İETT'nin Otokar Kent 290 LF Otobüsleri

Valla cngli solo karsanların bende yeri oldukça ayrıdır yani çok seviyorum bu otobüsleri çünkü çıkardığı sesler çok güzel. Sonra inip kalkmaları yani sağa sola yatmaları falan😅

Yine diyorum yine diyorum ben solo karsanları O345 yerine koyuyorum yani onun şekil değiştirmiş hali gibi düşünün. Çünkü onlar da ruhlu albenili otobüslerdi bunlar da. Tabi benim kendi düşüncem.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kentci ve Beykozlu
Dizel otobüs ile CNG li otobüs arasındaki yolcu için fark. Mazot deposuı araç içerisinde yer işgal etmemektedir. Ve motoru farklı ses çıkartıyor. haricinde ikiside otobüs klasmanına giriyor. Aynıo otomobilin dizeli, benzinlisi, lpg lisi, hibriti ve elektrikli olabilirken otobüslerişn de olabiliyor. Bu da aynısının laciverti demek oluyor.
 
Kim ne derse desin. Güçsüz olabilir; gitmiyor, çekmiyor olabilir ama yolculuk yapması en zevkli otobüslerden biri Karsan bana göre. Otokar’ın vızıltıya benzer iğrenç sesi yok. İçi aydınlık ve ferah, renkli tabelası hoş duruyor, körüklüsüyle yolculuk bi ayrı güzel, motor sesi ve motorun yatay konumu da ayrı güzel.
 
Körüklüsünü, aslan gibi kükreyen motorlarına rağmen 😂 ben de seviyorum ama soloları gerçekten çok kötü. İç kısmı çok dar, hızı yetersiz. Bindiğim son 3 körüklü Karsan K16** serisindendi. (K1646, K1681, K1619) Metrobüs zamanlarında Conecto’yu ekip bunlara biniyordum.

Otokarlardan da en son O3001 ile seyahat ettim, hiçbir araç bana bu kadar zevk veremezdi.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Beykozlu
Bilmiyorum ben hayatımda sadece 1 kere bindim solo Karsan’a o da Alibeyköy aktarma merkezinden Beşiktaş’a giden 50L hattındayken. Eyüpsultan’dan direkt BJK İnönü Stadı’na çıkan upuzun bir tünel var solo Karsan tıka basa dolu olduğu halde 80 85 gördü top speed denedi şoför. Tam tersine ilk defa bir İETT otobüsüyle o kadar hızlı gittim ve bindiğim en süratli İETT otobüsüydü solo Karsan.
(Tünelde kükreye kükreye gidiyordu mükemmel bi motor sesi var)
 
Son düzenleme:
Birde karsanların ölüsü bu düşünün yani zamanında İETT hangi akla hizmetse bu araçların gücünü kısmış.
 
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu
Hız tek başına yetmiyor, iç kısmın da geniş olması gerekiyor.

Temsa Avenue CNG
BMC Procity TR


İçleri en geniş olan modeller bunlar. Karsanlarda en arkada koltuk yok. Kocaman alanı motor için ayırmışlar.

Otokarlarda ise o arka üçlü favorimdir, ancak bu bölümde sıcak havalarda yolculuk biraz sıkıntılı geçiyor. Serin havalarda ise (özellikle yağmur yağdığı zamanlarda) en çok keyif veren yer burası.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tam35 ve Beykozlu
Keşke öyle olsa yani umarım öyledir yani gücü kısılmamıştır kapanan başka eski bir site de böyle bir yazı vardı da ondan öyle diyorum.

Aynen iyi bir tespit o üçlü kootuk kar kış olduğunda adeta can simidi oluyor ve tabi keyif veriyor.
 
En ideal iç koltuk tasarımı bence Mercedes Citaro ve Citaro G de var. 121A hattında 2023 Kasım ayında iş çıkış saati Mecidiyeköy’den Beykoz’a abartmıyorum körüklü Citaro full dolmuştu. Koltukların tasarımından dolayı ve tavan tasarımından dolayı iç mekan dar hissi vermedi. 200 kişiden fazla kişi bile olabilirdi otobüste, ona rağmen.

(Edit: Citaro G’nin kapasitesini bilmiyorum. Herkes iç içe dip dibeyken hesaplamak lazım.)
 
Son düzenleme:
Kardeş ben her gün o solo karsanlara biniyorum istersen yokuş çıkamayan hallerini videoya alıp buraya yollayabilirim aşırı derece de komedi bunların düz yollarda kullanılması lazım kliması soğutmaz o yüzden karsan olduğu zaman bir sonraki otobüsü bekliyorum tabi mümkün ise
 
Karsana 37T hattında binerim Silahtarağa Pazariçi yokuşunu dolu halde çıkarken tıkanıyor boş halde de iyi değil aynı yokuşu Otokar Kent ve Procity TR zorlanmadan çıkıyor. Yıllardır yokuş olan hatlara uygun olmamasına rağmen veriliyor.
 
Hala O2003 & O2012 arası araçların çamurlukları takılmamış takılmadığı gibi bir de olan araçların çamurlukları çıkmış ne hikmetse Avrupa yakası bu araçlarının çamurklarını söküp söküp duruyor O1212 ile O2301’in sol arka çamurluğu yok. Neden yunus garajında böyle bir şey olmuyor da avrupa da oluyor ya?! şu araçları olduğu gibi servise vermeliler zor olmamalı
 
Aynalarını korumayan hatta ön kısımdaki kapı numarasını anlamsızca daha kaba bir fontla değiştiren İETT’den bu çamurlukları korumasını şahsen beklemiyorum.

2017’de alınan Procity TRlerin yazı fontları (DIN) halen daha orijinalliğini koruyor. İkitelli’nin Karsanlarında da sonradan bu font kullanılmaya başlandı. Otokarlarda da bu olmalıydı. Şimdikiler gibi kısa sürede silinmiyorlardı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Beykozlu

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular