Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT'nin Akia Ultra LF 12 Otobüsleri | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT'nin Akia Ultra LF 12 Otobüsleri

Hocam ondan dolayı bahsettim. Alman üretim maliyeti Türkiye üretim maliyetine göre çoook yüksek. İhaleyi ya Karsan alır ya da bozankaya. Zaten bozankaya kasasını Karsan üretiyor.

• Beğen
Tepkiler: Autobus ve Fury
Bozankaya’nın kasası değişti. Yeni kasa Busworld 2024’de tanıtıldı. İETT tarafından test edilen eski kasaydı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
A3014^ün ön kapısı tam açılır gibi yapıyor ama tekrar hafif çarpıyor ve öyle açılıyor yani yolcuya çarpma olasılığı da var 😃

Ayrıca orta kapının üstünden mavi kablo sarkmış gözlerimle gördüm.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tam35 ve Beykozlu
Akia ufak bir firma olduğu için çok yavaş gelmesi normal. 400 500 araçlık ihalede zaman sınırını koy akia testim edemez bile araçların tamamını. Bir kısmı geç kalır.

İyide daha sonra geçildi ya zaten marka harfli kodlamaya. Yani teslimat tamamlandıktan sonra İETT 2013 veya 2014’te yeni kodlama sistemine geçti.

• Beğen
Genel olarak kötü çıkan araç yok zaten. Tasarım vs ıvır zıvır konular var sadece.

Son düzenleme:
  • Beğen
Ya zaten 3 ihale ile alındı konumuz bu değil. Konumuz 900 otobüs teslim edilen süre de 150 otobüsün zar zor teslim edilmesi yavaş üretilmesi.

• Beğen
Üstte belirtildiği gibi araçların seri üretim olmamasından kaynaklı olabilir. Akia nın otokar gibi büyük tesisi yok sonuçta. Yine de araçlar sağ salim teslim edildi şükür.

Son düzenleme:
2012/13 de 3 ayrı ihale ile otokarlar alındı. Ondan dolayı 1 . 2. 3. İhale ve sonradan ilaç den geçenler 4. Olarak sıralandı.
Aynı dönemde karsanlar da alındı.

Otokar fabrika. Ve kos koca Koç holding var. Adamların 1 fabrikası yılda 500 bin araç üretiyor (Tofaş) diğer bir sürü fabrikaları var. Yurtdışında da fabrikaları var. Yani anlayacağın çoook büyük bir firma.
Ama akia dersen adamlar eski kasacı olan Tezeller i alıp yine kasacı olarak devam ettiler sayın.

Ya ne alakası var önceden ihale açılırken firmanın yeterliliğe sahip olması gerekirdi yani atıyorum senede 1000 otobüs üretme kapasitesi gibi vs.

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar