W
wowturkeyNet
Ziyaretçi
Türk savunma sanayisinde yerlilik oranı yüzde 80'e ulaştı, dış alımların maliyeti büyük ölçüde geriledi.
Kaynak: YERLİ ÜRETİM / X
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk savunma sanayisinde yerlilik oranı yüzde 80'e ulaştı, dış alımların maliyeti büyük ölçüde geriledi.
ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2024 yılı üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı.
Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre ASELSAN'ın 2024 yılının üçüncü çeyreğinde cirosu geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde %14 büyüyerek 60,7 milyar TL’ye ulaştı.
FAVÖK marjı %24 seviyesinde gerçekleşen ASELSAN’ın Net kâr marjı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %8’den %10’a yükseldi.
İstikrarlı Büyümenin Satır Başları (Yılın İlk 9 Ayında):
• İmzalanan Yeni Sözleşme: 3,2 Milyar ABD Doları
• Bakiye Siparişler: 12,6 Milyar ABD Doları
• Hasılat: 60,7 Milyar TL
• Hasılat Büyümesi: + %14
• FAVÖK Marjı: %24
• Net Kâr Marjı: %10
• Sipariş / Teslimat oranı: 1,5
{#ElektroOptik}
ASELFLIR 410’un keskin gözleri, uluslararası sahada kullanılan ATAK helikopterlerini de yüksek performanslı hedef tespiti ve görüntü işleme yetenekleriyle donatıyor.
#TUSAŞ #ASELSAN
{#ElectroOptical}
The sharp eyes of ASELFLIR 410 equip ATAK helicopters used international markets with high-performance target detection and image processing capabilities.
{#ElektroOptik}
KARAKURT Elektro-Optik Sensör Sistemi.
{#ElectroOptical}
KARAKURT Electro-Optical Sensor System.
Gökyüzünün Teknolojik Kuşları ‘İHA’lar
2024 yılının 9 aylık sürecinde İHA sayısı 68 bin 647,
İHA pilotu sayısı 1 milyon 536 bin 993 oldu.
İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi (İHATTYS) Projesi ile erişilebilir, karşılanabilir, verimli, emniyetli, çevre dostu ve dijital bir yaklaşım ile İHA’ların mevcut hava sahasına entegrasyonunu sağlayacağız.
Çap | 2,75” [70 mm] |
Uzunluk | 1,9 m |
Ağırlık | 15 kg [Fırlatma Tüpü Hariç] |
Harp Başlığı Tipi | Çok Maksatlı Başlık [ÇMB *] Yüksek İnflaklı Başlık [YİB ****] |
Güdüm | MEMS**, AOB*** Lazer Arayıcı Başlık |