştırmak yerine . Belli saatlerde 1 saatte bir , belli saatlerde 20 dakikada bir çalıştırabilirler . Mesela saat 11 aracı ahım şahım dolu değil . Bu araç 11 de , sonraki araç 12:00 , 12:20 , 12:40 şeklinde olabilir . Saat 12 ve 14 dolu gidiyor hep , buralara takviye yapılabilir . Okul açılınca da Tepeüstü deparları Yayla ‘ ya uzar bitti gitti .
İnşallah senin dediğin gibi sürpriz yaparlar bize ama sanmıyorum .

41T Ayazağa-Beşiktaş-Taksim
41AK Ayazağa-4.Levent-Kavacık-Kozyatağı Metro
41B Ayazağa-Beşiktaş (İnşaatı devam eden Mecidiyeköy-Kabataş Metrosunun Yıldız-Kabataş Kesimi açıldığında, “Dolmabahçe Caddesi’nde trafik olmasın 41E’yi Kabataş’tan Beşiktaş’a çekerler umarım.)

500G Cevizlibağ - Şifa Mahallesi
Sadece geceleri çalışacak, 00:00 ile 04:00 arasında İETT seferleri olacak.
130G Şifa Mahallesi - Üsküdar
Sadece geceleri çalışacak, 00:00 ile 05:00 arasında Marmarayın çalışmadığı saatlerde alternatif, İETT seferleri olacak

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar